R5 3600X Kasa kapağı kapalıyken sıcaklık sorunu

Aynen hocam görünüşe aldandık. Hazır sistem olduğu için pek fazla seçeneğim yoktu. MB511 RGB olan modelini istiyorum da ekran kartım yine 80 derecelere çıkacaksa pek bir faydası olmayacak sanırım. O kadar aklıma taktım ki bu durumu yatamıyorum artık. Ve şuan piyasada güç kaynaksız Mb511 rgb modeli yok. İkinci el piyasasına bakıyorum bulunduğum civarda da yok maalesef. CM NR600 de güzel kasa ama ülkede bulamıyoruz maalesef.
Merhaba. Şöyle bir öneri yapabilirim size. Genelde yanlış bilmiyorsam o tarz kasaların ön cam, kapakları çıkabiliyor. Biraz bakın eğer çıkıyorsa ön kısmı tamamen çıkarın. Çıkardığınız zaman eğer sıcaklıkta fazlaca bir düşüş yaşarsanız sorun kaynağı kesin kasadır dersiniz ve önü mesh bir kasa alırsınız. 80 derece her ne kadar fazla ise de ekran kartınız da biraz sıcak çalışıyor olabilir. Muhtemelen alttan tutup çekince çıkacaktır ama siz yine de bir bakın mantığına.

Merhaba. Şöyle bir öneri yapabilirim size. Genelde yanlış bilmiyorsam o tarz kasaların ön cam, kapakları çıkabiliyor. Biraz bakın eğer çıkıyorsa ön kısmı tamamen çıkarın. Çıkardığınız zaman eğer sıcaklıkta fazlaca bir düşüş yaşarsanız sorun kaynağı kesin kasadır dersiniz ve önü mesh bir kasa alırsınız. 80 derece her ne kadar fazla ise de ekran kartınız da biraz sıcak çalışıyor olabilir. Muhtemelen alttan tutup çekince çıkacaktır ama siz yine de bir bakın mantığına.

Dediğinizi yaptım hocam. Kasanın ön tarafında radyatör var . İster istemez içeri giren hava düşük oluyor. Yeni bir kasa almayana kadar böyle kullanmaya devam edeceğim gibi. MB511 Rgb modelin stoklara girmesini beklemekten başka çarem yok şuan. Undervolt yapıyorum bu işlem bir nebze rahatlatıyor ama belli bir süre sonra sanki bilgisayar kasılıyormuş gibi hissediyorum.

İstersen Erzurum vatan bilgisayara bi sor. RGB olmasa da normal modelini bulabilirsin belki. 1 hafta oldu ben aldım şansa denk geldi ama illaki vardır. Havale veya EFT yaparak alabilirsin stokta varsa. Kasayı değiştir rahatlarsın zaten sıvı soğutman da var. Isı değerlerinin bu derece yüksek çıkması bence de kasanın hava akışı ile alakalı. Bende de senin sıvı soğutmanın 120 olanı var. Gayet memnunum. Çözülebilecek bir durum sıkma canını.

Dediğinizi yaptım hocam. Kasanın ön tarafında radyatör var . İster istemez içeri giren hava düşük oluyor. Yeni bir kasa almayana kadar böyle kullanmaya devam edeceğim gibi. MB511 Rgb modelin stoklara girmesini beklemekten başka çarem yok şuan. Undervolt yapıyorum bu işlem bir nebze rahatlatıyor ama belli bir süre sonra sanki bilgisayar kasılıyormuş gibi hissediyorum.
Radyatör kasanın üst kısmına sığmıyor mu peki ? Eğer sığıyorsa radyatörü üst kısma alıp öne normal fan taksan ? Ben önde radyatör olduğunu bilmiyordum o yüzden böyle bir yaklaşımda bulundum.

Radyatör kasanın üst kısmına sığmıyor mu peki ? Eğer sığıyorsa radyatörü üst kısma alıp öne normal fan taksan ? Ben önde radyatör olduğunu bilmiyordum o yüzden böyle bir yaklaşımda bulundum.

Radyatörün hem önünde hem arkasında 2 adet fan mevcut. Maalesef üst tarafa sığmıyor. Sıkıntı yok hocam. Akıl akıldan üstündür neticede. Benim aklıma gelmeyen sizin aklınıza gelebilir.

Mb511 modelinin gerçekten hava akışı iyiymiş bende almayı düşünüyorum. Dediğin gibi thermaltake v200 hava akışı açısından çok kötü. Bazen mecbur kalıp yan camı çıkartıyorum.
Corsair spec delta veya dediğiniz gibi önü mesh bir kasa tercih edilebilir.
MB520 almayın da, onda da hava akışı sorunu var.
Hocam fazla masrafa girmek istemezseniz, ön tarafı çıkartıp sineklik takabilirsiniz. İyi bir çözüm olur.

Bu arada sen bios ayarlarından CPB’yi kapattın mı?

Evet kapalı kullanıyorum. Windows güç ayarları da dengeli . Undervolt yaptım ekran kartına. Normalde 80 derecelere çıkan kart sanki boşta bekliyormuş gibi 50-52 arası gidip geliyor.
Corsair spec delta veya dediğiniz gibi önü mesh bir kasa tercih edilebilir.
MB520 almayın da, onda da hava akışı sorunu var.
Hocam fazla masrafa girmek istemezseniz, ön tarafı çıkartıp sineklik takabilirsiniz. İyi bir çözüm olur.

Denemekte fayda var ama ön tarafı komple çıkarma şansım yok. Güç butonu usb soketi hep ön plexiye bağlı. Undervolt yaza kadar en iyi seçenek sanırım.

Resimde son undervolt ayarından sonra aldığım değerler. Apex açık 50-52 arası gidip geliyor. İşlemci boşta 29 derece Ekran kartı 46-47 gidip geliyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 32
Radyatörün hem önünde hem arkasında 2 adet fan mevcut. Maalesef üst tarafa sığmıyor. Sıkıntı yok hocam. Akıl akıldan üstündür neticede. Benim aklıma gelmeyen sizin aklınıza gelebilir.
Anladım eyvallah. Şuan için dediğiniz gibi ön kısmı sökme şansınız da yok radyatörü üste alma şansınız da. Undervolt ile biraz idare edeceksiniz. Ya da ekran kartı fan hızını el ile ayarlama yaparak da kullanmayı deneyebilirsiniz. Hangi marka model kullanıyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı