Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çıktı mı?

Ücretli yapıyorlarsa hiç problem olmamasını isterim açıkçası. Her platformda sıkıntısız olarak çalışmasını. Single player & Multi player sorunsuz olarak girmeyi. Sanırım GTA 5 de böyle bir problem mevcuttu. Bunun gibi bir şey olacaksa 5 kuruş bile vermeyi düşünmem.

Hem gidip incelediğimde yama orijinal ve korsan oyunda çalışacak yazmışlar. Oyuna gidip para vermeyen biri yamaya neden para versin ki? Türkçe yamanın bile crackleneceğini düşünüyorum.

Bazı emeklerde ücret olmalı ne yazık ki. Yamanın fiyatı 3-4₺ gibi bir cüzi miktar olursa süper olur. O projelerde onlarca insan yüzlerce cümle çeviriyorlar. Kendi CV'lerine ekleyebilseler eklesinler, fakat çoğu sektörlerde bunun gibi projelere bakmazlar. Fakat 10-20₺ gibi bir meblağdan bahsedeceklerse o zaman hiç yapmasınlar. 5₺ makul bir ücret kişi başı. Dağıtmayı engellemek için her indirilen yama dosyası, sadece 1 PC'de çalışabilecek şeklinde ayarlanabilir, çok zor değil diye biliyorum. Bana kalırsa o zaman gidip korsan oynayın, aynı şey.

O değilde hâlâ virüs temizleyeceğim diye uğraşıyorum.interneti kesiyor, oyunu kapatıyor, antivirüs devre dışı bırakıyor.

Açık konuşmak gerekirse ben yamaların ücretli olmasından yanayım. Ücretsiz yamaların ne kadar uzadığını, bir yama için 1-2 yıl beklediğim zamanları bilirim. Ama yama başına 5 TL gibi bir ücret talep edilse ( güncellemeler dahil), bu yama yapımına olan çevirmen ilgisini arttır, böylece yamalar hem daha profesyonel hemde daha hızlı çıkar. Çok gördüm google translate çeviri yamaları. Yada oynanırlığı bozan yamaları. Bunların önüne geçmek için, gönüllülükten fazlası gerekir. Bugün bakıldığında 5 TL para değil, ama onlar için sürümden kazanılan toplu para, bir sonraki yamalar için ekiplerini genişletmek demek. Belki böylece sırf yama için bir şirket bile kurarlar :)

Hem ücretli yapılıyor milletin emeğinin üstünden para kazanılıyor hem de yamada gereksiz espiriler gereksiz çeviriler oluyor direk orijinal olarak çevirilmiyor illaha bir ekleme yapılıyor. Heavy Rain oyununda mesela bir yerde rıza baba diye espiri yapılıyordu Control oyununda Demet Akalın geçiyordu bir yerde daha başka saçma sapan espirilerde var neden var paralı değil mi bu hem para verip hem saçma espirileri çekmek zorunda mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı