R5 7500F ve RTX 4070'li sisteme PSU ve kasa önerisi

Klasik Gamer

Centipat
Daha fazla  
Öncellikle herkese merhaba, foruma yeni kayıt oldum. Hem ileriye dönük hem de güncel parçalar kullanarak bir sistem topluyorum.
Anakart olarak Gigabyte B650M DS3H aldım.
İşlemci olarak Ryzen 5 7500F aldım.
İşlemci soğutucu olarak şu anlık stok soğutucu var lakin ileride DeepCool LS720 veya LS520 almayı düşünüyorum.
RAM olarak Kingston DDR5 EXPO 6000MHz 16 GB tek modül aldım ileride bir modül daha ekleme yapacağım.
Ekran kartı olarak henüz bir şey almadım lakin RX 7800 XT veya RTX 4070 almayı düşünüyorum. Kasım indirimlerini bekliyorum :)

Benim sorunum kasa ve güç kaynağında başlıyorum hem ileriye dönük hem de bana sıkıntı çıkarmayacak bir parça arayışındayım.
Kafamda iki seçenek var birisi;
Sinerji'nin yazdığına göre içinde Corsair RM850e model PSU bulunmaktaymış. Forumda gezindim lakin bazı konularda içinde Tayvan kapasitörlerin olduğu ve çok iyi olmadığı hakkında yazılar bazı yerlerde ise iyi olduğu yazmakta.
Bir diğer seçenek ise.
Kasa olarak DeepCool CH510 digital mesh kasa.
Güç kaynağı olarak NZXT C850 Gold.
@Oreki hocam PSU işinde iyi olduğunuzu yazdığınız yazılardan öne çıkarak gördüm. Siz ve diğer arkadaşlarda fikirlerini beyan edip yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bahsettiğiniz model hakkında bilgim yok, bunlara bakılabilir. Bütçe varsa ileriye yönelik 850W yapılabilir:

Not: Kasa siyah.

Merhaba hocam önerdiklerinizi inceledim. Corsair seçeneğini direkt elemişsiniz ve DeepCool kasa yerine Lian Li önermişsiniz. İki kasa arasında ne gibi farklar var acaba söyleyebilir misiniz?

Merhaba hocam önerdiklerinizi inceledim. Corsair seçeneğini direkt elemişsiniz ve DeepCool kasa yerine Lian Li önermişsiniz. İki kasa arasında ne gibi farklar var acaba söyleyebilir misiniz?

Aslında pek bilgim yok maalesef. Bahsettiğiniz Corsair kasa a tier gözüküyor @BerkayZ87'nin yaptığı tier liste göre, iyi bir kasa gibi duruyor.

Benim attığım Lian Li lancool 216'yı listede bulamadım ancak 215 modeli a+ gözüküyor. 215 ile 216 arasında ne gibi farklar var bilmiyorum. Görünüşü çok az farklı gibi. Bu videoya bakılabilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sinerji üzerinden NZXT C850 PSU sipariş ettim. Kasa olarak da QP Bilişim'den önerdiğiniz gibi lancool 216'yı sipariş ettim. Stokları tükenmezse soğutma olarak da GPU'nun altına DeepCool FK120 model 2 adet fan ve işlemci soğutucu olarak da DeepCool LT720 ile kombinlemeyi düşünüyorum. Yabancı bir kanalda kasa ile toplanan bilgisayarı izledim hava akışına hayran kaldım.
Video linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aslında pek bilgim yok maalesef. Bahsettiğiniz Corsair kasa a tier gözüküyor @BerkayZ87'nin yaptığı tier liste göre, iyi bir kasa gibi duruyor.

Benim attığım Lian Li lancool 216'yı listede bulamadım ancak 215 modeli a+ gözüküyor. 215 ile 216 arasında ne gibi farklar var bilmiyorum. Görünüşü çok az farklı gibi. Bu videoya bakılabilir:

Lancool 216, Lancool II Mesh muadili ve hatta bazi konularda ondan ustun bir kasa. S ile A+ arasi gidip gelir.

Yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sinerji üzerinden NZXT C850 PSU sipariş ettim. Kasa olarak da QP Bilişim'den önerdiğiniz gibi lancool 216'yı sipariş ettim. Stokları tükenmezse soğutma olarak da GPU'nun altına DeepCool FK120 model 2 adet fan ve işlemci soğutucu olarak da DeepCool LT720 ile kombinlemeyi düşünüyorum. Yabancı bir kanalda kasa ile toplanan bilgisayarı izledim hava akışına hayran kaldım.
Video linki:

Hocam sisteminiz nasıl bende benzer bişey kurmayı düşünüyorum 7500f 4070 ekran kartı ile lakin 280 ml arctc sıvı soğutma yeterli gelir mi çok ısınan işlemcimi karar veremiyorum

Lian Li lancool 216'yı Gaming gecesinde 2700 TL'ye aldım çok uyguna geldi.
PSU NZXT C850.
RAM olarak HyperX Beast 16 GB tek modül 6000MHz.
Ekran kartı olarak şu anlık istediğim indirimler gelmedi bu yüzden MSI RTX 4060 Ti Gaming X (8 GB) Hepsiburada'dan aldım.
Anakart olarak Gigabyte almıştım lakin arıza verince ücret iadesi verdiler bende MSI vazgeçmeyerek B650 Tomahawk kullandım.
SSD olarak halihazırda 240 GB SSD kullanıyorum ama onu da değiştireceğim Kingston KC3000 ya da FireCuda 530 alacağım araştiriyorum.
Son olarak işlemci soğutucu olarak da DeepCool LT720 ve Arctic Liquid Freezer II 360mm (Arctic alırsam Amazon Germany'den alacağım revizyon olayı yüzünden.) Arasında araştiriyorum.

Lian Li lancool 216'yı Gaming gecesinde 2700 TL'ye aldım çok uyguna geldi.
PSU NZXT C850.
RAM olarak HyperX Beast 16 GB tek modül 6000MHz.
Ekran kartı olarak şu anlık istediğim indirimler gelmedi bu yüzden MSI RTX 4060 Ti Gaming X (8 GB) Hepsiburada'dan aldım.
Anakart olarak Gigabyte almıştım lakin arıza verince ücret iadesi verdiler bende MSI vazgeçmeyerek B650 Tomahawk kullandım.
SSD olarak halihazırda 240 GB SSD kullanıyorum ama onu da değiştireceğim Kingston KC3000 ya da FireCuda 530 alacağım araştiriyorum.
Son olarak işlemci soğutucu olarak da DeepCool LT720 ve Arctic Liquid Freezer II 360mm (Arctic alırsam Amazon Germany'den alacağım revizyon olayı yüzünden.) Arasında araştiriyorum.
asus tuf b650 atx ana kart nasıl olur bende arctic 360 ml almayı düşünüyordum teknobiyotikten almanya olayını yada bunda sorun mu var ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı