R5 5600X sistem kendi kendine restart atıyor

baybarsyontar

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamera Asistani
Yuk altinda olmamasina ragmen sistemim Netflix uzerinden dizi izlerken kendi kendini 2 defa yeniden baslatti. Hiçbir hata yazisi ya da baska bir şey cikmiyor. Ilk olarak Windows Update için yeniden baslatti fakat ondan sonrasinda kendi kendine durduk yerde hiçbir şey yokken 2 defa daha yeniden basladi. Bu konu hakkinda ne yapabilirim? BIOS uzerinden baktigim zaman islemci sicakligim 55 dereceydi, su an stok fanla kullaniyorum. Sistemim;

ASUS ROG STRIX B550-A.
Ryzen 5 5600X.
GeIL 16 GB(2x8) EVO X II RGB AMD Edition.
Sapphire Nitro RX-580 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettigim şey su fakat bir onceki gun yaklasik 2 saat gibi bir sure CS:GO oynadim ve herhangi bir sorun yasamadim.

3600MHz'de calismiyorlar su an zaten 3400MHz'de calisiyorlar.
Bir ihtimal ikisi de güncelleme için reset attı. OCCT ile Power testi yapın.

PSU modeli nedir?

Bir ihtimal ikisi de güncelleme için reset attı. OCCT ile Power testi yapın.

PSU modeli nedir?
PSU modelim Xigmatek Tauro 700w 80Plus. 20 dakika boyunca OCCT ile Power testi yaptim herhangi bir sorun cikmadi.
1610645930633.png

Az once kendi kendine tekrardan bir Windows guncellemesi yapip guncellemenin yani sira ekstra olarak 2 defa daha yeniden baslatti kendini. Bunun bir aciklamasi var mi? Power testinde 100de100 yuk altinda 20 dakika boyunca sorunsuz calisirken Amazon Prime uzerinden dizi izlemeye kalktigim an Windows guncellemesi ardindan 2 defa daha yeni baslamasi bana anlamsiz geliyor.
Guncelleme, gene kendi kendine yeniden baslatti. Su an kafayi yemek uzereyim 4 gun once topladigim bilgisayar, 3 gun boyunca sorunsuz calistiktan sonra Windows guncellemesi ile kullanilamaz hale geliyor.
Az once kendi kendine tekrardan bir Windows guncellemesi yapip guncellemenin yani sira ekstra olarak 2 defa daha yeniden baslatti kendini. Bunun bir aciklamasi var mi? Power testinde 100de100 yuk altinda 20 dakika boyunca sorunsuz calisirken Amazon Prime uzerinden dizi izlemeye kalktigim an Windows guncellemesi ardindan 2 defa daha yeni baslamasi bana anlamsiz geliyor.
Guncelleme, gene kendi kendine yeniden baslatti. Su an kafayi yemek uzereyim 4 gun once topladigim bilgisayar, 3 gun boyunca sorunsuz calistiktan sonra Windows guncellemesi ile kullanilamaz hale geliyor.
Yaklasik 30 dakika full grafiklerde GTA 5 oynamam yeniden baslatilmasina sebep olmuyor arkada Discord acik bir sekilde.

Son düzenleme:
Olay görüntüleyicide Whea-Logger Event ID 18 adında bir hata görüyor müsünüz? Arkadaşımın aynı işlemci ve asus tuf b550 anakartlı sisteminde de aynı problem var. Ramleri HyperX Fury RGB 3200mhz CL16. Yabancı forumlarda benzer sorunu yaşayan çok kişi var. Sorunun olası kaynakları; XMP, Core performance boost ve Precision Boost Overdrive. Çözerseniz lütfen burada paylaşın, ben de uğraşacağım bununla çözersem yazarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı