Ramnit.j virüsü engellenemiyor

FatihK33

Femtopat
Daha fazla  
Ramnit.j virüsü bir USB’deki exe dosyadan bilgisayarıma bulaştı ve Defender temizleme başarısız oldu dedi, ayrıca interneti hemen kesmeye çalıştım ama kesmeden önce masaüstünde bir dosya gördüm kendi indirmediğim. Onu da silip bağlantıyı kestim şimdi tam tarama çalıştırdım ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramnit.j virüsü bir USB’deki exe dosyadan bilgisayarıma bulaştı ve Defender temizleme başarısız oldu dedi, ayrıca interneti hemen kesmeye çalıştım ama kesmeden önce masaüstünde bir dosya gördüm kendi indirmediğim. Onu da silip bağlantıyı kestim şimdi tam tarama çalıştırdım ne yapmalıyım?
Tehlikeli virüs en iyisi iyi bir format at. Virüs bulaştığı zaman hiçbir şeye güvenmeden en rahatı format atmak.

Direkt USB biçimlendirme yapın 15-20 dakika veya daha uzun bile sürebilecek bir işlem var "Hızlı Biçimlendir" tikini kaldırın ve USB biçimlendirilecek ardından o USB'ye Rufus ile format iso dosyası yazın gene aynı şekilde alttaki "Biçimlendirme seçenekleri" > "Hızlı Biçimlendir tikini kaldırıp USB hızına göre değişkenlik gösterir bende iso + tam biçimlendirme 45 dakika falan sürdü.

Defender disinfection konusunda iyi değil, şunları uygulayın
1-NPE, ESET Online Scanner, HitmanPro ile Tam tarama yapın. (Hem Cevrimici hem cevrimdisi Ortamda yapın.) 2-Kaspersky ile Tam Tarama yapın, hala hallolmazsa Avast ile Önyükleme Taramasi ve Tam Tarama yapın hala hallolmaz ise ESET Sysrescue ve Kaspersky Rescue Disk deneyebilirsiniz.

Tehlikeli virüs en iyisi iyi bir format at. Virüs bulaştığı zaman hiçbir şeye güvenmeden en rahatı format atmak.
Hocam bence önce çözüm yontemlerini denemeliyiz artık son çare format olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı