Q9400 ve 750 Ti için W10 kurulur mu?

whiter0se

Kilopat
Daha fazla  
Core 2 Quad Q9400.
GeForce GTX 750 Ti OC 2GB.
6GB DDR2 RAM.
240GB SANDISK SSD PLUS.
400W PSU.

Sizce Windows 7'de mi kalayım yoksa 10'a geçmeli miyim? Hangisinde daha stabil bir deneyim elde ederim? Çoğu kişi eski sistemlerinin Windows 10'a geçtikten sonra hızlandığını söylüyor ama emin olamadım.

Peki denildiği gibi W7'ye göre daha iyi performans alır mıyım?

2GB daha ekleyeceğim yakın zamanda, 8 yeter mi?

8 GB RAM miktarı Windows 10 için gayet ideal bir değer, yükseltebilirseniz çok iyi olur. Performans anlamında da Win7'ye göre değişen pek bir şey olmaz, güncel işletim sisteminin getirmiş olduğu birtakım nimetlerden yararlanabilme imkanınız olur, güvenlik güncelleştirmeleri, program/yazılım/oyun uyumlulukları, çeşitli kişiselleştirme ayarlamaları, DX 12 avantajı vs gibi. SSD'niz de varken kullanmamanız için bir neden yok, rahatlıkla kurabilirsiniz. Ama anakartınız biraz fazla eski bir modelse sistem otomatik olarak ses aygıtını veya hub sürücülerini tanımayabilir, zamanında Q6600 kullanıcısı olarak bizzat bunu yaşadığım için söylüyorum, doğru düzgün uyumluluk sağlayan driver bulamadığım için ses bir türlü gelmiyordu, ben de yine Win7'e mecbur geri dönüş yapmıştım. Ama siz yine bir deneyin, görün belki sıkıntısız bir şekilde her şey olması gerektiği gibi çalışır. Ayrıca o sistem için minimum Win 10 1709 Home sürümünü öneririm, hatta bulabilirseniz 1607 LTSC'ye bir bakın derim.

Aşırı dediğin en fazla 2.50 GB. İmzamdaki sisteme bile denedim herhangi bir sıkıntı çıkarmadı performans açısından ancak ben oyun oynadığım için bana az yer kaldığından 8.1'e geçtim. Arkadaş zaten 8 GB yapacakmış ki bu halde bile rahat kaldırır.

8 GB olursa sikinti yasamaz ornek olarak ben Win7 kullaniyorum ekran kartim 1 GB GTA 5 sistem RAM kullanimi 4 bucuk GB ustu sistemim bosta 1.20 GB Win 10'da yetmez.

Windows 10 aşırı RAM falan kullanmıyor. Şu an sistemimde 3GB DDR2 800MHz bellekler var (2 GB+1GB şeklinde) Firefox açık ve 800 MB-850 MB civarı sadece Firefox kendisi tüketiyor sistemin toplam RAM kullanımı 1.8 GB-1.9GB arası değişiyor. Yani boş kullanımda kendisininde sistem gereksinimleri olan 1GB civarı RAM tüketimi var.

Windows 10 aşırı RAM falan kullanmıyor. Şu an sistemimde 3GB DDR2 800MHz bellekler var (2 GB+1GB şeklinde) Firefox açık ve 800 MB-850 MB civarı sadece Firefox kendisi tüketiyor sistemin toplam RAM kullanımı 1.8 GB-1.9GB arası değişiyor. Yani boş kullanımda kendisininde sistem gereksinimleri olan 1GB civarı RAM tüketimi var.
32 bit olmasin sakin o :D

GTA 5 Story Mode için 8 GB RAM, arka planda bir şey çalıştırıp açılmadığı sürece hangi işletim sistemi olursa olsun yeterli bir miktar. Zamanında yine 8 GB kullanan birisi olarak Win10 Pro 64 Bit sürümde boşta 1.4-1.5 GB, şu an 16 GB ile 2.5 GB civarı bir RAM kullanımı görüyorum. Aslında işletim sistemi bir nevi sistemde yüklü olan kullanılabilir RAM miktarını baz alarak otomatik olarak kendi havuzuna belli oranlarda transfer ediyor. Farklı miktarda bellek kullanan kişilerin boştaki RAM kullanımları birbirinden farklılık gösterecektir ister istemez.

Dostum lakin Win7 kullaniyorum Win 10 degil hem arkadasin ekran karti benim karttan daha performansli 2 GB'da cabasi.

Windows 10'daki gereksiz uygulama, mağaza ve telemetry hizmetleri devre dışı bırakılınca Windows 7 ile neredeyse çok benzer RAM kullanımına sahip çok daha yeni ve güncel bir işletim sistemi haline gelmiş oluyor. Bunun için performans odaklı tercihte bulunmak isteyen kullanıcılara Home ya da gerekiyorsa LTSC sürüm öneriyoruz.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    96,4 KB · Görüntüleme: 40
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı