Radyasyondan Korunma

Megapat
Yer
İzmit
Daha fazla  
Merhaba, hepimizin bildiği gibi evlerde televizyon, bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar iç içeyiz çok fazla radyasyona maruz kalıyoruz. Peki bu radyasyonu engelleyen maddeler nelerdir ?

Hocam nasıl yok Allah aşkına 5-6 saat oyun oynadığımda kendimden geçiyorum resmen. Sticker felan diyorlar tavsiye olan var mı ?

Obsidiyen taşları al bende var 4-5 tane hem çok ucuz hemde ortam daki radyasyonu emiyor ama 5-6 saat pc oynayınca içinden geçmek radyasyonla alakalı değil beynin yoruluyor ve direncin kalmıyor o yüzden de kötü hiseddersin

Ben çok kötü oluyorum sanki farklı bir dünyaya geçmiş gibi, kıyafetini alsam bile kafam yani beyim kalıyor en önemli yer obsidyen taşı fikri aklımda.

Ben Fizikçi'yim. Radyasyondan koruyucu kıyafetler var tabiki Tıp'ta kullanılıyor ama onlar çok şiddetli radyasyon yayan hastanelerde, çalışanların kendilerini korumak için kullanıyorlar. Hatta iyot tabletler var, İyot-131 izotopunu kullanan troid bezini koruyan tabletler ama o tabletler çok şiddetli radyasyon yayan yerlerde kullanılıyor. Hatta çelik yelek bile alabilirsin ama senin aldığın radyasyon devede kulak.

Evet cihazlar radyasyon yayıyor ama eski tip CRT monitörler, Tüplü Televizyon devri bitti artık LED lambalar kullanıyor monitör ve televizyonlar. Eğer Tüplü televizyon yada eski tip monitör kullanıyorsan onlarda radyasyon bu yeni tiplere göre çok fazla, ondan olabilir. Ama muhtemelen senin bünyene bağlı yaşadığın durum, bünyen bir süre sonra kaldırmıyor demek ki.

Hatta sebzenin, meyva'nın, yediğin yemeğin içinde bile radyasyon var. Oturduğun evin duvarları dahi radyasyon yayıyor ama seni öldürecek seviyede değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı