R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

Yok olmaması lazım. Tam oturdu hepsi.
Güç tüketiminin fazla olması buna sebep oluyor ancak 80 derece bile eskiye nazaran iyi, en azından 90 derece gibi absürt sıcaklık değerleri almıyorsunuz, buna ek olarak muhtemelen oyunlarda 55-60 derece alırsınız lakin ciddi işlemci kullanımı olan mesela BF 2042 gibi bir oyunda 65 derece olur herhalde.

Açıkçası beklemediğim bir durumdu bu üzgünüm. Ek olarak sıvı soğutmadan da şüphelenmiyor değilim.

@deadfellow muhtemelen anakart yüzünden belki farklı bir öneriniz olur.

Güç tüketiminin fazla olması buna sebep oluyor ancak 80 derece bile eskiye nazaran iyi, en azından 90 derece gibi absürt sıcaklık değerleri almıyorsunuz, buna ek olarak muhtemelen oyunlarda 55-60 derece alırsınız lakin ciddi işlemci kullanımı olan mesela BF 2042 gibi bir oyunda 65 derece olur herhalde.

Açıkçası beklemediğim bir durumdu bu üzgünüm.

@deadfellow muhtemelen anakart yüzünden belki farklı bir öneriniz olur.
Sıkıntı yok hocam denemiş olduk.
Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Mümkünse BIOS üzerinden olmasın ;)

Sıkıntı yok hocam denemiş olduk.
Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Mümkünse BIOS üzerinden olmasın ;)
Ana çözüm bu, forumda bu işlemci özelinde sorun yaşayan bir kaç kişi var hepsinde farklı sorun var ancak temelde işlemci özelinde olduğunu düşünmüyorum çünkü anakarttan anakarta değişiyor bu sorun ve her anakart farklı voltaj uyguluyor, başta BIOS güncel olmadığı için bu sorun olabilir diye düşündüm çünkü Asrock anakartlarda 9800x3D işlemcilerde yanma problemi vardı.

@217099

Sizin sorun muhtemelen anakarttan kaynaklanıyor, kendim Gigabyte kullanıyorum ve F32a versiyonunu kullanıyordum, stok hali ile 145W güç tüketimi vardı, yaklaşık 1-2 haftadır yeni gelen F33b versiyonunu kurmuyordum, bu konu vesilesiyle kurdum ve stok olarak 125W güç tüketimi var yani işlemcinin güç tüketimini ayarlanmıştır, kısacası sizin anakart özelinde BIOS çıkar muhtemelen.

Son düzenleme:
Hangi forumlar? Gir DH'ya Türk sitesi biraz Overclock.net'e bak veya Quora'ya ne bileyim Reddit'e bak nerede -14 -17 demişler stabil diye, bu işlemci için ulaşılabilecek saat hızları vs her şey belli sen 7800x3D ile karıştırma ikisi farklı işlemciler.

-40 ile kullananlar var şanslı olanlar keza UCLK'yı 2200 ile kullanıp RAM gecikmesini 58'e falan çekiyorlar.
Her işlemcinin silikon kalitesi aynı mı sence gözünü seveyim arkadaşım. 7800x3D ile bir tuttuğum falan yok. -35 yiyorsa ne ala. Ama stabiliteden emin olmak için zibilyon test yapılması lazım. Senin işlemcin Golden Chip'tir -40 yer, başka adamın slikon kalitesi düşüktür maksimum -25 stabilite sağlar. Bu işin daha ram uyumu var IMC'si var. Her işlemci -35, -40 yiyecek diye kaide mi var.

Her işlemcinin silikon kalitesi aynı mı sence gözünü seveyim arkadaşım. 7800x3D ile bir tuttuğum falan yok. -35 yiyorsa ne ala. Ama stabiliteden emin olmak için zibilyon test yapılması lazım. Senin işlemcin Golden Chip'tir -40 yer, başka adamın slikon kalitesi düşüktür maksimum -25 stabilite sağlar. Bu işin daha ram uyumu var IMC'si var. Her işlemci -35, -40 yiyecek diye kaide mi var.
Her işlemcinin aynı olmasına gerek yok, burada uç değerleri zorlamıyoruz, gerçekten kötü bir işlemcisi olsa zaten -35 ile ya sistem kilitlenir ya da yeniden başlatırdı yani öyle yabancı forumlarda -14 -17 ile stabilite yakalamaya çalışanlar falan hikaye, bugüne kadar da 1-2 tane gördüm gerçekten kötü işlemcisi olan ve onlarda -20 ile kullanıyordu, yani işlemciler aşağı yukarı hep aynı sonucu veriyor.

Bu işlemci özelinde ortalama Curve Optimizer değeri -30 en düşük değer -35 ki muhtemelen konu sahibinin işlemcisi stabildir bu değerde ve stabilite dediğin şeyi öyle saatlerce emin olmak için 8-10 saat Prime95 smallfft çalıştırmaya vs gerek yok, en basit AIDA64 bile kullansa belli ediyor ki OCCT ile 1 saat sonucunda zaten sistem hala aktif ise sorun yoktur. Konu sahibinin asıl problemi anakartın gereksiz voltaj vermesi.

Bu arada yukarıda OCCT ile 68 derece gördüğünüzü söylemişsiniz 7800x3D ile, Cinebench R23 ile değerleri HWInfo'dan kontrol edip 10 dakika çoklu çekirdek testi yaparken veya tek seferlik bir test yaparken testin ortasından bir ekran görüntüsü atar mısın?

Her işlemcinin aynı olmasına gerek yok, burada uç değerleri zorlamıyoruz, gerçekten kötü bir işlemcisi olsa zaten -35 ile ya sistem kilitlenir ya da yeniden başlatırdı yani öyle yabancı forumlarda -14 -17 ile stabilite yakalamaya çalışanlar falan hikaye, bugüne kadar da 1-2 tane gördüm gerçekten kötü işlemcisi olan ve onlarda -20 ile kullanıyordu, yani işlemciler aşağı yukarı hep aynı sonucu veriyor.

Bu işlemci özelinde ortalama Curve Optimizer değeri -30 en düşük değer -35 ki muhtemelen konu sahibinin işlemcisi stabildir bu değerde ve stabilite dediğin şeyi öyle saatlerce emin olmak için 8-10 saat Prime95 smallfft çalıştırmaya vs gerek yok, en basit AIDA64 bile kullansa belli ediyor ki OCCT ile 1 saat sonucunda zaten sistem hala aktif ise sorun yoktur. Konu sahibinin asıl problemi anakartın gereksiz voltaj vermesi.

Bu arada yukarıda OCCT ile 68 derece gördüğünüzü söylemişsiniz 7800x3D ile, Cinebench R23 ile değerleri HWInfo'dan kontrol edip 10 dakika çoklu çekirdek testi yaparken veya tek seferlik bir test yaparken testin ortasından bir ekran görüntüsü atar mısın?
@MelihÖzer @Abstrack99 arkadaşlar bunlar bir yana, gelin oyun testlerine bakalım. Kendi monitörümle denedim henüz 2K monitör elimize ulaşmadığı için.
Rainbow Six Siege'de, 1080p ve ultra ayarlarda değerler bu şekilde:
20250329160504_1.jpg
20250329160511_1.jpg
20250329160552_1.jpg
20250329160942_1.jpg

İşlemci sıcaklığı gözükmüyor, hangi Afterburner bu? Kendi sitesinden betayı indirin.
Hocam öyle yaptım fakat ilk yüklediğimde değerler görünmüyordu. ''İzleme'' sekmesinden tek tek açmak zorunda kaldım.
1743254731714.png

Bu kısımda yok CPU sıcaklığı. Ne yapabilirim?

Hocam öyle yaptım fakat ilk yüklediğimde değerler görünmüyordu. ''İzleme'' sekmesinden tek tek açmak zorunda kaldım.
1743254731714.png

Bu kısımda yok CPU sıcaklığı. Ne yapabilirim?
Şimdi betayı yükleyip tekrar deneyeyim.

İşlemci sıcaklığı gözükmüyor, hangi Afterburner bu? Kendi sitesinden betayı indirin.
1743255452479.jpeg

1743255470451.jpeg

1743255482745.jpeg

Buyrun hocam. @Abstrack99
Ya bir de kasadan ince tiz bir ses geliyor ve fareyi oynattıkça sesin tonu değişiyor.
Bi' bakabilir misiniz? Normal mi bu? Sanki sadece R6'da oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Shorts olarak yüklendi anlayamadım onu :D .

Bir de PUBG'de test ettim. PUBG'de bu kadar fazla işlemci kullanımı normal mi? Oyunun ilk dakikalarında, ısınma yerinde ve uçakta falan 80 derecelere ulaştı.
20250329161147_1.jpg
20250329161149_1.jpg
20250329164651_1.jpg
20250329164806_1.jpg
20250329164810_1.jpg
20250329164823_1.jpg
20250329164836_1.jpg

CS2'de ise 370-400 arası bir FPS veriyor. Afterburner o oyunda çalışmadığı için HWinfo'dan baktım değerlere.
1743256546549.png
ü
1743256566189.jpeg

1743256580205.jpeg

@Blacksidemre hocam zahmet olmazsa siz de bir bakabilir misiniz oyun testlerine? Değerler nasıl? Bir de eğer vaktiniz varsa konunun başındaki stres testi sıcaklık sonuçlarına göz gezdirirseniz sevinirim. Nerede yanlış yapıyoruz?

Son düzenleme:
@Blacksidemre hocam zahmet olmazsa siz de bir bakabilir misiniz oyun testlerine? Değerler nasıl? Bir de eğer vaktiniz varsa konunun başındaki stres testi sıcaklık sonuçlarına göz gezdirirseniz sevinirim. Nerede yanlış yapıyoruz?

Merhaba. Konuyu detaylı okuyamadım, sonuçlar fena değil gibi ama optimize etmek için BIOS güncellemesini yapmadıysanız yapabilirsiniz.

Fan eğrilerini optimize edebilirsiniz. Kasa hava akışının iyi olduğunu düşünüyorum o yüzen bunu atlayabiliriz.

EXPO profiliniz kapalıysa açın. SAM kapalıysa onu da açın.

Sıcaklıklar fazla geldiyse termal bakım ve UV yapılabilir. Ama düşünüyorum ki 7 sayfada bunlar tazen düşünülmüştür.

Son attığınız teste de baktım ve sonuçlar bana normal geldi.

Dediğim gibi; 7 sayfa istişare edildiği için benim dediklerim üzerine tartışılmış veya eksik bilgi vermiş olabilirim. Daha müsait bir vakitte konuyu detaylı okuyabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı