R5 5600 için OC tavsiyesi

Ryzen 5500 ile all Core OC'yi 1.4 voltaj da 4600MHz stabil kullanıyorum fakat Wraith Prism ile denemeni çok önermem PBO ile +200 verebilirsin ama all Core OC tavsiyem degildir ama asıl performans artışı da all Core ile olur.

Prime95 maximum Power ile denediniz mi normalde 115 civarı çekmesi lazım. Prime95'te bu değer bayağı artıyor 150-160 civarında çekiyor.
deneyeyim akşam. İşten dönünce.

Prime95 maximum Power ile denediniz mi normalde 115 civarı çekmesi lazım. Prime95'te bu değer bayağı artıyor 150-160 civarında çekiyor.
Bir de Prime95 ile sıcaklıklar çok yükseğe çıkmasın?

Son düzenleme:
Hocam maximum Power'da stabil değilse stabil değildir, soğutucum yüzünden testi uzun tutamıyorum işlemci 95-100 derecelere dayanıyor.
Evet max 70 Watt'a çıkıp 60'a geri düştü. Volt'u yükseltmem mi gerek? Yoksa hızı mı düşüreyim?

Son düzenleme:
Evet Max 70 Watt'a çıkıp 60'a geri düştü. Volt'u yükseltmem mi gerek? Yoksa hızı mı düşüreyim?

Garip hocam cidden garip şu anda 1.280v ile kullanıyorum ve maximum Power testinde 150W civarı çekiyor. Sistemi uzun bir stress testine sokupta deneyebilirsiniz o kadar az çekmemesi gerekiyor.

Garip hocam cidden garip şu anda 1.280v ile kullanıyorum ve maximum Power testinde 150W civarı çekiyor. Sistemi uzun bir stress testine sokupta deneyebilirsiniz o kadar az çekmemesi gerekiyor.

Anlayamadım ben de.

Merhaba b450m k ıı anakart, ryzen 5 5600 işlemci ve se 224 xt v2 soğutucu kullanıyorum. Overclock hakkında çok bilgim yok. Bios ayarlarından cpu core ratio ayarını 46.00 yapıyorum bilgisayarı açtığımda 3.5 ghz de sabit kalıyor. Cpu core ratio ayarını auto yapıyorum ve bilgisayarı açıyorum 4.425 ghz kadar işlemci çıkıyor. Bu işlemciyi 4.7-4.8 ghz de kullananları gördüm bende yapmak istiyorum ama beceremedim yardımcı olabilir misiniz?

hocam sizinki gibi olmasi icin genel olarak ne yapmam gerekiyor? islemci aynı r5 5600. islemci hızım sürekli değişken ilerliyor. cs2 oynuyorum. hızı sürekli 4.2 4.3 oluyor bazen 3.9a dusuyor oyun icerisinde cok dalgalı yani anlayacağınız. bunun akabinde ilginç şekilde bu esnada oyunu alta alıp görev yöneticisini açtığımda oyundaki fpsim 1,5 kat artıyor. sorunu asla bulamadım çözümü de bulamadım. islemci hızımı sabitlemek istiyorum. overclock ya da herhangi bir şeyden anlamiyorum daha önce yapmadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı