R5 5600X boşta 55 derece oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşlemciyi stres testine sokarken olan değer mi? Yoksa standart her oyuna girdiğiniz vakit aldığınız ısı bu mu? Yükte alınan ısı sürekli olarak buysa biraz yüksek gibi duruyor. Anlık voltaj sıçramaları muhtemelen sıcaklığı arttırıyor. Sabit bir voltaj değeri ayarlayıp, ona göre sabit bir GHz ayarı yapsanız iyi olur.

Bu voltaj ve GHz ayarını yaparken stabiliteyi ölçmek için direkt BIOS üzerinden değil, Ryzen Master üzerinden yapabilirsiniz.

Oyunda ama Valorant'ta bu değerler.
İşlemciyi stres testine sokarken olan değer mi? Yoksa standart her oyuna girdiğiniz vakit aldığınız ısı bu mu? Yükte alınan ısı sürekli olarak buysa birazcık fazla gibi. Anlık voltaj sıçramaları muhtemelen sıcaklığı arttırıyor. Sabit bir voltaj değeri ayarlayıp, ona göre sabit bir GHz ayarı yapsanız iyi olur.

Bu voltaj ve GHz ayarını yaparken stabiliteyi ölçmek için direkt BIOS üzerinden değil, Ryzen Master üzerinden yapabilirsiniz.

Peki çok gerekli mi? Çünkü bence çok ısınmıyor. Yani 80'i görmedi daha.

Oyunda ama Valorant'ta bu değerler.
Değerler biraz yüksek fakat üstte arkadaşın dediği gibi 120mm biraz yetersiz kalabilir o işlemci için. Anlık voltaj sıçramalarını önlemek adına ve sıcaklığı biraz düşürmek adına sabit bir voltaj değeri ayarlayıp, sabit bir GHz ayarı yapabilirsiniz. Voltaj ve GHz olayı için ayrı konu açabilirsiniz.
Peki çok gerekli mi? Çünkü bence çok ısınmıyor. Yani 80'i görmedi daha.
İşlemcinizi yakacak bir ısı yok fakat iyi bir değer değil. Ben böyle takılmak istiyorum sorun olmazsa diyorsanız bir şey olmaz. Isı ciddi anlamda 80'leri aşarsa şart ama.

Değerler biraz yüksek fakat üstte arkadaşın dediği gibi 120mm biraz yetersiz kalabilir o işlemci için. Anlık voltaj sıçramalarını önlemek adına ve sıcaklığı biraz düşürmek adına sabit bir voltaj değeri ayarlayıp, sabit bir GHz ayarı yapabilirsiniz. Voltaj ve GHz olayı için ayrı konu açabilirsiniz.

Şu anlık bir şey yapmayacağım. İleride 240mm sıvı soğutmaya geçmeyi düşünürüm ama montajını bilmiyorum sıvı soğutmanın.

Aldığınız modeli Youtubeda aratırsanız büyük ihtimal yüzlerce monte-demonte videosu bulursunuz. Zor bir olayı da yok zaten.

Tamamdır şu an bir şey yapmayacağım ama yani normalde kaç derece olmalı da benim 76 dereceme fazla diyorsunuz ve bu dereceler günde 5-6 saat hatta daha fazla olabilir kullanımla oluyor PC sabahtan akşama açık PC genelde bu arada.

120mm sıvı + R5 5600X kombinasyonu için normal bir değer. Yükte kaç derece oluyor?

Ciddi misiniz? Benim işlemcim stok fan ile hava akışı berbat boşta 28 derece. Dalgalansa bile 40'ı geçmiyor. Üstelik kullanıcı 120mm'lik sıvı soğutma var. İşlemcisi sıcak.
120mm sıvı soğutucu için normal değerler. Zira 120mm sıvı soğutucu ile tutulabilecek bir işlemci değil 5600X. Minimum 240mm sıvı soğutucu ya da güzel bir kule tipi ile ancak aşağılara çekilebilir.

Sizler ciddi misiniz işlemcisi sıcak.
Tamamdır şu an bir şey yapmayacağım ama yani normalde kaç derece olmalı da benim 76 dereceme fazla diyorsunuz ve bu dereceler günde 5-6 saat hatta daha fazla olabilir kullanımla oluyor PC sabahtan akşama açık PC genelde bu arada.

Ara sıra kapatıp dinlendirmenizi tavsiye ederim yeniden açtığınızda düzelmesi umuduyla.

Ciddi misiniz? Benim işlemcim stok fan ile hava akışı berbat boşta 28 derece dalgalansa bile 40'ı geçmiyor. Üstelik kullanıcıda 120mmlik sıvı soğutma var işlemcisi sıcak.

Sizler ciddi misiniz işlemcisi sıcak.

Ara sıra kapatıp dinlendirmenizi tavsiye ederim yeniden açtığınızda düzelmesi umuduyla.

Biraz abartmadınız mı? Valorant'ı Full ayarlarda oynuyorum 76 derece. Saatlerce açık.

Ciddi misiniz? Benim işlemcim stok fan ile hava akışı berbat boşta 28 derece. Dalgalansa bile 40'ı geçmiyor. Üstelik kullanıcı 120mm'lik sıvı soğutma var. İşlemcisi sıcak.
Kasanız nedir? Hava akışını neye göre belirliyorsunuz acaba? İşlemcinizin modeli nedir? Bir sürü etken var. Olay kişinin sadece 120mm'e sahip olması değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı