Realme GT2 vs Poco F5

Adaptive Sync var mıydı bu modelde hatırlamıyorum vallahi, otormatik 60-120 arasında kendi ayarlayan sistem. Şu da var tabii, oyun haricinde 90-120Hz'ler ne kadar hissediliyordur telefonlarda. PC'de mousele hissettirir ama telefonda...

Oyun olarak PUBG Mobile var hocam, HDR var 60 FPS. Akıcıya alınca 90 FPS seçeneği var, lakin her cihazda aktif olmuyormuş falan.

Bu reklam içerikleri aşabildin mi peki, reklamlar harbiden çok sıkıcı olur. Zaten her uygulamada dayıyorlar bunu, bir de telefonun yapması kötü olur.

Kamera hariç tutarsak POCO F5 mi GT2 mi? 😅

Mi video aynı YouTube TikTok gibi videolar çıkarıyor karşına. Girişte reddedince bunlar kapanıyor ama uygulamayı kapatıp açınca tekrar reddetmen gerekiyor. Her açılışta sorması sıkıntı ben de kullanmıyorum. Galeriden her şey yapılıyor zaten. Kaldıramadım yoksa kaldıracaktım 😂 Reklam çıkmadı henüz telefonda. Tabii msa ve daemon u kapattım çıkmasın diye. PUBG'yi hiç sevmiyorum. Çocuk oyununa çevirdiler iyice. PC'deki PUBG ciddiyeti yok. 90 FPS açık diyorlardı F5 için. Ben Genshin Impact falan kurarım herhalde ama 20 25 GB oyun kurasımda hiç gelmiyor artık :) F5'in kamerası hoşuna giderse zaten GT 2'yi elemen lazım. Çünkü işlemci farkı önemli seviyede. GT 2 de kamerasıyla öne geçiyor. Birkaç videoda 4K 60 FPS'i güzel çektiğini gördüm. F5 de anca 4K 30 FPS çekebiliyorsun ki 30 FPS bana izlerken takılıyormuş hissi uyandırıyor. Fotoğraf konusunda gece modu ile kurtarır ama video işi biraz sıkıntı gibi.

Mi video aynı YouTube TikTok gibi videolar çıkarıyor karşına. Girişte reddedince bunlar kapanıyor ama uygulamayı kapatıp açınca tekrar reddetmen gerekiyor. Her açılışta sorması sıkıntı ben de kullanmıyorum. Galeriden her şey yapılıyor zaten. Kaldıramadım yoksa kaldıracaktım 😂 Reklam çıkmadı henüz telefonda. Tabii msa ve daemon u kapattım çıkmasın diye. PUBG'yi hiç sevmiyorum. Çocuk oyununa çevirdiler iyice. PC'deki PUBG ciddiyeti yok. 90 FPS açık diyorlardı F5 için. Ben Genshin Impact falan kurarım herhalde ama 20 25 GB oyun kurasımda hiç gelmiyor artık :) F5'in kamerası hoşuna giderse zaten GT 2'yi elemen lazım. Çünkü işlemci farkı önemli seviyede. GT 2 de kamerasıyla öne geçiyor. Birkaç videoda 4K 60 FPS'i güzel çektiğini gördüm. F5 de anca 4K 30 FPS çekebiliyorsun ki 30 FPS bana izlerken takılıyormuş hissi uyandırıyor. Fotoğraf konusunda gece modu ile kurtarır ama video işi biraz sıkıntı gibi.
Güncelleme alma süreleri aynı mıydı bunların? GT2 tahmini 15'ide alır sonra bana bu kadar deyecek gibi duruyor, Poco ne yapacak acaba.

Pubg Mobile test için dediydim hocam . Evet, biraz fantastik olaya kaydılar ama yine güzel ya, içeriği sürekli canlı tutuyorlar.

Güncelleme alma süreleri aynı mıydı bunların? GT2 tahmini 15'ide alır sonra bana bu kadar deyecek gibi duruyor, Poco ne yapacak acaba.

Pubg Mobile test için dediydim hocam . Evet, biraz fantastik olaya kaydılar ama yine güzel ya, içeriği sürekli canlı tutuyorlar.
Çok sevmiyorum ben artık. Yeni bir şeyler çıkarsa pubg tarzı anca onu denerim. Yoksa genshin diablo falan oynarım herhalde. Aşağıda karşılaştırmada F5 vs gt2 kaynak gsmarena. Batarya performansları da çok yakın çıkmış ama ısınma ekstra batarya tüketimine yol açar mı bilemiyorum. Sanırım işlemcinin çektiği güç önemli bu noktada. Kamerada ben 30 fps çekerim, karanlıkta foto çekmem diyorsan f5 mantıklı gibi. Poco herhalde 15 verir. Adamlar şu kadar güncelleme vereceğiz tarzı bir şey söylemiyor galiba :) gt2 3 yıl android 4 yıl güvenlik diyordu.
AnTuTu: 931174 (v9)
GeekBench: 3939 (v5.1), 4348 (v6)
GFXBench: 66fps (ES 3.1 onscreen)
AnTuTu: 810512 (v9)
GeekBench: 3487 (v5.1)
GFXBench: 56fps (ES 3.1 onscreen)
Rakama vurduğumuzda testlerde %15-20 arası daha performanslı.

Son düzenleme:
Çok sevmiyorum ben artık. Yeni bir şeyler çıkarsa pubg tarzı anca onu denerim. Yoksa genshin diablo falan oynarım herhalde. Aşağıda karşılaştırmada F5 vs gt2 kaynak gsmarena. Batarya performansları da çok yakın çıkmış ama ısınma ekstra batarya tüketimine yol açar mı bilemiyorum. Sanırım işlemcinin çektiği güç önemli bu noktada. Kamerada ben 30 fps çekerim, karanlıkta foto çekmem diyorsan f5 mantıklı gibi. Poco herhalde 15 verir. Adamlar şu kadar güncelleme vereceğiz tarzı bir şey söylemiyor galiba :) gt2 3 yıl android 4 yıl güvenlik diyordu.
AnTuTu: 931174 (v9)
GeekBench: 3939 (v5.1), 4348 (v6)
GFXBench: 66fps (ES 3.1 onscreen)
AnTuTu: 810512 (v9)
GeekBench: 3487 (v5.1)
GFXBench: 56fps (ES 3.1 onscreen)
Rakama vurduğumuzda testlerde %15-20 arası daha performanslı.
Aşağı yukarı 1 haftalık deneyimle şansınız olmuştur, nasıl gidiyor telefonla aranız? :))

Genelde fotoğraf kalitesini düşük demişler ama ortalama bir kullanıcıyı idare eder diye düşünüyorum. Çektiğin manzara vs fotosu varsa atabilir misin?

Aşağı yukarı 1 haftalık deneyimle şansınız olmuştur, nasıl gidiyor telefonla aranız? :))

Genelde fotoğraf kalitesini düşük demişler ama ortalama bir kullanıcıyı idare eder diye düşünüyorum. Çektiğin manzara vs fotosu varsa atabilir misin?

Telefonda birkaç sorunum var. İlki 120 Hz ayarlamama rağmen bir süre sonra 60 Hz gibi yavaşlıyor. Tekrar 60'a düşürüp 120 alınca düzeliyor. Bir de bazen ekran göz kırpar gibi titreme yapıyor. Bunu 1 kere fark ettim. Kamerası 30 FPS video çekersen ışıklı ortamda iyi. 60 FPS'e geçince düşük ışıkta bozulma oluyor ama 30 FPS de gayet iyi. Fotoğraf kalitesi gün ışığında fotoğraf çekersen o da gayet iyi. Şu dediğim sorunlar umarım yazılımsaldır ve düzelir. X3 Pro'larda kronik sorun vardı hepsinin anakartı değişiyordu. F5 ile düzelmiştir diye umarak aldım umarım korktuğum başıma gelmez :) IP 53 olmasından dolayı da dikkat etmeye çalışıyorum. 8'den 3'e düşen su koruması var. Şu an baktım 21 bine S22 var. Acaba onu mu alsaydık diyorum :) Şu dediğim sorunlar düzelirse ekran ile olan ben memnunum açıkçası.

Telefonda birkaç sorunum var. İlki 120 Hz ayarlamama rağmen bir süre sonra 60 Hz gibi yavaşlıyor. Tekrar 60'a düşürüp 120 alınca düzeliyor. Bir de bazen ekran göz kırpar gibi titreme yapıyor. Bunu 1 kere fark ettim. Kamerası 30 FPS video çekersen ışıklı ortamda iyi. 60 FPS'e geçince düşük ışıkta bozulma oluyor ama 30 FPS de gayet iyi. Fotoğraf kalitesi gün ışığında fotoğraf çekersen o da gayet iyi. Şu dediğim sorunlar umarım yazılımsaldır ve düzelir. X3 Pro'larda kronik sorun vardı hepsinin anakartı değişiyordu. F5 ile düzelmiştir diye umarak aldım umarım korktuğum başıma gelmez :) IP 53 olmasından dolayı da dikkat etmeye çalışıyorum. 8'den 3'e düşen su koruması var. Şu an baktım 21 bine S22 var. Acaba onu mu alsaydık diyorum :) Şu dediğim sorunlar düzelirse ekran ile olan ben memnunum açıkçası.
O düşüş olduğunda arka planda FPS sayacı gibi uygulamalarla kontrol et bakalım, o an kaç FPS veriyor bakalım. Direk olmasada fikir verir en azından. Oyun oynarken olsa anlarım, lakin telefonu yormadan böyle düşüşler hissettirmesi normal değil gibi geldi sanki.

Kamereda eski telefonundan iyi olduktan sonra göz ardı edibilir gibime geliyor, sonuçta kamera odaklı bir telefon değil bunlar. Ortalama veya ortalamanın biraz üstünde performans verse yeterli aslında bu konuda.

GT2 yi yakından görmek istedim ama hiçbir mağazada bulamadım bende, ezberede yüklenmek istemedim.
A54 bu ara radarımda. SOT değeri 10 saat civarıymış, bu konuda beğenimi aldı. Ekranını sevdim, hatta S21FE ile yanyana tuttuğumda garip bir şekilde daha güzel gözüktü. Çekilen fotolarıda daha aydınlık göstermeside garip bir sempati uyandırdı. Yine Android 17'ye kadarki destekte bende artı aldı. Beğenmediğim 2 durumu ise, birincisi oyun performansı düşük. Pek oyun oynayan birisi değilim ama oynamak istesemde ortalama götürür ve her sene geri gidecektir. Pubgde 30 FPS veriyormuş mesala HD'de. HDR bile açılmıyor. :) ikincisi ekranın kenarındaki çerçeve çok yukarı çıkık duruyor, öyleki ekran içeri batmış gibi bir his uyandırıyor. Bu özelliğini sevmedim ne yalan söyleyim. Lakin bunlar hariç bana baya uyuyor. Sene sonuna kadar zaman tanıdım bakalım, o zamana kadar yeni bir şeyler gelir mi falan bekleyeceğim. Belki S23 FE farklı bir işlemci ile gelirde dengeli bir telefon olarak onu alır geçeriz. Realme GT2 yakın arkadaşlara sorduğumda adından dolayı bir antipati aldık nedense. Millet Samsung, İphone dışında telefonlara pek sıcak bakmıyorlar. Bizimkilerde alan alırsın, garantiden sonra bozulur falan elinde kalır diye alma diyor...

@emrah_8 daha güzel gözükme sebebi sRGB'si daha iyi ve daha yüksek nit değerlerine ulaşabiliyor. Daha önce de dedim A54 uygun bir cihaz.
GT2'ye denk kamera sunuyor. (Aynı sensor),
Ekranı S21 FE'den iyi,
İşlemcisi 7 Gen 1 düzeyinde.
Bataryası da GT2'den iyi.

O düşüş olduğunda arka planda FPS sayacı gibi uygulamalarla kontrol et bakalım, o an kaç FPS veriyor bakalım. Direk olmasa da fikir verir en azından. Oyun oynarken olsa anlarım, lakin telefonu yormadan böyle düşüşler hissettirmesi normal değil gibi geldi sanki.

Kamereda eski telefonundan iyi olduktan sonra göz ardı edibilir gibime geliyor, sonuçta kamera odaklı bir telefon değil bunlar. Ortalama veya ortalamanın biraz üstünde performans verse yeterli aslında bu konuda.

GT2'yi yakından görmek istedim ama hiçbir mağazada bulamadım bende, ezberede yüklenmek istemedim.
A54 bu ara radarımda. SoT değeri 10 saat civarıymış, bu konuda beğenimi aldı. Ekranını sevdim, hatta S21FE ile Yan yana tuttuğumda garip bir şekilde daha güzel gözüktü. Çekilen fotoları da daha aydınlık göstermeside garip bir sempati uyandırdı. Yine Android 17'ye kadarki destekte bende artı aldı. Beğenmediğim 2 durumu ise, birincisi oyun performansı düşük. Pek oyun oynayan birisi değilim ama oynamak istesem de ortalama götürür ve her sene geri gidecektir. PUBG'de 30 FPS veriyormuş mesela HD'de. HDR bile açılmıyor. :) ikincisi ekranın kenarındaki çerçeve çok yukarı çıkık duruyor, öyleki ekran içeri batmış gibi bir his uyandırıyor. Bu özelliğini sevmedim ne yalan söyleyim. Lakin bunlar hariç bana bayağı uyuyor. Sene sonuna kadar zaman tanıdım bakalım, o zamana kadar yeni bir şeyler gelir mi falan bekleyeceğim. Belki S23 FE farklı bir işlemci ile gelirde dengeli bir telefon olarak onu alır geçeriz. Realme GT2 yakın arkadaşlara sorduğumda adından dolayı bir antipati aldık nedense. Millet Samsung, iPhone dışında telefonlara pek sıcak bakmıyorlar. Bizimkilerde alan alırsın, garantiden sonra bozulur falan elinde kalır diye alma diyor...

FPS sayacına gerek yok bariz hissettiriyor. Yazılımsal problem olabilir de çözerler mi orası meçhul. Bu sorunu başkaları da yaşıyor. A54 benim hiçbir zaman ilgimi çekmedi. Oyun performansı anca Candy Crush falan oynatır gibi :) İşlemcisi iyi olunca da fiyat uçuyor. Ben A54 yerine Realme GT 2 alırdım. Sırf işlemcisi daha iyi diye F5 aldım zaten. Performanslı işlemci uzun ömürlü olur dedim. 7 gen 2 beni 5 yıl götürebilecek bir işlemci ama A34 A54 gibi cihazların işlemcisi bana şu an bile yetersiz geliyor. Bekleyeceğim diyorsun S23 FE yi bekle çıktığında onu al. S23 FE olmadı S22'ye bak. Hala varsa 15k ya Realme GT 2 tam fiyat performans telefonu. Snapdragon 888, 4K 60 FPS OIS'li kamera, 12/256 GB RAM ve depolaması vardı. Yazılımı Xiaomi ve POCO'dan kötü değildir herhalde :) F5 olmasa direkt onu alırdım zaten. Isınma problemleri ve 7 gen 2 daha performanslı diye tercih ettim. 3-4 bin fazla verip Snapdragon 8 gen 1'li S22 alsa mıydım diye düşünmeye başladım. Sonuç olarak ben POCO F5'ten şu ekran sorunları hariç memnunum.

@657943 uzun ömürlü olsun diye güçlü işlemciye sahip bir cihaz almışsınız ama yazılımı çöp. Bu nasıl çelişki? 😀 😁

Dedi A54 öneren kişi :) 30 FPS PUBG oynarsın artık o mükemmel yazılımla :) Neyse ben konu sahibine fikir veriyorum. Alıp almamak ona kalmış bir şey. 60 FPS genshin oynama keyfi falan sunuyor bu cihazlar. Yazılımsal sorunlar işte bu benim yaşadığım Hz düşmesi gibi. Yoksa gidip instagrams girdiğinde bir sorun yaşamazsın. Dört dörtlük olsun diyorsan S23'e falan çıkman gerekiyor. S23 de fiyatına değer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00