Red Dead Redemption 2 inceleme

zekke0

Femtopat
Daha fazla  
Küçük bir not: Geçenlerde yaptığım inceleme gibi gözlerinizi "kanatmaya" ya da firmayı eleştirmeye çalışmayacağım, ki ben firmayı eleştirmemiştim. Oyunu şişirenleri eleştirmiştim. (Zaten ben RDR2'yi şişirenlerdenim)😀

Her neyse fazla uzatmadan geçelim incelememize...
Oyunumuzda arthur morgan adlı bir karakteri kanun kaçaklarının nesli tükenirken 19. yüzyılın sonlarında yönetiyoruz. Aslında bu arthur denen karakter de bir kanun kaçağı. "Van der Linde" denilen bir çetenin de üyesi. Onun için çetesi, onun ailesi. O tam olarak çetesine sadık olan bir kanun kaçağı yani.

Bu "Van der Linde" çetesi de Blackwater kasabasındaki soygunundan başarısız bir şekilde ayrılıyor. Artık çete öleceğini düşünüyor çünkü o soygunda çok fazla eşya, adam vb. kaybediyorlar ve çaresiz bir şekilde dondurucu soğuktaki yolculuklarına başlıyorlar.

Şunu belirtmek isterim ki bu bir yolculuk oyunu değil, ama ona da benzetebiliriz. Çetenin çoğu kez yerlerinin tespit edilmesi yüzünden ikide bir yeni yerlere kamp kuruyorlar yani belirli yerleri yok.

Daha çok fazlası var ama oralara sonra değinirim...

Mekanikler: 9.5/10.
Grafikler: 10/10.
Hikaye: 8.5/10 (Klişe olabilir biraz ama işlenişi çok iyi)
Sistem gereksinimi: Çok iyi bir bilgisayar. (İyi bir deneyim için en az GTX1650 Ti ya da GTX1060)
Yapay zeka: Puanla açıklayamayacağım, çoğu oyundaki gibi bazen sapıtabiliyorlar ve görev sırasında ölürlerse görev başarısız oluyor. Bazen sinir bozucu olabiliyor ama GTA 4'teki kadar da sinir bozucu değil.

Ama eminim ki oyunda sadece görev değil, bolca dünyayı gezerek ve dehşet saçarak ya da iyilik yaparak geçireceksiniz.

Mesela bir yere giderken çete saldırısına bile uğrayabilirsiniz...
Bir dolu easter egg ve yolunuza çıkan ve size görev yaptıran NPC'ler var...

Oyunun eksileri olsa da herhangi bir zaman bu oyunu oynamalısınız.

Eğer eksiklerim ya da hatalarım varsa lütfen yazın. (Sürprizbozan sonda bu arada)

Oyunun ana karakteri olan Arthur öldükten sonra (Micah tarafından ihanete uğrayarak) John Marston ile devam ediyoruz ama ben Arthur öldükten sonraki görevleri sevemedim. İlla öldürmeniz mi gerek Arthur'u ya?

RDR2 hiçbir mükemmelliğini gözüne sokmuyor. Senin kendin bulmanı istiyor, sen bulunca da "adamlar yapmış" diyorsun.

RDR2 gelmiş geçmiş en kaliteli, en detaylı oyundur. Rockstar yeni oyun yapana kadar böyle.

İnceleme güzel olmuş eline sağlık.

Bir oyunda ki NPC'ler bu kadar canlı olur ya sürekli farklı bir diyalog sürekli farklı bir. Olay hatta sarhoş şekilde etkileşime geçince diyaloglar ve karakterin ses tonu değişiyor şaheser ulan şaheser.
Mesela ilk başta greet diyince sen iyi bir insansın diyor. Sonra antogonise dersen, sen soymak için iyi bir insansın diyor. Başyapıt yahu.

RDR2 hiçbir mükemmelliğini gözüne sokmuyor. Senin kendin bulmanı istiyor, sen bulunca da "adamlar yapmış" diyorsun.

RDR2 gelmiş geçmiş en kaliteli, en detaylı oyundur. Rockstar yeni oyun yapana kadar böyle.

İnceleme güzel olmuş eline sağlık.
bu arada seni tam bu konuyu yazmadan önce başka bir konuda gördüm öyle aklıma geldi yazmak ve evet bende çok seviyorum RDR2'yi
Oyundaki NPC'ler ile özel diyaloga girme olayına çok alıştım, diğer oyunlardaki NPC'ler çok ölü geliyor artık.
Ayneeen
Ve kusura bakmayın her detaya giremedim çünkü oyunda çok şey var, mesela atın ......
Şaka şaka cidden çok detaylı acaba hayatımda bu kadar detay var mıdır?
Oyunu oynamayı düşünüyordum ama o sürprizbozanı açtığımda bütün hevesim kaçtı.
Merak etme çok sonra oluyor o olaylar ama keşke açmasaydın...
Küçük bir not: Geçenlerde yaptığım inceleme gibi gözlerinizi "kanatmaya" ya da firmayı eleştirmeye çalışmayacağım, ki ben firmayı eleştirmemiştim. Oyunu şişirenleri eleştirmiştim. (Zaten ben RDR2'yi şişirenlerdenim)😀

Her neyse fazla uzatmadan geçelim incelememize...
Oyunumuzda arthur morgan adlı bir karakteri kanun kaçaklarının nesli tükenirken 19. yüzyılın sonlarında yönetiyoruz. Aslında bu arthur denen karakter de bir kanun kaçağı. "Van der Linde" denilen bir çetenin de üyesi. Onun için çetesi, onun ailesi. O tam olarak çetesine sadık olan bir kanun kaçağı yani.

Bu "Van der Linde" çetesi de Blackwater kasabasındaki soygunundan başarısız bir şekilde ayrılıyor. Artık çete öleceğini düşünüyor çünkü o soygunda çok fazla eşya, adam vb. kaybediyorlar ve çaresiz bir şekilde dondurucu soğuktaki yolculuklarına başlıyorlar.

Şunu belirtmek isterim ki bu bir yolculuk oyunu değil, ama ona da benzetebiliriz. Çetenin çoğu kez yerlerinin tespit edilmesi yüzünden ikide bir yeni yerlere kamp kuruyorlar yani belirli yerleri yok.

Daha çok fazlası var ama oralara sonra değinirim...

Mekanikler: 9.5/10.
Grafikler: 10/10.
Hikaye: 8.5/10 (Klişe olabilir biraz ama işlenişi çok iyi)
Sistem gereksinimi: Çok iyi bir bilgisayar. (İyi bir deneyim için en az GTX1650 Ti ya da GTX1060)
Yapay zeka: Puanla açıklayamayacağım, çoğu oyundaki gibi bazen sapıtabiliyorlar ve görev sırasında ölürlerse görev başarısız oluyor. Bazen sinir bozucu olabiliyor ama GTA 4'teki kadar da sinir bozucu değil.

Ama eminim ki oyunda sadece görev değil, bolca dünyayı gezerek ve dehşet saçarak ya da iyilik yaparak geçireceksiniz.

Mesela bir yere giderken çete saldırısına bile uğrayabilirsiniz...
Bir dolu easter egg ve yolunuza çıkan ve size görev yaptıran NPC'ler var...

Oyunun eksileri olsa da herhangi bir zaman bu oyunu oynamalısınız.

Eğer eksiklerim ya da hatalarım varsa lütfen yazın. (Sürprizbozan sonda bu arada)

Oyunun ana karakteri olan Arthur öldükten sonra (Micah tarafından ihanete uğrayarak) John Marston ile devam ediyoruz ama ben Arthur öldükten sonraki görevleri sevemedim. İlla öldürmeniz mi gerek Arthur'u ya?
Bir de şu var bu bazıları için bir eksi bazıları için ise artı, benim için artı. Oyun yavaş açılıyor fakat beni pek sıkmadı ben o grafikler, gerçekçi diyaloglar ve mekaniklerden sonra açıkçası oyunun hiçbir eksisinin olduğunu düşünmüyorum..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı