R9 Fury X incelemeleri yayınlandı

980Ti sürücü ile yine geride bırakır. HBM diyoruz ama GDDR5 bile tam verimle kullanılamıyorken, HBM' i ne yapalım?(HBM' e geçilmesin demiyorum tabi ki, ama pazarlama taktiğine döndü HBM konusu.) HBM olduğu için 4GB yeterlidir falan yanlış argümandır. Amiral gemisiyse bu kart, koy o zaman 8GB bellek, kimse bunları tartışmasın. Kendi belleğinin 3 katıyla yarışıyor diyen olmuş da, zaten yarısından fazlasını hiç kullanmıyor ki o kart. Oyunlarda 980Ti ~= TITAN X zaten, fiyatını da TITAN X ile karşılaştırmasın kimse o yüzden.
Güncel kalmaları sevindirici, fakat sade bileşen sayısını artırarak ilerlemeleri de üzücü. Mimari düzeyde yenilik istiyoruz, bir bitmedi GCN. GPU' da hesaplayıcı bileşen sayısında artış %45, bileşen başına performans artışı %8. GPU' nun güç tüketimi artıyor doğal olarak, bunun üstünü örten de düşük güç tüketen HBM bellekler. Ama sıvı soğutmanın üstü örtülemiyor maalesef.
7000 serisinden beri aynı hikaye, AMD bu gidişle ileride duvara toslar. Sonra da nVidia ceplerimizi boşaltır. Gittiler şirketin yarısına yakınını araplara sattılar, araplar baktı atılım yok, değer kaybediyoruz, hisseleri dağıttılar sağa sola. Epeydir iyimser konuştum Fiji için, çünkü ben markaların değil, cüzdanımın fanıyım :D Ama AMD beklentilerime gereken cevabı yine veremedi maalesef. AMD ne olur sonraki nesilde beni utandır diyorum, başka da birşey demiyorum.
Bu arada R9 FURY bizim şartlarda Sapphire' in fiyatlarıyla GTX 980' in müşterilerini çalar, bu da bir teselli. Keşke GTX 970' i saf dışı bırakabilselerdi.

Son düzenleme:
Kaç fps baktınız mı ? En fazla 5 fps için bu kadar tartışma yapmayınız . Titan X ' in VRam ' i 12 gb iken Fury X ' in 4 gb ve aradaki fark 5 fps ve aradaki fiyat 2 misli . Bende size ne diyorum , biliyor musunuz ? Eğer 5 bin Tl vereceksen Titan X ' de misal 35 fps alacakken , 2 tane Fury X ' de 50 - 55 fps alacaksın . Elektrik konusunu katmıyorum sadece performans sonuçları bunu gösteriyor ve daha sitesinde sürücüleri yayınlanmamış iken .

980Ti sürücü ile yine geride bırakır. HBM diyoruz ama GDDR5 bile tam verimle kullanılamıyorken, HBM' i ne yapalım?(HBM' e geçilmesin demiyorum tabi ki, pazarlama taktiğine döndü HBM konusu.)HBM olduğu için 4GB yeterlidir falan yanlış argümandır. Amiral gemisiyse bu kart, koy o zaman 8GB bellek, kimse bunları tartışmasın. Kendi belleğinin 3 katıyla yarışıyor diyen olmuş da, zaten yarısından fazlasını hiç kullanmıyor ki o kart. Oyunlarda 980Ti ~= TITAN X zaten, fiyatını da TITAN X ile karşılaştırmasın kimse o yüzden.
Güncel kalmaları sevindirici, fakat sade bileşen sayısını artırarak ilerlemeleri de üzücü. Mimari düzeyde yenilik istiyoruz, bir bitmedi GCN. GPU' da hesaplayıcı bileşen sayısında artış %45, bileşen başına performans artışı %8. GPU' nun güç tüketimi artıyor doğal olarak, bunun üstünü örten de düşük güç tüketen HBM bellekler. Ama sıvı soğutmanın üstü örtülemiyor maalesef.
7000 serisinden beri aynı hikaye, AMD bu gidişle ileride duvara toslar. Sonra da nVidia ceplerimizi boşaltır. Gittiler şirketin yarısına yakınını araplara sattılar, araplar baktı atılım yok, değer kaybediyoruz, hisseleri dağıttılar sağa sola. Epeydir iyimser konuştum Fiji için, çünkü ben markaların değil, cüzdanımın fanıyım :D Ama AMD beklentilerime gereken cevabı yine veremedi maalesef. AMD ne olur sonraki nesilde beni utandır diyorum, başka da birşey demiyorum.
Bu arada R9 FURY bizim şartlarda Sapphire' in fiyatlarıyla GTX 980' in müşterilerini çalar, bu da bir teselli. Keşke GTX 970' i saf dışı bırakabilselerdi.
Şöyle söyliyeyim HBM'in ilk versiyonunda 4 GB'tan fazla VRAM kullanılamıyor. İkincisi 8 GB bellek koysa bile kart kullanmıyor çünkü 4 GB yetiyor. HBM'in avantajı yüksek bellek bant genişliği bu sayede VRAM kullanımı düşüyor. Eğer HBM tam verimli kullanılmazsa zaten 4 GB bellek yetmez kullanıldığı için VRAM tüketimi düşüyor. Bu arada TITAN X fiyatına 2 tane R9 Fury X alınıyor. AMD'nin işlem gücü çok yüksek ekran kartlarında ama optimizasyon tam olmadığı için gerekli FPS değerlerini elde edemiyorsun.

Titan x ile değil 980ti ile karşılaştırma yapılıyor. Ayrıca 980ti ve r9 fury x'in yurtdışı fiyatları ikisinin de aynı ve 650 dolar. Türkiye'de 200 300 liralık bir fark olmuş nedenini bilmiyorum. 980ti'nin çok iyi bir hız aşırtma potansiyeli de var. Mevcut HBM teknolojisiyle hız aşırtma bile mümkün değil. Fiyat performans olarak 980ti, fury x'in önünde. AMD birkez daha çuvalladı.

Directx 12 ile işler değişeceğe benziyor . Çoklu gpu kullanımı bu sefer Directx ' in kendisinden geliyor . 980 ti ' ın da bazı oyunlarda Titan X ' i geçtiğini de vurgulamak lazım .

Şöyle söyliyeyim HBM'in ilk versiyonunda 4 GB'tan fazla VRAM kullanılamıyor. İkincisi 8 GB bellek koysa bile kart kullanmıyor çünkü 4 GB yetiyor. HBM'in avantajı yüksek bellek bant genişliği bu sayede VRAM kullanımı düşüyor. Eğer HBM tam verimli kullanılmazsa zaten 4 GB bellek yetmez kullanıldığı için VRAM tüketimi düşüyor. Bu arada TITAN X fiyatına 2 tane R9 Fury X alınıyor. AMD'nin işlem gücü çok yüksek ekran kartlarında ama optimizasyon tam olmadığı için gerekli FPS değerlerini elde edemiyorsun.
Yorumda söylediğim gibi, günümüzde GDDR5 bile tam verimle kullanılamıyor, kullanamadıktan sonra daha yüksek bant genişliğinin ne anlamı var? Sadece VRAM' de daha yüksek hız ve daha düşük güç tüketimi sunan, yeni bir standart, başka birşey değil. Darboğazın sebebi de CPU ve GPU arasındaki çalışma sürecinin yavaşlığı ve verimsizliği.
DX12 bu soruna tek başına merhem olamaz, hem GPU, hem de CPU üreticilerinin mimari düzeyde işbirliği yapmaları lazım. Bu da tabu derecesinde bir konu, ne olur bilinmez.
Bu arada 980Ti ile alabileceğim oyun performansı için neden TITAN X alayım ki?

Kardeşim anlamıyorsunuz herhalde . Geçmişte güncel sürücülerin ne kadar fark yarattığını gördük . Daha bu kart R9 300 serisinin sürücüsünü kullanıyor , bu testler hep o sürücü ile yapıldı . Buna özel sürücü bile yok , daha çıkmadı .
Ek :
Oyunlar öyle söylemiyor ama ... 980 ti ' ın Titan X ' i geçtiği oyunlar var . Tabi biraz daha overclock edildiğinde . 1-2 fps overclockla aşılabilecek şeyler . 2500 Tl 1-2 fps için verilmemeli .

Kardeşim anlamıyorsunuz herhalde . Geçmişte güncel sürücülerin ne kadar fark yarattığını gördük . Daha bu kart R9 300 serisinin sürücüsünü kullanıyor , bu testler hep o sürücü ile yapıldı . Buna özel sürücü bile yok , daha çıkmadı .
Çıksa büyük bir fark olmaz. Sonuçta mimarisi GCN 1.2, yani R9 300 serisinden farklı değil, GPU farkı(Fiji) var etkisi olan.

980Ti sürücü ile yine geride bırakır. HBM diyoruz ama GDDR5 bile tam verimle kullanılamıyorken, HBM' i ne yapalım?(HBM' e geçilmesin demiyorum tabi ki, ama pazarlama taktiğine döndü HBM konusu.) HBM olduğu için 4GB yeterlidir falan yanlış argümandır. Amiral gemisiyse bu kart, koy o zaman 8GB bellek, kimse bunları tartışmasın. Kendi belleğinin 3 katıyla yarışıyor diyen olmuş da, zaten yarısından fazlasını hiç kullanmıyor ki o kart. Oyunlarda 980Ti ~= TITAN X zaten, fiyatını da TITAN X ile karşılaştırmasın kimse o yüzden.
Daha R9 390 çıkmadı piyasaya. R9 380 bile GTX 970'e yaklaşırken R9 390X, GTX 970'i geçebilir. Ayrıca tüketim konusunda Nvidia'yı yakaladılar. İstersen aç bak inceleme videolarını. 50 derece civarında çalışan(ki GTX 980 Ti 85 derecelere çıkıyor.) GTX 980 Ti ayarında bir kart. Daha bunların driver tarafında optimizasyonları söz konusu. Tabiki HMB kendisinin üç katı falan değil ama 4096 bit veri yolu sunulabiliniyor. Yeni teknoloji diye Nvidia överken şimdiki yeni nesil teknoloji bu. Cüzdan fanıyım diyorsun ama hala GTX 980 Ti ayarında bir kart GTX 980 fiyatına satılırken yok arkadaş olmaz öyle şey diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Gereken tüm cevabı verdi AMD. Tekrar hatırlatalım istersen;
  • AMD Fury X => GTX 980 Ti
  • AMD R9 390X => GTX 980
  • AMD R9 390 => GTX 970
  • AMD R9 380 => GTX 960'ı hedefliyor. GTX 960'ı geçmeyi başardılar. GTX 980 Ti ayarında kart yaptılar ki fiyat/performans olarak bakarsan çoktan geçtiler.

Titan x ile değil 980ti ile karşılaştırma yapılıyor. Ayrıca 980ti ve r9 fury x'in yurtdışı fiyatları ikisinin de aynı ve 650 dolar. Türkiye'de 200 300 liralık bir fark olmuş nedenini bilmiyorum. 980ti'nin çok iyi bir hız aşırtma potansiyeli de var. Mevcut HBM teknolojisiyle hız aşırtma bile mümkün değil. Fiyat performans olarak 980ti, fury x'in önünde. AMD birkez daha çuvalladı.
Güncel haberleri okudun mu? MSİ, AMD Fury X ile Afterburner programıyla hız aşırtabileceğini söylüyor. Sense ezberden konuşuyorsun. Tek olay karmaşık bir üretim söz konusu olduğundan karta özel soğutma gelmiyor. AMD firmaların ellemesini istemiyor. Soğutması zaten başarılı. Fark oluşmasının sebebi AMD'dir. AMD'nin fiyat politikası zaten böyledir. Ayrıca kartların incelemeleri geldikçe çuvalladığı sonucunu çıkartıyorsan senin hatan. Sonuçlar ortada. İsterseniz İncelemelerin hepsine detaylıca bakın sonra konuşalım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı