Red Alert 4 neden yapılamadı?

Geçiyordum

Attopat
Katılım
22 Kasım 2024
Mesajlar
40
Merhaba arkadaşlar, eski ve yeniler olarak bölünen Red Alert 2 vs Red Alert 3 oyunu sizce devam serisine devam etmeli mi?

Command & Conquer: Red Alert 4"ü yapmama ve yapma nedenlerini resmi olarak doğrulamadı fakat bazı yapım EA projelerinde adı geçince olabilir gibisinden bazı sözler çıkmıştır, kötü çıkışından grafik ve oynayışından eski fanlarının eleştiri yağmuruna tutulan oyun RA2'den bağımsız hikayesinden tutun farklı olaylarla gündeme gelmişti peki gerçekten beklemek gerekli mi?

Eski yapım biliyorsunuz; Westwood yapımıdır satılmadan önce tabii, aslında güzel işler başarmıştı ve adını duyurdu bu zamana kadar oynanabilirğini sürdürmeyi başarabilmişti, günümüze gelirsek devamı olan EA tarafından yapılan RA3 neden böyle yapıldı ne eksikti neden sevilmedi de sevimsiz oyun olarak anıldı.

İşte o kareler; RA2'den bir görüntü.

Command & Conquer: Red Alert 2


RA3'ten bir görüntü.

Command & Conquer: Red Alert 3
 
Son düzenleme:
RTS'ler Command And Conquer serisi, Warcraft serisi, Starcraft serisi hikaye, akıl, mantık, keyif bazlı oyunlardı*. Çok oyunculuda iş mikrokontrol ve hıza dayandı - profesyöneleşmesi genel oyuncuların tadını kaçırdı, günümüzde dünyanın herhangi bir yerinde FPS oynayan insanları görebiliriz profesyönel lig dışında ama RTS'lerde aynı şey geçerli değil çünkü mikrokontrol yapacağım diye ezber uğraşıyor oyuncular. Oysa herhangi birçok oyunculuda veya internet cafede güle oynaya takılıyor insanlar, işi fazla kişiselleştirmeden.

Westwood hikaye yazımı ve zamanında getirdiği yeniliklerle, Warcraft'ı ortaya koyan rakibi eski Blizzard (eski diyorum zira Diablo 3'ten sonra yaptıkları hiçbir şeyin kaliteli olduğunu hissetmedim) kalmadı. EA ortalama 2008'den sonra hikaye yazmak yerine varolanların suyunu sıkıp tekrar sunmaya başladı - oldukça sıkıcı sonuçlar doğurdu şaşırtıcı olmadık şekilde.

Özellikle C&C 4 PC ve telefon arası bir kafada yapılıp harika giden bir hikayenin ortasında tüy dikti. First Decade olarak DVD koleksiyon setim var (1996 kutulu Red Alert'im da var mesela) ama son gelen RA3 kendini C&C dünyasından sıyırmış, Starcraft'a çevirmeye çalışmış - 3 farklı yetenek ve güç üzerinden, aşırı karmaşık yapmışlar. Ben oyundan keyif almaya mı bakayım yoksa savaşı mikrokontrolle mi yöneteyim? Gerçekten bu projenin başına geçen yönetim ekibini bir kaşık suda susuz kaşıklamak gerekli. Starcraft 2 hikayeyi 3 farklı açıdan birleştirip 3 farklı zamanda sundu, cidden o kadar çok ünite olmasına rağmen RA3 kadar mikrokontrole ihtiyaç duymuyorsun, zaten eski Blizzard 3 ırk üzerinden stabil oturtmuştu hikayeyi.

Eski yeni hiçbir oyuncu jelibon gibi bir tank görmenin anlamlı olmadığını biliyor.

*Oyuncular eskiden ellerinde tablet/telefon suratlarında 24 saat maksimum satüre/renk doygunluğu olan anlamsız veya psikolojik açıdan evcilleştirmeli çizgi filmlerle/maymun zekalı oyunlarla büyümedikleri için bu zamanki oyundaki hikaye ve keyfi daha çok aldılar. Zaten "eskiden oyun yoktu" değil oynayabildiğiniz, anlayabildiğiniz, çözebildiğinizdi oyun. Tutorial de neymiş... Bunun eğitim ve çalışma hayatı yansımalarını görüyorum, anlamaya çalışan ve kendini geliştiren öğrenci/çalışan sayısı 10 yıl önceye oranla çok çok daha düşük, sonra bunlarla iş yapmaya çalışıyoruz.

(Apocalypse için yazdığınızı tahmin ediyorum)

RA3'teki Apocalypse için "jelibon gibi" tarifi cuk oturmuş hocam, tebrik etmeden duramadım.
 
Ra2 biraz geliştirilmesi yeni olarak; yeni ünitler, yeni binalar, yeni ülkeler eklenseydi. emin olun şuan 3 yapılmış 4 devam ile edebilirdi. ve diyorduk acaba ne zaman gelecek 4 😀 tek3 ile oyun bitti ya çok üzülüyorum ya.
 
Red Alert 2 efsaneydi. Hala arada oynarım.-eski laptopta. Windows 10 da maalesef çalışmıyor.-
Hiç kimse grafikleri için oynamıyordu oyunu. Tek yapmaları gereken yapay zekayı geliştirmek, farklı haritalar ve uyumlu yeni birim/görevler koymaktı. Hala RA2 için harita yapanlar var. EA beceremedi mahvetti güzelim seriyi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı