RAT virüsü text indirilirse girer mi?

Thrian

Hectopat
Merhaba internetten tanıştığım bir arkadaşım bir text dosyası attı ve ben de indirdim. text dosyası indirerek, bir web sitesine girerek, ya da resim indirerek girer mi RAT virüsü ya da normal bir virüs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam telefonu kendi ayarlar üzerinden sıfırladım bilgisayarı da yine Windows ayarları üzerinden sıfırlıyorum bir şey olmaz değil mi böyle yapılmalı aynı zamanda RAT Windows'un içine mi giriyor?

Olmaz hocam fazla panik etmişsiniz formata gerek yokmuş aslında.

Hocam çocuk RAT attım diyor kredi kartıma ulaşabilir nasıl kork miyim?

Hocam sizi korkutmak için yapıyor. Öyle bir şey yapmasının imkansız olduğunu tekrar belirteyim ve çocuk 16 yaşındadır maksimum.
Peki doğru mu sıfırlamış yani gerçekten RAT varsa böyle yapınca silinir mi ve RAT Windows'a mı giriyor.

Evet. RAT genelde formatla silinir. Eğer FBI'a falan bulaşmadıysanız. Android için de RAT var fakat çok fazla değil. Oyun önemli değilse Linux kurup rahat edebilirsiniz
Hocam peki diyelim ki RAT attı ve RAT vardı dediğim gibi ayarlardan sıfırlayınca RAT gider mi ve RAT Windows'a mı girer?

RAT Android'e de girer. Sıfırlanınca gider büyük ihtimalle ama temiz kurulum öneririm cihazınızı ve içinizi rahatlatmış olursunuz.

Hocam sizi korkutmak için yapıyor. Öyle bir şey yapmasının imkansız olduğunu tekrar belirteyim ve çocuk 16 yaşındadır maksimum.

Hocam peki diyelim ki RAT attı ve RAT vardı dediğim gibi ayarlardan sıfırlayınca RAT gider mi ve RAT Windows'a mı girer?

Peki benim yaptığım formayla silinir mi? Ve herkes MP 4 dosyasını açma demiş ben açmadım DC'den gönderdi fakat üstüne tıklamadım bir şey olmaz değil mi?

Temiz kurulum derken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…