Çözüldü R5 5600 işlemci 75 derecede çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Şuan OC'suz bu şekilde çalışıyor.

Hocam ben yanlışlıkla RAM'lerin mi MHz'sini yükseltmişim? Amacım işlemci sıcaklığı düşürmekti.
Açtığınız diğer konuya baktım, siz CPU değil Ram Mhz değerini yükseltmişsiniz. FCLK Frequency değiştirmişsiniz. Cpu değiştireceksiniz. MHZ değerini 4450 , voltajı 1100 yapın.

Açtığınız diğer konuya baktım, siz CPU değil RAM MHz değerini yükseltmişsiniz. Fclk Frequency değiştirmişsiniz. CPU değiştireceksiniz. MHz değerini 4450, voltajı 1100 yapın.

O CPU ayarı hangisi oluyor hocam? Ve o değerleri yazdığımda ısı düşecekse hızımı azalacak?

O CPU ayarı hangisi oluyor hocam? Ve o değerleri yazdığımda ısı düşecekse hızımı azalacak?
Hocam undervoltu deneme yanılma yöntemiyle deneyeceksiniz en iyi ayarı bulmak için. Verdiğim ayar 5600 için güzel değerler. Doğru yaptığınızda performanstan kısmadan daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsiniz.Önceki konuda da belirtmiştim, böyle şeylerle uğraşmak yerine direk kule tipi bir soğutucu alabilirsiniz.

Hocam undervoltu deneme yanılma yöntemiyle deneyeceksiniz en iyi ayarı bulmak için. Verdiğim ayar 5600 için güzel değerler. Doğru yaptığınızda performanstan kısmadan daha düşük sıcaklıklar elde edebilirsiniz.Önceki konuda da belirtmiştim, böyle şeylerle uğraşmak yerine direk kule tipi bir soğutucu alabilirsiniz.
Hocam deneyelim ya ne kaybedeceğim sanki. Bu görüntüde nereye ne yazacağım tekrar söyler misiniz ?

Dosya Ekleri

• MSI_SnapShot.jpeg
    MSI_SnapShot.jpeg
    167 KB · Görüntüleme: 22
Hocam deneyelim ya ne kaybedeceğim sanki. Bu görüntüde nereye ne yazacağım tekrar söyler misiniz ?
Bulunduğunuz kısımda biraz daha yukarı çıkın Core Performance Boost devre dışı bırakın, daha sonra alttaki CPU Core Voltageyi Auto dan Override Mode ye alın ve Override Cpu core voltageyi el ile 1300 yapın. Save yapıp tekrar başlatın ve ısı değerlerinizi kontrol edin.

Hocam deneyelim ya ne kaybedeceğim sanki. Bu görüntüde nereye ne yazacağım tekrar söyler misiniz?

Araştırıp yardımcı oluyum arkadaş aktif olana kadar.

Hocam deneyelim ya ne kaybedeceğim sanki. Bu görüntüde nereye ne yazacağım tekrar söyler misiniz?

Arkadaş yazdı zaten bende bilgilenmiş oldum güzel.

Bulunduğunuz kısımda biraz daha yukarı çıkın Core Performance Boost devre dışı bırakın, daha sonra alttaki CPU Core voltageyi Auto'dan override mode ye alın ve override CPU Core voltageyi el ile 1300 yapın. Save yapıp tekrar başlatın ve sıcaklık değerlerinizi kontrol edin.

Hocam bilgisayar açıldı ondan yana sıkıntı yok :D değiştirdim oyunları açtım biraz kullanayım belli olur. Şu an tek fark kasa içinden değişik cızırtılar geliyor.

Voltaj düşürdükten sonra görev yöneticisindeki hız 4,30 lardan 3,47 lere düştü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    137,4 KB · Görüntüleme: 23
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 27
Hocam bilgisayar açıldı ondan yana sıkıntı yok :D değiştirdim oyunları açtım biraz kullanayım belli olur. Şu an tek fark kasa içinden değişik cızırtılar geliyor.

Voltaj düşürdükten sonra görev yöneticisindeki hız 4,30 lardan 3,47 lere düştü.

Voltaj azaldığı için GHz düşmesi normal ama tam yük altında 4.30'lara geri gelecektir o GHz ama cızırtı konusuna ne desem bilemedim sen tedirgin oluyorsan ayarları ilk haline çevir kule tipi sıvı soğutma al sıvı soğutma en kötü 2000 TL çünkü.

Voltaj azaldığı için GHz düşmesi normal ama tam yük altında 4.30'lara geri gelecektir o GHz ama cızırtı konusuna ne desem bilemedim sen tedirgin oluyorsan ayarları ilk haline çevir kule tipi sıvı soğutma al sıvı soğutma en kötü 2000 TL çünkü.

SSD'den geliyor gibi biraz yaklaştımda sebebi nedir anlayamadım PC'yi yeniden başlatınca düzedi. Yazın alacağım hocam.

SSD'den geliyor gibi biraz yaklaştımda sebebi nedir anlayamadım PC'yi yeniden başlatınca düzedi. Yazın alacağım hocam.

SSD'den geliyorsa sıkıntı yok ama SSD'lerin doğal anlamda cızırtı yapması garibime gitti HDD'lerde çark döndüğü için cızırtı yapar ama SSD'ler kendi içinde çark olmayan mikroçip bileşenler bir sorun yoktur diye düşünüyorum sıcaklık değerlerin düştüyse FPS'in arttıysa güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı