R7 5800x3D işlemci için termal macun tavsiyesi

EmreCLK0

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ameliyathane hemşiresi
RAM
32
Ekran kartı
ASUS ROG 3070Tİ
Anakart
ASUS ROG B550F
İşlemci
R7 5800x3d
Arkadaşlar selam R7 5800x3D işlemcim var fakat çok ısınıyor, buna kıyasla termal macun önerir misiniz? Soğutucum 360mm NZXT Kraken Elite.

Son düzenleme:
5800x3D kullanan arkadaşım var. Ben 5700x3D aldıktan sonra özellikle bu konuları onunla konuşmuştum. Hava soğutucu ile oyunlarda gördüğü en yüksek sıcaklık 73 derece imiş. Undervolt yaparak bu sıcaklığı 66-68 derece civarına düşürmüş.

Sizin sıcaklıkların bu kadar yükselmesinin altında farklı sebep olabilir. Emin olmak adına macun değişimi yapmanız iyi olmuş. Ben önceki macunu da bu yüzden sormuştum aslında. Montaj veya sıvı soğutucu pompa arızası da olağan sorunlardan birkaçı.

Pompa da bir sorun olacağını sanmıyorum neden dersen kullandığım işlemcide de sorun olurdu öyle olsa pompalama değeri 3200RPM olarak gösteriyordu 3100 en yüksek pompalama devrini kullanıyorum fanlar da öyle 1200RPM de çalışıyor BIOS'u da sıfırladım sıfırladıktan sonra sadece yaptığım işlem RAM'leri 3200MHz çekmek oldu başka ayarlarla oynamadım bakalım bugün tekrar buraya yazacağım işlemi uyguladıktan sonra umarım düzelir. Bu arada dediğiniz undervolt yapmak istemiyorum hatta aldığım bir şeyi öyle kurcalamak cazip gelmiyor olduğu gibi kullanmak bana mantıklı geliyor her zaman.

Bu arada dediğiniz undervolt yapmak istemiyorum hatta aldığım bir şeyi öyle kurcalamak cazip gelmiyor olduğu gibi kullanmak bana mantıklı geliyor her zaman.
5700x3D'ye geçene kadar ben de böyle düşünüyordum. Sonra undervolt deneyince daha iyi bir şey olduğunu gördüm. Tabii sizin tercihiniz. İnşallah hiçbir ayara gerek duymadan optimal sıcaklıklara ulaşırsınız.

5700x3D'ye geçene kadar ben de böyle düşünüyordum. Sonra undervolt deneyince daha iyi bir şey olduğunu gördüm. Tabii sizin tercihiniz. İnşallah hiçbir ayara gerek duymadan optimal sıcaklıklara ulaşırsınız.

İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Bu arada sizin aldığınız Max derece nedir 5700x3D de.

İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Bu arada sizin aldığınız Max derece nedir 5700x3D'de?
Eğer curve optimize yapmazsam 60-65 derece aralığında, yaparsam da 52-60 derece aralığında değer alıyorum. Cinebench R23'te normal ayardayken 74, undervolt ile 67 derece değer alıyorum. OCCT facia ama, normalde saniyesinde 90'a fırlıyor. Undervolt ile 80 derece civarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı