ErxQQ
Kilopat
Daha fazla
- RAM
- 16
- Anakart
- MSI B450 Tomahawk Max
Merhaba kısaca olaya hemen girmek istiyorum sıvı soğutucu kullanıyorum ve bayağıdır kullanmama rağmen ilk defa böyle bir hata alıyorum. stok fanı kullanmıyorum ona rağmen işlemcim yük altında 95 dereceli görüyor CPB(Core Performance Boost) kapatmakta istemiyorum işlemci performansı çok fazla düşüyor. Voltaj düşürmeye çalışıyorum BIOS'da otomatik değeri 1.422-1.425 gibi bir değere sahip kendim 1.4 voltaj yapmama rağmen işlemci Cinebench R20 testinde 1500 gibi bir skor çıkıyor yani acayip güç kaybı yaşıyorum sıvı soğutma kalite olarak iyi olduğunu düşünüyorum bugün kendim termal macun değişimide yaptım ona rağmen böyle ısınmaya devam ediyor. Ne yaparsam yapayım bu durumu çözemedim sıvı soğutucuda bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum çünkü eskiden işlemci fazla ısındığı vakitlerde kendisinin gücü artar daha fazla soğuturdu şimdi eskisi kadar soğutmadığını düşünüyorum BIOS'tan fan ayarlarınada pek dokunmadım anlamadığım için normalde eskidende Auto olarak kullanıyordum geçenlerde GTA 5 Online oynarken bir anda FPS'im 10-11 gibi değerlere düştü ve bilgisayarım acayip kasmaya başlayınca bu durumu fark ettim. Kendim sonradan termal macun değiştirip GTA Online girdim ve 50-60 FPS aldığım oyunda 100 FPS'lere çıktı ama %5 işlemci kullanıp 80 derece sıcaklık gözüküyordu bir tuhaflık olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı %30 kullanıp 40 derece sıcaklıktayken işlemci böyle saçma olması şaşırttı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerine gelirsek.
işlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: RTX 2060
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
Sıvı soğutucu: Lian Li galahad 240mm
Kasa: Thermaltake Versa T25
Termal macun markası yok sıvı soğutucu ile birlikte gelen termal macunu kullanıyorum sıvı soğutucu aldığımdan beri 1 yıl falan geçmişti garantisi var. Kasanın ön tarafı camlı hava akışı kötü.
Sistem özelliklerine gelirsek.
işlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: RTX 2060
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
Sıvı soğutucu: Lian Li galahad 240mm
Kasa: Thermaltake Versa T25
Termal macun markası yok sıvı soğutucu ile birlikte gelen termal macunu kullanıyorum sıvı soğutucu aldığımdan beri 1 yıl falan geçmişti garantisi var. Kasanın ön tarafı camlı hava akışı kötü.
Son düzenleyen: Moderatör: