R5 3600X sistem donuyor ve yeniden başlıyor

series992

Hectopat
RAM
16 GB 3200 MHz
Ekran kartı
MSI Ventus RTX 2060
Anakart
Gigabyte X570UD
İşlemci
Ryzen 5 3600X
Selamünaleyküm. Yaklaşık 1 2 aydır PC'de bazen gri ekranda donma, bazen de reset atma oluyor. Kasayı temizledim, RAM'leri tek tek denedim, BIOS ayarlarını sıfırladım, PSU'yu iyice temizledim.

Sorun neden olabilir acaba? Cogu zaman da CS:GO Alt Tab'a gecince oluyor. Sıcaklik degerlerim iyi bu arada.

Sadece başıma geldiği için anlatıyorum. Çünkü insanlar işlemci bozulmaz diye düşünüyor, hiç süphelenmiyor.
Benim 5600X işlemcim var, bozulmuştu ve benim bilgisayarım da aynı şekilde donup kalıyordu.
İlk sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamak lazım tabi.
sfc/ scannow yapabilirsiniz. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp yazıyorsunuz ve işletim sistemi dosyalarını kontrol ediyor.

SSD var
Sadece başıma geldiği için anlatıyorum. Çünkü insanlar işlemci bozulmaz diye düşünüyor, hiç süphelenmiyor.
Benim 5600X işlemcim var, bozulmuştu ve benim bilgisayarım da aynı şekilde donup kalıyordu.
İlk sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamak lazım tabi.
sfc/ scannow yapabilirsiniz. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp yazıyorsunuz ve işletim sistemi dosyalarını kontrol ediyor.
Akşama denerim mutlaka sıkıldım artık şu sorundan
Varmı başka yorumu olan pc den iyi anlayan arkadaşlar ?
Var mı başka yorumu olan arkadaşlar ?
@Paytak Penguen şuan sfc/ scannow kodunu yazdım tarıyor ama kodların ne anlama geldiğini bilmiyorum yardımcı olur musun?

Son düzenleme:
SSD var

Akşama denerim mutlaka sıkıldım artık şu sorundan
Varmı başka yorumu olan pc den iyi anlayan arkadaşlar ?
Var mı başka yorumu olan arkadaşlar ?
@Paytak Penguen şuan sfc/ scannow kodunu yazdım tarıyor ama kodların ne anlama geldiğini bilmiyorum yardımcı olur musun?
Kod çıkmıyor ekrana. İngilizce olabilir. Tarama başlatıldı vs. yazıyordur. %100 olduğunda yazan şeyi ya buraya atın ya da Google'dan çevirin.

Kod çıkmıyor ekrana. İngilizce olabilir. Tarama başlatıldı vs. yazıyordur. %100 olduğunda yazan şeyi ya buraya atın ya da Google'dan çevirin.
WİNDOWS bütünlük ihlalleri BULUNDU diyor ben format atayım en iyisi dostum birde öteki ssd ye kurayım herşeyi hem şu ihlalleri düzeltmiş olurum hemde ssd şüphesinide göz önünden kaldırırım doğrumu yanlışmı düşünüyorum?

WİNDOWS bütünlük ihlalleri BULUNDU diyor. Ben format atayım en iyisi dostum. Bir de öteki SSD'ye kurayım her şeyi. Hem şu ihlalleri düzeltmiş olurum, hem de SSD şüphesini de göz önünden kaldırırım. Doğru mu yanlış mı düşünüyorum?
Onları tamir etmiştir o zaman o, format atmaya gerek yok.
Bir daha bilgisayar kapanır, kendi kendine yeniden başlatırsa falan olay görüntüleyicisinden Sistem olaylarına bak. Sarı uyarılar vs. önemli değil ama hata vardır orada, o önemli. Tam kapandığı andaki hataları at buraya. Kernel Power 41 varsa muhtemelen donanımsaldır.

Onları tamir etmiştir o zaman o, format atmaya gerek yok.
Bir daha bilgisayar kapanır, kendi kendine yeniden başlatırsa falan olay görüntüleyicisinden Sistem olaylarına bak. Sarı uyarılar vs. önemli değil ama hata vardır orada, o önemli. Tam kapandığı andaki hataları at buraya. Kernel Power 41 varsa muhtemelen donanımsaldır.
evet olay görüntüleyicisinde kernel 41 var gördüm

1645639008442.png

Ekran görüntüsü atar mısın?
1645639394777.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı