RDR 2 20 saatlik deneyimim

Hocam benim oyuna hiçbir lafım yok, benim lafım oyunu canını savunur gibi savunanlara.
Arkadaşlar herkes kovboy oyunu sevmek zorunda değil, oyun kötü demiyorum bakın herkes kovboy oyunu sevmek zorunda değil. Zaten bana göre oyunu bitirdikten sonra oyunda hiçbir şey yapamıyorsun ki bounty hunter yapmak bana kalırsa bu oyunda ki en sıkıcı işlerinden. Zaten çoğu kişinin "Arthur ne karakterdi beh" demesinin sebebi oyunun sonunda grip yüzünden Micah'la savaşamayıp acı bir şekilde ölmesiydi. Oyuna laf etmiyorum bakın ki de zaten bitirdim ben bu oyunu beğendim mi? Evet ama şu konudan 1 milyon defa açıp oyuna da tapmayın yani. Oyun size bir şey getirmez.
kardeşim oyunun sonuda dediğin yerden okumadım spoiler mıydı

@389595 bu kadar detay bilmiyordum bilgiler için teşekkürler. Vallahi beş yüz kişinin içinde tek olsam sorunları direkt söylerim söyledim de bazı yerlerde. Şöyle bir şey var, bu ve benzeri sorunları fanlar ve firma "gerçekçilik" adı altında geçiştiriyor olabilir. Ayrıca ben bir oyunda bu kadar gerçekçilik istemem şahsen zamanım değerli. A noktasından b noktasına gitmek için her defasında ciddi zaman vermek ve ağır çekimle hareket ettirmek beni yıldırır soğutur ve bunun adı gerçekçilik değil yani. Oyunda dinamizm ve kullanışlı bir hızlı seyahat yoksa geneline eksi puan olarak yansır bu kadar basit.

Kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben oyunları gerçekçi diye oynamıyorum, eğlenmeye bakıyorum. Bazı oyunlarda gerçekcilik çok abartı oluyor. RDR 2 bunun bir örneği. Karakterin hantallığı falan biraz abartı geldi bana. Sanırım sizde benim gibi düşünüyorsunuz. A noktasından b noktasına git tarzı oyunlarda durmadan aynı şeyleri yapmak, her görev sonu aynı şekilde ilerlemek sıkıcı oluyor gerçekten. Hele ki RDR gibi 30 saat üstü bir oyun için bayağı zaman harcamak lazım. A noktasından b noktasına gitmelerle beraber silah savaşları da tekrar edince artık sıkılıyor insan oyundan. Ben zar zor bitirmiştim RDR 2'yi.

Hocam benim oyuna hiçbir lafım yok, benim lafım oyunu canını savunur gibi savunanlara.
Arkadaşlar herkes kovboy oyunu sevmek zorunda değil, oyun kötü demiyorum bakın herkes kovboy oyunu sevmek zorunda değil. Zaten bana göre oyunu bitirdikten sonra oyunda hiçbir şey yapamıyorsun ki bounty hunter yapmak bana kalırsa bu oyunda ki en sıkıcı işlerinden. Zaten çoğu kişinin "arthur ne karakterdi beh" demesinin sebebi oyunun sonunda grip yüzünden Micah'la savaşamayıp acı bir şekilde ölmesiydi. Oyuna laf etmiyorum bakın ki de zaten bitirdim ben bu oyunu beğendim mi? Evet ama şu konudan 1 milyon defa açıp oyuna da tapmayın yani. Oyun size bir şey getirmez.

Benim de lafım onlara hocam. Oyun taş gibi oyun. Fakat bu insanlar oyunu övüp yeni yeni oynayanları farklı beklentilere sokuyorlar. Hani sanki kusursuzda, her şeyiyle harika gibi. Sonra bu konudaki yanıtları gören kişilerde oyunu büyük heyecanla satın alıp hayal kırıklığı yaşıyor. Her oyunu kusursuz gibi övmelerinden gına geldi artık. Benim de çok sevdiğim oyunlar var fakat çatır çatır sayıyorum kusurlarını. Oyun bu, eğlenmek için oynuyorsun alt tarafı. Herkes her şeyi sevmek zorunda değil. İnsanlar kendi zevklerini başka insanların zevkleri ile bir tutuyor. Örneğin ben çikolatalı pastadan nefret ederim, fakat seveni çok. Bu da onun gibi bir şey işte. Herkesin zevkine uymayabiliyor.
Kardeşim oyunun sonuda dediğin yerden okumadım spoiler mıydı?

Spoiler hocam.

Kesinlikle katılıyorum. Şahsen ben oyunları gerçekçi diye oynamıyorum, eğlenmeye bakıyorum. Bazı oyunlarda gerçekcilik çok abartı oluyor. RDR 2 bunun bir örneği. Karakterin hantallığı falan biraz abartı geldi bana. Sanırım sizde benim gibi düşünüyorsunuz. A noktasından b noktasına git tarzı oyunlarda durmadan aynı şeyleri yapmak, her görev sonu aynı şekilde ilerlemek sıkıcı oluyor gerçekten. Hele ki RDR gibi 30 saat üstü bir oyun için bayağı zaman harcamak lazım. A noktasından b noktasına gitmelerle beraber silah savaşları da tekrar edince artık sıkılıyor insan oyundan. Ben zar zor bitirmiştim RDR 2'yi.

Benim de lafım onlara hocam. Oyun taş gibi oyun. Fakat bu insanlar oyunu övüp yeni yeni oynayanları farklı beklentilere sokuyorlar. Hani sanki kusursuzda, her şeyiyle harika gibi. Sonra bu konudaki yanıtları gören kişilerde oyunu büyük heyecanla satın alıp hayal kırıklığı yaşıyor. Her oyunu kusursuz gibi övmelerinden gına geldi artık. Benim de çok sevdiğim oyunlar var fakat çatır çatır sayıyorum kusurlarını. Oyun bu, eğlenmek için oynuyorsun alt tarafı. Herkes her şeyi sevmek zorunda değil. İnsanlar kendi zevklerini başka insanların zevkleri ile bir tutuyor. Örneğin ben çikolatalı pastadan nefret ederim, fakat seveni çok. Bu da onun gibi bir şey işte. Herkesin zevkine uymayabiliyor.

Spoiler hocam.

Mesela çoğu kesim AC falan sever ama ben sevmiyorum mesela.

Spoiler hocam.

Aynı şeyden bir sürü örnek var hocam mesela Witcher 3'de aynı örnek görsen gerçek hayattan daha gerçekçi grafik mükemmel animasyonlar var resmen, millet daha ilk 2 oyunu oynamamış 3.oyuna tapıyor. Her şey tadında güzeldir hocam, o tadı geçtikten sonra tadı ekşiyor. Witcher 3'ün de kötü olduğu yerlerde çok zaten.

Her oyunda eksikler var. Oyun sana hitap ediyorsa sıkmıyorsa oynarsın. Herkese hitap eden farklıdır. Eksiği olması oyunu kötü yapmaz. Rdr2 kötü bir oyun değil ama bir başyapıt değil.

@rmznkrtl Detaya girmek ayrı. Hızlanma modunu daha seri ve hızlı yapsalar sorun yok zaten. Bu sorunun çözümü, sorunu yok diyenleri etkilemiyor siz o şekilde de oynayabilirsiniz zaten.

@389595 Açıkçası bende efsane zamanlar geçireceğimi düşünmüştüm ama biraz sıradan oldu. Çünkü sorun genele yayılmış. Dolayısıyla verdiğimiz parayla orantılı olmadı. En azından Western filmler sevdiğim için bir şekilde tutundum oyuna. Aksiyon, karakterler ve diyaloglar keyif verdi. Hikayeye eh işte diyorlar ama bence bir oyun için yeterliydi. Sadece Kızılderililer olayına çok girmediler. Oradan çok malzeme ve hikaye çıkardı. Oyunu genişletmeyi kendini tekrar ettirmek yerine bu tip hikayelerle sağlayabilirlerdi.

Her oyunda eksikler var. Oyun sana hitap ediyorsa sıkmıyorsa oynarsın. Herkese hitap eden farklıdır. Eksiği olması oyunu kötü yapmaz. Rdr2 kötü bir oyun değil ama bir başyapıt değil.
Bir başyapıt kardeşim bu oyununda kötü yanlari var EyvaALLAH ama bu oyun kadar iyi npc etkileşimi iyi bir açık dünya oyun yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı