Daha fazla
- Meslek
- Müh.
Ne demek, aynı işlemciyi kullandığım için en azından bildiğim kadarıyla birkaç şey aktarmaya çalıştım.
Yani overclock yapmadan veya CPB açmadan 3.6 GHz'de sıçrama olmuyor mu? Eğer öyleyse bu durum o ikisiyle ilgili demek ki. Ama yine de problem olmaz, genel olarak çalışma şekilleri böyle belli ki. Başta yanlış yerlere girmişiz,
. Yani CPB açılabilir ama iyi bir soğutucu gerekli, stok soğutucuyla pek iyi değil. İyi bir kule tipi veya sıvı soğutucu CPB ile iyi gider. Veya manuel overclock. Kolay bir şekilde 3.9 Ghz 1.25 V veya 4 Ghz 1.25 V verilebilir. Yine sıçramalar olur ama çok ısınmaz işlemci. Isınır ama çekeceği voltaj sınırlanacağı için fazla fazla ısınmaz. Stok soğutucu ile overclock yapılacaksa ona göre güzel bir fan grafiği de ayarlanmalı BIOS üzerinden. Kaç derecede % kaç çalışacak gibi.
Son olarak aşağıdaki konuda sıcaklığa göre fan hızından başka konulara kadar çeşitli şeyler konuşulmuş. Yüksek sıcaklıklarla karşılaşırsanız, özellikle fan hızı değiştirmek yardımcı olabilir. Benim stok soğutucuyla kaç derecede yüzde kaç fan hızı kullandığımı atmak isterim ama bir süredir uzağım bilgisayardan.
www.technopat.net
Yani overclock yapmadan veya CPB açmadan 3.6 GHz'de sıçrama olmuyor mu? Eğer öyleyse bu durum o ikisiyle ilgili demek ki. Ama yine de problem olmaz, genel olarak çalışma şekilleri böyle belli ki. Başta yanlış yerlere girmişiz,
Son olarak aşağıdaki konuda sıcaklığa göre fan hızından başka konulara kadar çeşitli şeyler konuşulmuş. Yüksek sıcaklıklarla karşılaşırsanız, özellikle fan hızı değiştirmek yardımcı olabilir. Benim stok soğutucuyla kaç derecede yüzde kaç fan hızı kullandığımı atmak isterim ama bir süredir uzağım bilgisayardan.
Ryzen 5 2600x yüksek sıcaklık sorunu
Merhaba dostlar. Forum içerisinde birçok 2600x sorunu ile ilgili bütün konuları okuyup o konularda önerilen çoğu çözümü denemeye gayret gösterdim. Sistemi 5 ay önce Vatan Bilgisayar´da topladım. Bileşenleri bizzat kendim seçtim. Şuan temmuz ayında aşırı ısınma sorunu yaşıyorum. Sistem yüksüz...