R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

Merhaba. Konuyu detaylı okuyamadım, sonuçlar fena değil gibi ama optimize etmek için BIOS güncellemesini yapmadıysanız yapabilirsiniz.

Fan eğrilerini optimize edebilirsiniz. Kasa hava akışının iyi olduğunu düşünüyorum o yüzen bunu atlayabiliriz.

EXPO profiliniz kapalıysa açın. SAM kapalıysa onu da açın.

Sıcaklıklar fazla geldiyse termal bakım ve UV yapılabilir. Ama düşünüyorum ki 7 sayfada bunlar tazen düşünülmüştür.

Son attığınız teste de baktım ve sonuçlar bana normal geldi.

Dediğim gibi; 7 sayfa istişare edildiği için benim dediklerim üzerine tartışılmış veya eksik bilgi vermiş olabilirim. Daha müsait bir vakitte konuyu detaylı okuyabilirim.
Çok sağ olun hocam. BIOS falan güncel, EXPO da açık. Değerler çok da kötü değil, karışmamak en iyisi artık. Teşekkür ederim tekrardan. Müsait bir zamanda incelerseniz de iyi olur. Fan eğrilerini de denemiştik.

@Blacksidemre hocam bir de attığım videoya bakabilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normal mi bu ses?

@217099 En başından beri söylüyorum. Sıcaklıklarınız normal hocam. Takmayın kafanıza. O sistemin çoğunu ben dizdim size kasa kalitesine, soğutucuya güvenmesem önerir miyim 😅. Gönül rahatlığıyla sistemin tadını çıkarın hiç sıcak falan değil işlemciniz.

@217099 En başından beri söylüyorum. Sıcaklıklarınız normal hocam. Takmayın kafanıza. O sistemin çoğunu ben dizdim size kasa kalitesine, soğutucuya güvenmesem önerir miyim 😅. Gönül rahatlığıyla sistemin tadını çıkarın hiç sıcak falan değil işlemciniz.
Hocam peki bu 105w tdp ayarı falan nasıl olsun? Açık mı kapalı mı? Gaming modu kapattım pek bir etkisi yok.

Hocam sen sıfırladın mı ayarlarını? O Curve Optimizer vs.
Evet hepsini sıfırladım. Kapalı onlar. PBO falan hepsi kapalı. Sadece fanları standart moda aldım.
Sadece o 2 ayar özelinde soruyorum onlar Advanced kısmında değil direkt enable/disable seçenekleri var.

Evet hepsini sıfırladım. Kapalı onlar. PBO falan hepsi kapalı. Sadece fanları standart moda aldım.
Sadece o 2 ayar özelinde soruyorum onlar Advanced kısmında değil direkt enable/disable seçenekleri var.
Söylediğiniz 2 ayarda bir şeyi değiştirmiyor. Gaming mode 9800x3d'de işe yaramaz zaten. 105 tdp açtığınızda sıcaklık ve performansa nasıl etkisi oldu? Tahminimce çok bir şey değiştirmemesi lazım.

CW gibi geldi bana, fandan öyle ses çıkması biraz garip değil mi? Çok ince tiz bir ses çünkü. Fareyi hareket ettirdikçe tonu değişiyor bir de sanki. CW olabilir mi? Bu tarz bir ses geliyor değil mi CW olunca?

Kayıt cihazından dolayı iyi algılamamış olabilirim. CW bu tür ince tiz sesler çıkarabilir. Fareyi hareket ettikçe tonun değişmesi de normaldir. Cihaz yüksek yük altındayken daha da belirginleştiğine tanık oldunuz mu, yoksa bu yük altındaki sesi mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı