R5 1600 ve RX 580 sistem yükseltme

Hocam senin için şuan en iyisi GTX 1660 Tİ 6 GB GDDR6 belleğe sahip 580 den üstün 1080p için işlemci ile güzel çalışabilir diğer hocalarım da onay verirse alın kullanın.

Takip ediyorum ve evet Ubisoft bağımsız oyunlar kadar bile optimizasyon yapamıyor ama Ubisoft'a şikayet ederek veya söylenerek düzelmiyor bu keza ubisoftta çok tınlamıyor güncelleme getiriyor ama faydası yine olmuyor. Durum böyle olunca ben de mantıklı olan çözümü sistemi yükseltmekte aradım stutter dediğiniz şeyin ne olduğunu bilmiyorum sadece ve gerçekten oyunu akıcı oynatacak kadar FPS arttırıyor mu Vulkan'a çevirmek?

Stutter dediğim şey ani FPS düşüşü ve ardında eski haline dönmesi yani hafif donmalar. DXVK ile bu donmalardan kurtuldum ve ortalam FPS öncesine kıyasla benchmarkda daha yükseldi. Tabi bu hem AMD kaynaklı bi problem hemde AC'nin kullandığı grafik motoru ile alakalı bir sorun. Tek söyleyebileceğim şey DXVK kullanmak bana yardım etti. Belki sanada yardım edebilir.

Sistem bir süre daha götürür. En kötü high'da oynarsın. Onun dışında sistemi güncellemeye başlayacaksan anakartla başla X570 bir anakart al. Elindeki güç kaynağının buna uygun olup olmadığına dikkat et ve bence değiştir. Kasa soğutma konusunda sıkıntı çıkartabilecek bir kasaysa birlikte al. Daha sonra ekran kartını satıp yeni ekran kartı alabilirsin. En son da işlemciyi değiştirirsin. Uzun soluklu bir sistem toplamak istiyorsan 2070S olmazsa RX5700XT tercih edebilirsin. İşlemci konusunda ise darboğaz yaparsa duruma göre hareket edersiniz. 1600AF RX5700'ü doyurabiliyor ancak 5700XT veya 2070S konusunda emin değilim.

Sistem bir süre daha götürür. En kötü High'da oynarsın. Onun dışında sistemi güncellemeye başlayacaksan anakartla başla X570 bir anakart al. Elindeki güç kaynağının buna uygun olup olmadığına dikkat et ve bence değiştir. Kasa soğutma konusunda sıkıntı çıkartabilecek bir kasaysa birlikte al. Daha sonra ekran kartını satıp yeni ekran kartı alabilirsin. En son da işlemciyi değiştirirsin. Uzun soluklu bir sistem toplamak istiyorsan 2070S olmazsa RX 5700 XT tercih edebilirsin. İşlemci konusunda ise darboğaz yaparsa duruma göre hareket edersiniz. 1600 AF RX5700'ü doyurabiliyor ancak 5700XT veya 2070S konusunda emin değilim.

Anakart konusunda hiç bilgim yok. Anakartım sıkıntı yaratmicaksa kafamda olan şey. Önce RX 5700 XT alıp 1-2 ay içerisinde Ryzen5 3600X almak. Sonra PSU'yu 750 Watt sertifikalı bir ürünle değişmek ama dediğim gibi anakartım sıkıntı çıkartır mı bilmiyorum. PSU'yu değişmek isteme sebebimde galiba 5700XT için girişi yok 6 pin var PSU'da 5700XT 8 pin istiyor. RAM'ler ve kasam oldukça iyi özellikle kasa RX 580I bile 70 derecede çalıştırabiliyor. Kısacası.

Ryzen5 1600 12nm> Ryzen5 3600X.
RX 580>RX5700 XT.
Anakartım RAM'ler HDD SSD kasa aynı.
PSU Dark Force 600Watt> 750 Watt sertifikalı bir PSU.
Sizce nasıl olur?
Ayriyeten RX 5700 XT gibi kartlar 2K için fakat ben 1080P'de kullanacağım daha farklı alternatifleriniz varsa her tavsiyeye açığım. Bir yandan 5700XT'nin sürücü sorunlarını düşünüyorum bu kadar para verdikten sonra sürücüsü falan hiç uğraşmak istemiyorum takıp çalıştırmak istiyorum.

Hocam anakartınız dediğiniz işlemciyi bios güncelleyerek çalıştırabilir ama tavsiye edilmiyor B450 serisi anakartlar tavsiye ediliyor bence o kadara masrafa hemen girmeyin madem 1080p seviyorsunuz mevcut sisteminizle devam edebilirsiniz illa 60 fps diyorsanız GTX 1660 Tİ ile daha iyi sonuçlar alırsınız. Yeni nesil gelir 2 yıl sonra daha iyi sistem yaparsınız. Yanlışım varsa moderatör arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim.

Hocam anakartınız dediğiniz işlemciyi bios güncelleyerek çalıştırabilir ama tavsiye edilmiyor B450 serisi anakartlar tavsiye ediliyor bence o kadara masrafa hemen girmeyin madem 1080p seviyorsunuz mevcut sisteminizle devam edebilirsiniz illa 60 fps diyorsanız GTX 1660 Tİ ile daha iyi sonuçlar alırsınız. Yeni nesil gelir 2 yıl sonra daha iyi sistem yaparsınız. Yanlışım varsa moderatör arkadaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim.

Dediğiniz çok mantıklı geldi. En iyisi beklemek. Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı