Çözüldü R5 3600 %100 kullanımda sıcaklık 95 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ErxQQ

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
Merhaba kısaca olaya hemen girmek istiyorum sıvı soğutucu kullanıyorum ve bayağıdır kullanmama rağmen ilk defa böyle bir hata alıyorum. stok fanı kullanmıyorum ona rağmen işlemcim yük altında 95 dereceli görüyor CPB(Core Performance Boost) kapatmakta istemiyorum işlemci performansı çok fazla düşüyor. Voltaj düşürmeye çalışıyorum BIOS'da otomatik değeri 1.422-1.425 gibi bir değere sahip kendim 1.4 voltaj yapmama rağmen işlemci Cinebench R20 testinde 1500 gibi bir skor çıkıyor yani acayip güç kaybı yaşıyorum sıvı soğutma kalite olarak iyi olduğunu düşünüyorum bugün kendim termal macun değişimide yaptım ona rağmen böyle ısınmaya devam ediyor. Ne yaparsam yapayım bu durumu çözemedim sıvı soğutucuda bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum çünkü eskiden işlemci fazla ısındığı vakitlerde kendisinin gücü artar daha fazla soğuturdu şimdi eskisi kadar soğutmadığını düşünüyorum BIOS'tan fan ayarlarınada pek dokunmadım anlamadığım için normalde eskidende Auto olarak kullanıyordum geçenlerde GTA 5 Online oynarken bir anda FPS'im 10-11 gibi değerlere düştü ve bilgisayarım acayip kasmaya başlayınca bu durumu fark ettim. Kendim sonradan termal macun değiştirip GTA Online girdim ve 50-60 FPS aldığım oyunda 100 FPS'lere çıktı ama %5 işlemci kullanıp 80 derece sıcaklık gözüküyordu bir tuhaflık olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı %30 kullanıp 40 derece sıcaklıktayken işlemci böyle saçma olması şaşırttı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerine gelirsek.
işlemci: Ryzen 5 3600
Ekran kartı: RTX 2060
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
Sıvı soğutucu: Lian Li galahad 240mm
Kasa: Thermaltake Versa T25

Termal macun markası yok sıvı soğutucu ile birlikte gelen termal macunu kullanıyorum sıvı soğutucu aldığımdan beri 1 yıl falan geçmişti garantisi var. Kasanın ön tarafı camlı hava akışı kötü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa çalışıyor mu? Bilgisayarı ilk açtığında AIO Kabloloruna dokun baklalım sıvı akışını hissedecek misin? + En son ne zaman macun yeniledin? Radyatör fanları dönüyor mu? Sıvı soğutucu CPU ile tam temas ediyor mu? Test açıkken elinle biraz bastır bakalım Sıvı soğutucunun ustune sıcaklıklarda değişme olacak mı?

Pompa çalışıyor mu? Bilgisayarı ilk açtığında AiO kabloloruna dokun baklalım sıvı akışını hissedecek misin? + en son ne zaman macun yeniledin? Radyatör fanları dönüyor mu? Sıvı soğutucu CPU ile tam temas ediyor mu? Test açıkken elinle biraz bastır bakalım sıvı soğutucunun ustune sıcaklıklarda değişme olacak mı?

Merhaba geç cevabım için özür dilerim pompa çalışıyor sıvı akışını hissedebiliyorum biri sıcak biri soğuk en son bugün macun yeniledim radyatör fanları çalışıyor sıvı soğutucu CPU ile tam temas ediyor bugün kendim tekrardan açıp çıkarıp takıp macun değiştirdim üstelik sırf temas ettiğinden emin olmak için test açıkken sıvı soğutucu üstüne bastırınca %100 kullanımda herhangi bir değişiklik olmuyor maalesef kendim 1-2 gün içinde termal macun almayı düşünüyorum Thermal Grizzly Kryonaut alacağım onu sürdükten sonra bu sıkıntı devam ederse herhalde garantiye göndermeyi düşünüyorum bir servise falan.

Merhaba geç cevabım için özür dilerim pompa çalışıyor sıvı akışını hissedebiliyorum biri sıcak biri soğuk en son bugün macun yeniledim radyatör fanları çalışıyor sıvı soğutucu CPU ile tam temas ediyor bugün kendim tekrardan açıp çıkarıp takıp macun değiştirdim üstelik sırf temas ettiğinden emin olmak için test açıkken sıvı soğutucu üstüne bastırınca %100 kullanımda herhangi bir değişiklik olmuyor maalesef kendim 1-2 gün içinde termal macun almayı düşünüyorum Thermal Grizzly Kryonaut alacağım onu sürdükten sonra bu sıkıntı devam ederse herhalde garantiye göndermeyi düşünüyorum bir servise falan.
Kullandığın AIO piyasadaki en iyilerden neredeyse. Ben hala kontakt problemi olduğunu düşünüyorum. Çünkü diğer her şeyi okeylemişsin çalıştığına dair.

Kullandığın AiO piyasadaki en iyilerden neredeyse. Ben hala kontakt problemi olduğunu düşünüyorum. Çünkü diğer her şeyi okeylemişsin çalıştığına dair.

Evet ben de biliyorum piyasadaki en iyi sıvı soğutuculardan olduğunu ama kasanın hava akışı biraz kötü durumda belki ondan kaynaklıdır diyeceğim ama bunca zamandır bir sıkıntı olmadı niye bir anda böyle olmaya başladı bende bilmiyorum garantisi falan var işte dediğim gibi Thermal Grizzly Kryonaut alacağım eğer o da kesmezse garantiye olmadı servise verip halletmeye çalışacağım yinede yardımınız için teşekkür ederim

Evet ben de biliyorum piyasadaki en iyi sıvı soğutuculardan olduğunu ama kasanın hava akışı biraz kötü durumda belki ondan kaynaklıdır diyeceğim ama bunca zamandır bir sıkıntı olmadı niye bir anda böyle olmaya başladı bende bilmiyorum garantisi falan var işte dediğim gibi Thermal Grizzly Kryonaut alacağım eğer o da kesmezse garantiye olmadı servise verip halletmeye çalışacağım yine de yardımınız için teşekkür ederim.

En kötü kasa bile olsa sıcaklık o kadar fazla olamaz. Şu an kullandığınız termal macun nedir? MX-4 seviyesinde bir termal macun kullanıyorsanız sıvı metal alsanız bile 10 dereceden fazla düşmez. Boşuna Kryonaut'a deli gibi para vermeyin.

En kötü kasa bile olsa sıcaklık o kadar fazla olamaz. Şu an kullandığınız termal macun nedir? MX-4 seviyesinde bir termal macun kullanıyorsanız sıvı metal alsanız bile 10 dereceden fazla düşmez. Boşuna Kryonaut'a deli gibi para vermeyin.

Şimdilik kullandığım macun sıvı soğutucu ile gelen macun ana bu macununu üstünde herhangi bir marka falan yazmıyor MX-4 ya da Thermal Grizzly hydronaut/kryonaut almayı düşünüyorum işte ama gram olarak 1g/3g/7.8 gram şeklinde şeyler gördüm 7.8 gram ve 3 gram modeller niye 1 grama göre daha ucuz orijinal değiller mi acaba?

Şimdilik kullandığım macun sıvı soğutucu ile gelen macun ana bu macununu üstünde herhangi bir marka falan yazmıyor MX-4 ya da Thermal Grizzly hydronaut/kryonaut almayı düşünüyorum işte ama gram olarak 1g/3g/7.8 gram şeklinde şeyler gördüm 7.8 gram ve 3 gram modeller niye 1 grama göre daha ucuz orijinal değiller mi acaba?

Alacaksanız Teknobiyotik'ten MX 4 alın. Yine de ısınmayı çözeceğini düşünmüyorum. Sorun farklı bir yerde.

Hepsiburada.com'dan 4 gramlık MX4 alabilirsin. Hepsiburada kendi satıyor ve üzerinde QR kodu yarım kapalı şekilde geliyor. Kazıyıp Arctic sitesinden sorgulayabiliyorsun. Ben alip sorgulattım ve orjinalliğini teyit ettim.

Alacaksanız Teknobiyotik'ten MX 4 alın. Yine de ısınmayı çözeceğini düşünmüyorum. Sorun farklı bir yerde.

Açıkçası bende öyle düşünüyorum ama zaten termal macunum bitmisti alacaktım son kez test edip eğer olmazsa garantiye başvuracağım 5 yıllık garantisi vardı ürünün.

Hepsiburada.com'dan 4 gramlık MX4 alabilirsin. Hepsiburada kendi satıyor ve üzerinde QR kodu yarım kapalı şekilde geliyor. Kazıyıp Arctic sitesinden sorgulayabiliyorsun. Ben alip sorgulattım ve orijinalliğini teyit ettim.

Evet teşekkür ederim şimdi sipariş verdim kargo bedava ve HepsiJet ile yarin kapımda olacakmış geldiği gibi QR kodu okutup orijinalliğine bakacağım.

Acaba ben mi yanlış taktım soğutucu fanlarını CPU_FAN taktım pompayı da pump_fan1 yerine taktım SYS_FAN1 boşta oraya takmalı mıyım?

Yok böyle olmayacak ne yaparsam yapayım bilgisayar açılır açılmaz 70-80 derece oluyor pompa sıcacık sivi sogutma garantisini başvuracağım yardımlarınız için teşekkür ederim çözebilirsem yazarım artık.

Evet konuyu kapatıyorum sorunu hallettim ilk önce bilgisayarda belki virüs vardır deyip format attım W11 kullanıyordum Windows 10 geçip birçok hizmetleri vs kapattım ve yine de 80-90 derecelere çıkıyordu ardından İncehesap'dan aldığım sıvı soğutucu oksid bilişim adresine gidip değişim talebinde bulundum ekip bizi ilk sıraya alıp 30-45 dk kontrol ettikten sonra beni arayıp çağırdılar gittikten sonra bana yeni bir kağıt verip imza attırıp yeni sıvı soğutucuyu verdiler sorunun ne olduğunu söylemediler şu an sorunum çözüldü yeni sıvı soğutucu takıp termal macun sürdükten sonra boşta 40 derece %100 yük altında Prime95 testinde 77-78 derece alıyorum bence gayet normal değerler yardımınız için teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı