R3 2200G ve RX 5500XT darboğaz yapıyor

dwepss

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 3 2200G marka bir işlemcim var, XFX RX 5500 XT 4 GB marka bir ekran kartım var. Darboğaz oluşuyor, bunu önlemenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leriniz tek kanal ve düşük frekanslı ise çift kanal ve yüksek frekanslı olacak şekilde yükseltmek darboğaz olayını engelleyebilir. Anakartınız ve soğutmanız uygunsa overclock da deneyebilirsiniz.
Bunlar kurtarmıyorsa tek çözüm işlemci değişimi...

Ryzen 3 2200G çok bir overclock desteklemiyor diye biliyorum bir sadece 0.4 GHz çıkar belki ama stabilite bozulabilir.

Ryzen 3 2200G çok bir overclock desteklemiyor diye biliyorum bir sadece 0.4 GHz çıkar belki ama stabilite bozulabilir.
2x8 3000 mhz ram var o konuda bir problem olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi overclock desteklemiyor. Bu konuda yapabileceģim başka bir şey var mı?

Tüm Ryzen ailesinin çarpan kilidi açıktır.
İyi yapılmış bir overclock da stabilite bozmaz, aksine darboğazları önleyerek sistemi daha stabil hale getirebilir.

Örnek alarak yapabileceğim bir video mevcut mu?
Evet anakart modelim o

2x8 3000 mhz ram var o konuda bir problem olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi overclock desteklemiyor. Bu konuda yapabileceģim başka bir şey var mı?
3000MHz biraz sınır Ryzen'ler için. Anakartınız nedir? A320 gibi bir çipsete sahipse evet overclock yapamazsınız. Onun dışında işlemci uygun overclock yapmaya.

A320 kullanıyorum, işlemci uygun ama anakart değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…