Red Dead Redemption 2 ile GTA 6 arasındaki grafiksel fark devasa boyutta olacak

GTA 6 için RTX getirirler mi acaba? Bence artık her oyuna gelmesi şart.
RTX sadece bir ekran kartı isminden ibaret hocam. Bahsettiğiniz şey RT(Ray Tracing).
GTA 6'nın RDR2'nin aksine günümüzde geçen bir oyun olacağını düşünürsek RT gelmesi olası. RT'nin sunduğu gölge, ışıklandırma ve yansımayı kullanan bol cisim olur.

Bunu kolay kolay her sistem açamaz o halde. Sistemlerle pek aram yok ama bir 3080 isterler yani.

Konsol tarafında SX ve PS5'i bile zorlar gibime geliyor. 60 FPS alırsa şükür edeceğim :D.

Hocam RDR2'ye yakın bir oyun yaparlarsa belki 60FPS olabilir ama bu oyunun en üst düzeyi PS5'i 30 FPS sabit çalıştıracak hali.

Hocam RDR2'ye yakın bir oyun yaparlarsa belki 60FPS olabilir ama bu oyunun en üst düzeyi PS5'i 30 FPS sabit çalıştıracak hali.
Bilgisayar tarafında ne olur sizce durum? 60 FPS'i verir mi yoksa daha fazla mı verir? Gerçi PC'lerde FPS sınırı yok, sistemin gücü neyse o kadar FPS veriyor. Konsollara nazaran PC'ler daha güçlü olduğu için soruyorum.

Hocam RDR2'ye yakın bir oyun yaparlarsa belki 60FPS olabilir ama bu oyunun en üst düzeyi PS5'i 30 FPS sabit çalıştıracak.

Ki RDR2 bile 30FPS çalışıyor PS5'te yeni nesil güncellemesi almadığı için bilmiyorum ama değişen yine pek bir şey yok.

Bilgisayar tarafında ne olur sizce durum? 60 FPS'i verir mi yoksa daha fazla mı verir? Gerçi PC'lerde FPS sınırı yok, sistemin gücü neyse o kadar FPS veriyor. Konsollara nazaran PC'ler daha güçlü olduğu için soruyorum.

İnanın hiç bilmiyorum eğer oyunu PS5'te Max 30 FPS çalışacak şekilde yaparlarsa ve yüksek ayarlarda olduğunu varsayarsak belki de 4080 ekran kartları yüksek 60FPS verir biraz uçuk bir durum ama benim aklıma böyle yatıyor.

Son düzenleme:
Yeni bir rapora göre GTA 6, Red Dead Redemption 2 ve GTA V arasında gördüğümüzden daha büyük bir grafiksel sıçramaya sahip olacakmış.

RDR 2 gibi bir efsaneden katlarca daha iyi grafikler bekliyor yani. 🔥
Eki Görüntüle 1974442

Eğer gerçekse herhalde oyundan paylaşılan fotoğrafların gerçekliği tartışılır.

Ama konsolların donanımını es geçmemek lazım hocam bu cihazlar sabit 30FPS çalıştıracak bu oyunu zorundalar isterse RTX 80 serisi çıksın konsollarda çalışmadığı sürece olmaz.

Hocam konsollar ayrı dünya ben onlardan bahstemedim PS 5 ile xsx bir şekilde GTA 6'yı 60 FPS çalıştaracak zaten (1080P'ya da belki 2K) o optimizasyonla alakalı, yani 1660 gücündeki Series S bile bir şekilde çalıştaracak o oyunu.

PS 5 yüksek ayarlarda vrr ile 48~ FPS verebilir (şaşırırım)

Son düzenleme:
GTA 6 için RTX getirirler mi acaba? Bence artık her oyuna gelmesi şart.

GTA 5 bu sene yeni çıkan Next-gen sürümünde var diye biliyorum. Muhtemelen olacak.

Hocam konsollar ayrı dünya ben onlardan bahstemedim PS 5 ile xsx bir şekilde GTA 6'yı 60 FPS çalıştaracak zaten (1080P'ya da belki 2K) o optimizasyonla alakalı, yani 1660 gücündeki Series S bile bir şekilde çalıştaracak o oyunu.

PS 5 yüksek ayarlarda vrr ile 48~ FPS verebilir (şaşırırım)

FSR 3 çıktı konsollarda frame generationda kullanılacak. FSR 3 yaygınlaşmasıyla birlikte 120FPS oyunlarda artış gösterebilir ve 60FPS oyunlarda grafik yükselişi olabilir yeni oyunlarda.

Hocam RTX 2060 nereye 60 FPS veriyor en az 2 yıl sonrasından bahsediyoruz RTX 3060 orta 50~ FPS belki verir bu oyun katır gibi ağır olacak çıktığında RTX 5000-6000 serisi olacak küçümsemeyin yani.

RTX 2060 ve üzeri kartlar AMD frame generation teknolojisini destekleyecek. Bir şekilde 50-60FPS olacaktır.

GTA 5 bu sene yeni çıkan Next-gen sürümünde var diye biliyorum. Muhtemelen olacak.

FSR 3 çıktı konsollarda frame generationda kullanılacak. FSR 3 yaygınlaşmasıyla birlikte 120FPS oyunlarda artış gösterebilir ve 60FPS oyunlarda grafik yükselişi olabilir yeni oyunlarda.

RTX 2060 ve üzeri kartlar AMD frame generation teknolojisini destekleyecek. Bir şekilde 50-60FPS olacaktır.
Hocam AMD'nin FSR'ı da oyunun içinden geçiyor maalesef ya. O kadar titriyorki ekran görmemek elde değil odaklanmasan bile görüyorsun o titremeleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı