RAM'i hangi slota takmalıyım?

Sizi anlıyorum. Ancak siz RAM ayarları ile daha önce oynamadıysanız Murat bey'in de söylediği gibi Default ayarlarda sorun yaşamadan sisteminizin açılması gerekirdi. RAM ayarları bir şekilde bozulmuş, ya siz farkında olmadan değiştirdiniz yada başka bir şey. Şuanda da stabil çalışma frekansını yakalamak için ayarları düşükten yükseğe doğru artırıp doğru ayarı buldunuz.

Aslına bakarsanız MSI anakart işini sonradan adam akıllı yapmaya başlayan firmalar arasında, eski model anakart ürünlerinde o kadar çok garip sorunlar ortaya çıkıyor ki bazen çok şaşırtıcı oluyor.

2 modül ram varsa ikisini de aynı renklere takmalısın. Turuncu yada yeşil fark etmez, 1. sırada yeşil ve 3. yeşil varsa bunlara takacaksın. İstersende 2. sırada turuncu 4.sıradaki turuncuya takabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle taktın umarım!

Dosya Ekleri

• M8gE2Gx.jpg
    M8gE2Gx.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 308
Evet yani en başa dönmüş olduk, bunu belirtmiştim dual channel dizilimi ile ilgili resimlerde eklemiştim, aynı renkler dual channel olması için farklı renkler single channel ama 4 RAM var ise hepsine takarsak dual channel.
Dual çalışıyorsa o şekilde yapın çalışmıyorsa single bırakın.

Senin anakart NEo v2 değil, PCB 2.0 yani Neo pcb 2.0.
4 adet DDR2 slot'un mevcut DDR değil.
MAX: 4Gb takabilirsin.
Ramleri ise en sağlıklısı işlemci fanının kapladığı bölgeye takman.
Yani DIMM1 ve DIMM2 olana takacaksın.

Bana böyle önerdiler yani 2 side sağ tarafa takılı farklı renklere.
Hemen önerinizi deniyorum.

Böyle taktın umarım!
Dediğiniz şekilde taktım 3 gb görüyor fakat açılışta yine single channel yazıyor normal mi ? Şimdide 2 yeşil deniyicem.

Bakın buradaki öneri konusu çok farklı.
Siz ortaya bir kılavuz çıkardınız o kılavuz üzerinden yola çıkmaya kalkıştınız arkadaşlarımızda o kılavuzlara bakarak size yardımcı olmaya çalıştılar.

Burada size önerilenler ortaya sürmüş olduğunuz bilgilere göre doğruydu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı