RDR 2 açık dünyası sarar mı?

Baldur's Gate 3, GoW ragnarok Valhalla, It Takes Two (bu kadar eğlenceli olduğunu asla tahmin etmezdim), Elden Ring, Days Gone (yarıda bıraktım), CP77 pl. Yakın zamanda oynadiklarımdan aklıma gelenler sanırım bunlar. Onun haricinde arkadaşlarla ara sıra girdiğimiz BF42, The Finals, BattleBit gibi FPS oyunları var. Şu anda da palworld.

Küçükken oynadıklarımı da sayayım mı? Çocukluğuma inmek ister misiniz? 😀 😀

Yok hocam çocukluğunuz beni ilgilendirmez 😃 oyun zevkiniz iyiymiş ama.
 
Yok hocam çocukluğunuz beni ilgilendirmez 😃 oyun zevkiniz iyiymiş ama.
Ama dediğim gibi RDR2 muhtemelen en iyi atmosfere, ışıklandırmaya ve hava/çevre döngüsüne sahip oyun. Arkasından da bence net TLOU2 gelir. TLOU2'nin atmosferide inanılmaz iyi. Hikayesi tartışılır. Hikaye olarak kıyas yapılacak oyunlar değiller.
 
Açık dünyadan beklentiniz tam olarak nedir? Western tarzını seviyor musunuz mesela?

Oyununun gerçekten yaşayan bir dünya sunduğunu yüksek bir dağda elinize dürbünü alıp kuşları izleyerek bile rahatça görebilirsiniz. Kartallar, şahinler yılan, fare, tavşan avlıyor. Şanslıysanız baykuşların avlandığına bile şahitlik edebilirsiniz. İyi bir yer bulduğunuzda pumaların avlandığını görebilir, ayıların derelerde somon yakaladığını izleyebilirsiniz. NPC'lerin "altına hücum" dönemini size yansıttığını dere kenarında altın arayıp, saatlerce uğraşarak bulduğunu bazen eli boş döndüklerini deneyimleyebilirsiniz. Bazen atına nal çakan talihsiz bir NPC'nin atının çifteleriyle ölüşünü izleyebilirsiniz. Kalabalık bir yerde bazı NPC'lerin yan kesicilik yaptığını görebilirsiniz. Gece vakti kimi evlerin açık pencelerinden dikizcilik yapanlara bile şahitlik edebilirsiniz. Ev yapan bir aileye borç vermek ve evin belli bir süre sonra bittiğini görmek, dahası verdiğimiz borcu geri almak gibi tamamen doğal döngüde ilerleyen hatta bunu bir görev gibi yapmayan bir açık dünyası var. Oyuna "At sürme simülasyonu yeaa" diyen düşük IQ eleştirilere bakmayın. Western evrende, bu kadar detaylı bir açık dünya döngüsü varken ışık hızında ordan oraya gidecek değiliz ya? Ne halta o zaman bu dünya bu kadar detaylı yapılmış? Evet hantal hareket edilen bir oyun. Bunun sebebi de gerçekçiliğin ön plana çıkarılmak istenmesi. Bunu sevip sevmeyeceğiniz de sizin deneyiminizle sabittir.

Bi oyun çok övülünce öven kitleden ziyade yeren kitle kanser oluyor. Aynı şeyler çok övülen Wicther, GoW için de geçerli. Her konuda atlayıp aynı şeyleri söylüyorlar. Konuda "iyi oyun mu?" bile değil, "açık dünyası sarar mı?" diye sorulmuş. Adam akıllı yap yorumunu geç. Ne diye kusuyorsunuz abicim her konuda. Bu tip övülen oyunların kanser kitlesi övenleri değil, yerenleri.
 
Beni sarmamisti ama muhtesem oyun diyebilirim.
 
Bence RDR2 sadece açık dünya ya da sadece hikaye şeklinde oynanacak bir oyun değil. Açık dünya ve hikayeyi bir arada oynadığın zaman daha keyifli. Görevlere giderken bile harita üzerinde çeşitli yan görevler seni buluyor bir şekilde. Harita üzerinde senden bağımsız rastgele pek çok olay yaşandığını görüyorsun. Onlara katılmak yaşayan bir dünya içinde olduğunu daha çok hissettiriyor. Kısacası oyunu kısa sürede bitirmek için uğraşmaktansa gir içine akışına, rüzgarına kapıl. Bir şekilde seni sürükleyecek hem açık dünyasında yapmak istediğin çok şey bulacaksın hem de hikayeyi merak edip görevden göreve koşturacaksın.
 
RDR2'yi oyandım, sevdim, bitirmedim. Ama bence açık dünyası öyle ahım şahım değil (Bence). Senin beklentini karşılıyordur ya da hiç karşılamıyordur. Ama görevleri kendisini oynattırıyor bazı hantal görevler var. Oyunun kendisi zaten yavaş ilerliyor. Bu da oyunu eğer temasını sevmediysen biraz sıkıcı kılıyor. Mesela uzun uzun at sürdüğün yerler var kimisine göre oyunu güzel yapan bu kimisine göre oyun at sürme simulatörü.
 

Geri
Yukarı