R7 5800x3D işlemci için termal macun tavsiyesi

EmreCLK0

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ameliyathane hemşiresi
RAM
32
Ekran kartı
ASUS ROG 3070Tİ
Anakart
ASUS ROG B550F
İşlemci
R7 5800x3d
Arkadaşlar selam R7 5800x3D işlemcim var fakat çok ısınıyor, buna kıyasla termal macun önerir misiniz? Soğutucum 360mm NZXT Kraken Elite.

Son düzenleme:
Arctic MX-6 veya Thermalright TF7 alabilirsiniz iyi alternatiflerdir. Arkadaşın önerdiği macunu da şu an kullanıyorum ve önerdiklerimide kullandım, hepsi de iyi macunlar.

Hocam aldım arkadaşın dediğini teşekkür ederim ama kafam da hala bir soru var 90 derece gören bir işlemci o macunu sürdüğüm de ne kadar etki edecek😀 cidden moralimi bozdu bu durum öncesinde R5 5500 vardı ısınmıyordu zaten normal ısınmaması 360mm sıvı soğutma var kasa da NZXT Kraken Max derece 60 görüyordu oyunlar da. güçsüz bir işlemci olduğu için kıyaslamıyorum 5800x3D ile ama yine de 90 derece çok hevesli bir şekilde aldım 2 gün önce fakat yaşayamadım o mutluluğu açıkçası 🙂

Sürdükten sonra montajını düzgün yapınız belki hatalı bir montaj olmuş olabilir. 2 gündür bu durumu yaşıyorsanız eğer.

Siparişini verdim gelmesini bekliyorum büyük ihtimal yarın elimde olur montajlama da sorun olmadığını düşünüyorum 2 kere söktüm taktim bakalım umarım düzelir canımı sıkıyor bu durum.

Bu sıcaklıkları aldığınızda hangi macunu kullanıyordunuz peki?

Macun çöp hocam macun konuda arkadaşın bahsettiği macunu aldım bugün dağıtıma çıkıyor gelince direk uygulayıp deneyeceğim. Bu arada fotoğraftaki çektiğim daha üstü derece görüyor 90ana sabit kalıyor CS2 de düşük ayarda.

Macun çöp hocam macun konuda arkadaşın bahsettiği macunu aldım bugün dağıtıma çıkıyor gelince direk uygulayıp deneyeceğim. Bu arada fotoğraftaki çektiğim daha üstü derece görüyor 90ana şahit kalıyor CS2 de düşük ayarda.
İnşallah sorun macundandır diyelim o zaman. Başka sebepler de olabiliyor.

Ya şimdi hocam şöyle macun ne kadar etki edecek 1. nokta o ayrıca bu işlemci de oyunda almam gereken derece nedir normali nedir?
5800x3D kullanan arkadaşım var. Ben 5700x3D aldıktan sonra özellikle bu konuları onunla konuşmuştum. Hava soğutucu ile oyunlarda gördüğü en yüksek sıcaklık 73 derece imiş. Undervolt yaparak bu sıcaklığı 66-68 derece civarına düşürmüş.

Sizin sıcaklıkların bu kadar yükselmesinin altında farklı sebep olabilir. Emin olmak adına macun değişimi yapmanız iyi olmuş. Ben önceki macunu da bu yüzden sormuştum aslında. Montaj veya sıvı soğutucu pompa arızası da olağan sorunlardan birkaçı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı