Çözüldü R5 3600 RX 5700 XT BF5 Darboğaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Amasya Geydoğan
Daha fazla  
Sadece BF5 multiplayer da darboğaz oluyor. Bunun nedeni nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (11)-min.png
    Ekran Görüntüsü (11)-min.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 179
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şuna bir açıklık getireyim; MSI Afterburner R5 3600'ün 12 Thread'ini çekirdek olarak algılıyor. Bu sebeple CPU kullanımı düşükmüş gibi görünüyor. Halbuki işlemci %100 kullanımda.

Konu sahibi sorulara cevap verseydi iyiydi. Çözünürlük 1080P mi veya ayarlar Ultra mı hala öğrenemedik.

Benim takıldığım nokta da RX 5700 XT kullanımı neden düşük bu oyunda ? :D CS:GO işlemci ile idare edilebilir gayet, ama Battlefield neden ekran kartı kullanımı CS:GO gibi ?

@287352 Çözünürlük 1080P nin altında olabilir veya oyunun grafik ayarları low/meduim olabilir.

Dostum bence 1080P altı çözünürlük kullanmıyordur. Belki grafik ayarlarını yükseltmemiştir manuel olarak. Ama ben şimdi Youtube baktığım zaman Ultra ayarlar da test edenler 1080P de ekran kartı kullanım ortalama %70 gibi...
Neyse konuyu açan arkadaş bilgi versin de çözülsün olay :)

Dostum bence 1080P altı çözünürlük kullanmıyordur. Belki grafik ayarlarını yükseltmemiştir manuel olarak. Ama ben şimdi YouTube baktığım zaman Ultra ayarlar da test edenler 1080P'de ekran kartı kullanım ortalama %70 gibi...
Neyse konuyu açan arkadaş bilgi versin de çözülsün olay :)

1080P'de zaten %70 kullanım normal. Kart 2K kartı.

1080P'de zaten %70 kullanım normal. Kart 2K kartı.
Aşağıdaki videoda ne hikmetse RX5700XT, 1080p'de %99-100 oranında çalışıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Dk 2:10'dan itibaren izleyebilirsiniz).

Bu arada R5-3600 her ne kadar 1080p'de RX5700XT için çok sınırda bir işlemci olsa da, bu denli bir darboğaz olmaması lazım, sorun başka bir yerlerde gibi. Ya ayarlarda var bir sıkıntı, ya sistemde ya da bileşenlerden biri veya birkaçında.

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoda ne hikmetse RX5700XT, 1080p'de %99-100 oranında çalışıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Dk 2:10'dan itibaren izleyebilirsiniz).

Bu arada R5-3600 her ne kadar 1080p'de RX5700XT için çok sınırda bir işlemci olsa da, bu denli bir darboğaz olmaması lazım, sorun başka bir yerlerde gibi. Ya ayarlarda var bir sıkıntı, ya sistemde ya da bileşenlerden biri veya birkaçında.

Dediğim gibi hocam bende de aynı kart var. Önceki işlemcim R5 3500X idi. Ancak ekran kartı kullanımı hiçbir oyunda %99 olmadı. Genelde %60-%70 arasındaydı ve FPS yüksekti hep.

Dediğim gibi hocam bende de aynı kart var. Önceki işlemcim R5 3500X idi. Ancak ekran kartı kullanımı hiçbir oyunda %99 olmadı. Genelde %60-%70 arasındaydı ve FPS yüksekti hep.
5700XT gibi bir kartı minimum çift kanal 3200 hatta 3600 MHz belleklerle desteklenmiş R5-3600/3600X ancak doyurur, sizinki biraz işlemci darboğazıyla alakalı bir durummuş. 3500X; 2K Ultra ayarlarda o kartı besliyor normalde, tabii doğal 1440p bir monitör olsaymış tadından yenmezmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı