Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çıktı mı?

Telif diye bir şey var değil mi! Sen al adamın oyunu Türkçe yap sonra Türkçe yamayı parayla sat, vallahi ilk işim yapımcıya bir mail atarak durumu anlatmak olacak. Resmen oyun yapımcısının yaptığı oyun üzerinden para kazanmış olursun Türkçe yamayı paralı satarak. Dediğim gibi ilk işim bu durumu rapor etmek olacak oyuna 240 TL vermiş biri olarak bu haksızlığı göz ardı edemem.

Adam oyuna veya parasına saçmalık dememiş, adam Türkçe yamanın parayla satılacak olmasına saçmalık demiş ve bu yasal değil.
Dediklerine katılıyorum birader. Nasıl rapor ediyoruz. Söyle biz de rapor edelim.

Telif diye bir şey var değil mi! Sen al adamın oyunu Türkçe yap sonra Türkçe yamayı parayla sat, vallahi ilk işim yapımcıya bir mail atarak durumu anlatmak olacak. Resmen oyun yapımcısının yaptığı oyun üzerinden para kazanmış olursun Türkçe yamayı paralı satarak. Dediğim gibi ilk işim bu durumu rapor etmek olacak oyuna 240 TL vermiş biri olarak bu haksızlığı göz ardı edemem.
Hocam o zaman siz çevirip ücretsiz olarak yayınlayabilirsiniz. Yaklaşık 40-45 kişi aylardır uğraşıyor, emeklerinin karşılığını 3-5 kuruş parayla almaya çalışıyorlar. Alan memnun, veren memnun. GTA 5 ve RDR 2 modlarını parayla satan bir sürü popüler site var onlara dokunmuyolar ayrıca GTA 5 Türkçe yamasını yapan ekibi kendi ofisinde ağırlamışdı. Yani şikayetiniz bir işe yaramayacak belki witcher 3, kingdom come gibi çeviriyi iyi bulup oyunlarına bile ekleyebilirler. :D

Hocam o zaman siz çevirip ücretsiz olarak yayınlayabilirsiniz. Yaklaşık 40-45 kişi aylardır uğraşıyor, emeklerinin karşılığını 3-5 kuruş parayla almaya çalışıyorlar. Alan memnun, veren memnun. GTA 5 ve RDR 2 modlarını parayla satan bir sürü popüler site var onlara dokunmuyolar ayrıca GTA 5 Türkçe yamasını yapan ekibi kendi ofisinde ağırlamıştı. Yani şikayetiniz bir işe yaramayacak belki Witcher 3, kingdom come gibi çeviriyi iyi bulup oyunlarına bile ekleyebilirler. :D

Ben razı değilim. İşinize gelince orijinal oyun işinize gelmeyince kaçak Türkçe yama. Banane adamın emeğinden yapmasın kardeşim banamı sordu? Sen böyle dedinya ben her türlü yere gereken başvurumu yapacağım. Belliki seni rahatsız etmiş belliki bu yasa dışı olayın içindesin. Bilişim teknolojileri ve siber suçlarla mücadele daire başkanlığınada yazacağım. Tabi burada vergisel durumda çıkıyor milletten para topla beş kuruş vergi verme tabii tabii. Hiç uğraşasım yoktu sırf senin için uğraşacağım.

Sen kimsinki sana sorsun. Boş yapma yeter. Oyunu da kaçak oynuyorum bu arada. Sadece yama bitmiş mi diye aratırken konuya denk geldim. Alakam yok. :D.

Kime yapıyor Türkçe yamayı? Ona soracak kimde var oyun bende var elbet oyunu oynayana soracak yani onlardan biride benim. Senin gibi korsan oynayanlar yüzünden Türkiye'de Türkçe oyun sıkıntısı var utanmadan kalkmış burada yorum yapıyorsun sen kimsinki serseri konuşmaları yapıyorsun, birine senkimsinki demeden önce ben kimimki diye sor. Madem alakan yok yırtık dondan çıkar gibi atlama her şeye. Sen ve senin gibiler forumlarda tutulmamalı korsan kullanıcı seni.

Kime yapıyor Türkçe yamayı? Ona soracak kimde var oyun bende var elbet oyunu oynayana soracak yani onlardan biride benim. Senin gibi korsan oynayanlar yüzünden Türkiye'de Türkçe oyun sıkıntısı var utanmadan kalkmış burada yorum yapıyorsun sen kimsinki serseri konuşmaları yapıyorsun, birine senkimsinki demeden önce ben kimimki diye sor. Madem alakan yok yırtık dondan çıkar gibi atlama her şeye. Sen ve senin gibiler forumlarda tutulmamalı korsan kullanıcı seni.

Çok haklısınız, çoğu yapımcı Türkiye'deki korsan kullanımı ve Türkiye'de yeteri miktarda satın alım gücüne ulaşamadığı için oyunlarına Türkçe eklemekten kaçınıyor. Ayrıca bu oyunun belli başlı dosyalarını kendi yöntemlerince, 3. parti yazılımlarla değiştirip (ki bazı yapımcıların kendi oyunları için bunun cezalandırılabilir bir şey olduğunu belirttiğini okumuştum bir yerde) 'emeğimizin karşılığı' adı altında parayla satarak yine kendi düşünceleri çerçevesinde hayırlı bir iş yapıyorlar. Oysaki Türkçe oyun sektörüne en büyük baltayı bunlar vuruyor haberleri yok. Her ne kadar bazı oyun yapımcıları bazı kişileri 'ofisine çağırdıysa'da, bu her yapımcıyla aynı şekilde sonuçlanacak diye bir anlam ifade etmiyor, aynı şekilde bu yapılan işin meşru olduğunu göstermez.
Belirttiğim gibi 3. parti yazılımlarla oyunun dosyalarını değiştirilmesi, yapımcıları resmen kaçırtan bir davranış. Bunun nedeni oyunun satışlarını büyük oranda etkilemesi, misal RDR 2 Türkçe olarak çıkış yapsaydı Türkiye'de ne kadar satardı siz düşünün, ancak bu tipler yüzünden RDR 2'yi Türkçe oynamak isteyen birisi, tahminimce 50TL kadar bir meblayı 'yama' için verecek, oyunu da Torrent'ten indirecek kendince keyfine bakacak. Oyunu satın alıp bu oyunu hazırlayan kişilere destek vermek yerine, dosyaları izinsiz değiştirip 40-45 kişilik bir ekibe 'hadi çevirin bakalım' diyen birine destek çıkacaklar. Yani yapımcılar şöyle düşünüyor 'yahu ben Türkçe çeviriye niye bütçe ayırayım ki? Zaten ülkenin çoğunluğu korsan olarak oynuyor oyunu, boşuna masraf'.
Türkçeleştirme işini ücretsiz yaparsın amenna, geçmişte oyun çeviri vardı, zibilyon tane oyuna ücretsiz yama hazırladılar bir kere de demediler biz 'emeğimizin karşılığını alamıyoruz, artık yamalar ücretli' diye. Gerçi onlar da sonradan sapıttı ama eski oyun çeviri diye düzelteyim en iyisi. Onun dışında ücretsiz yama hazırlayan ekiplerden Plus çeviri vardı, kendilerinin MGS yamasını kullanmıştım zamanında ve çok da beğenmiştim, kaliteli iş çıkarmışlardı, onlar da demedi biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz diye, şu an ne yapıp ediyorlar bilmiyorum. Hatta Resident Evil 2 yaması yine ücretli çıkacakken tek başına yamayı bitirip ücretsiz olarak yayımlayan birisi vardı diğer forumda adını hatırlayamadım şimdi. Bu saydığım kişi/ekipler hiç yakınmadı yani emeğimizi verin bize diye.
Konudan çok sapmak istemiyorum ama olay 'emeğimizi verin' sözünden daha büyük. Bunlar işi ticarete döküp emeklerinin de fazlasını kazanmak istiyorlar. Göreceksiniz bakın bu çeviri işini bitirirlerse eğer, yamanın fiyatı en az 50TL olacak bakın en az diyorum. Bu foruma da sırf bu konuya yorum yazmak için üye oldum, çünkü gerçekten hoş bir şey değil ücretli olarak dosya satışı yapmaları.

Son olarak da şunu ekleyeyim, umarım iletişime geçtiğiniz mecralardan dönüt alabilirsiniz, gelişmeleri buraya aktarırsanız sevinirim, iyi günler/forumlar.

Para vermek istemiyorsanız vermeyin sizi zorla verin diyen mi var. İnsanlar onca uğraş verecekler emek harcayacaklar sonra size ücretsiz verecekler.

Çok haklısınız, çoğu yapımcı Türkiye'deki korsan kullanımı ve Türkiye'de yeteri miktarda satın alım gücüne ulaşamadığı için oyunlarına Türkçe eklemekten kaçınıyor. Ayrıca bu oyunun belli başlı dosyalarını kendi yöntemlerince, 3. parti yazılımlarla değiştirip (ki bazı yapımcıların kendi oyunları için bunun cezalandırılabilir bir şey olduğunu belirttiğini okumuştum bir yerde) 'emeğimizin karşılığı' adı altında parayla satarak yine kendi düşünceleri çerçevesinde hayırlı bir iş yapıyorlar. Oysaki Türkçe oyun sektörüne en büyük baltayı bunlar vuruyor haberleri yok. Her ne kadar bazı oyun yapımcıları bazı kişileri 'ofisine çağırdıysa'da, bu her yapımcıyla aynı şekilde sonuçlanacak diye bir anlam ifade etmiyor, aynı şekilde bu yapılan işin meşru olduğunu göstermez.
Belirttiğim gibi 3. parti yazılımlarla oyunun dosyalarını değiştirilmesi, yapımcıları resmen kaçırtan bir davranış. Bunun nedeni oyunun satışlarını büyük oranda etkilemesi, misal RDR 2 Türkçe olarak çıkış yapsaydı Türkiye'de ne kadar satardı siz düşünün, ancak bu tipler yüzünden RDR 2'yi Türkçe oynamak isteyen birisi, tahminimce 50TL kadar bir meblayı 'yama' için verecek, oyunu da Torrent'ten indirecek kendince keyfine bakacak. Oyunu satın alıp bu oyunu hazırlayan kişilere destek vermek yerine, dosyaları izinsiz değiştirip 40-45 kişilik bir ekibe 'hadi çevirin bakalım' diyen birine destek çıkacaklar. Yani yapımcılar şöyle düşünüyor 'yahu ben Türkçe çeviriye niye bütçe ayırayım ki? Zaten ülkenin çoğunluğu korsan olarak oynuyor oyunu, boşuna masraf'.
Türkçeleştirme işini ücretsiz yaparsın amenna, geçmişte oyun çeviri vardı, zibilyon tane oyuna ücretsiz yama hazırladılar bir kere de demediler biz 'emeğimizin karşılığını alamıyoruz, artık yamalar ücretli' diye. Gerçi onlar da sonradan sapıttı ama eski oyun çeviri diye düzelteyim en iyisi. Onun dışında ücretsiz yama hazırlayan ekiplerden Plus çeviri vardı, kendilerinin MGS yamasını kullanmıştım zamanında ve çok da beğenmiştim, kaliteli iş çıkarmışlardı, onlar da demedi biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz diye, şu an ne yapıp ediyorlar bilmiyorum. Hatta Resident Evil 2 yaması yine ücretli çıkacakken tek başına yamayı bitirip ücretsiz olarak yayımlayan birisi vardı diğer forumda adını hatırlayamadım şimdi. Bu saydığım kişi/ekipler hiç yakınmadı yani emeğimizi verin bize diye.
Konudan çok sapmak istemiyorum ama olay 'emeğimizi verin' sözünden daha büyük. Bunlar işi ticarete döküp emeklerinin de fazlasını kazanmak istiyorlar. Göreceksiniz bakın bu çeviri işini bitirirlerse eğer, yamanın fiyatı en az 50TL olacak bakın en az diyorum. Bu foruma da sırf bu konuya yorum yazmak için üye oldum, çünkü gerçekten hoş bir şey değil ücretli olarak dosya satışı yapmaları.

Son olarak da şunu ekleyeyim, umarım iletişime geçtiğiniz mecralardan dönüt alabilirsiniz, gelişmeleri buraya aktarırsanız sevinirim, iyi günler/forumlar.

İlk olarak şunu söylemek lazım. Hayır yanılıyorsun Türk oyun sektörüne en büyük darbeyi bu arkadaşlar vurmuyor. Aksine Türkçe yama yaparak normalde satılmayacak adette oyun satılmasına vesile oluyorlar. Saçma sapan bir mantık ilişkisi kurmuşsun. İkinci olarak Rockstar'ın bir şey söylemeye hakkı yok. Yıllardır biz oyuncular ne imza kampanyaları düzenledik onlara ulaşmak sesimizi duyurmak için. O kadar kibirliler ki cevap verme tenezzülünde bile bulunuyorlar. O yüzden şikayet edenlere kötü bir haberim var o mesajlarınızı kara bir duvara attınız size tenezzül edip bakmazlar bile. Son olarak, eğer yamayı ücretsiz edinmek isterseniz sizi tutan yok eminim bu gençler bir güzellik yapa,r birkaç ay sonra yamayı ücretsiz yaparlar. Boşuna velveleye vermeyin kendinizi de boşuna yıpratmayın bence.

Ben razı değilim. İşinize gelince orijinal oyun işinize gelmeyince kaçak Türkçe yama. Banane adamın emeğinden yapmasın kardeşim banamı sordu? Sen böyle dedinya ben her türlü yere gereken başvurumu yapacağım. Belliki seni rahatsız etmiş belliki bu yasa dışı olayın içindesin. Bilişim teknolojileri ve siber suçlarla mücadele daire başkanlığınada yazacağım. Tabi burada vergisel durumda çıkıyor milletten para topla beş kuruş vergi verme tabii tabii. Hiç uğraşasım yoktu sırf senin için uğraşacağım.

Amma gaza gelmişsin :D Eğer Rockstar'dan cevap almayı başarırsan haber ver emin ol bu hepimiz için bir ilk olacak :) Dilerim yamayı hiçbir zaman ücretsiz yapmazlar sen de hasretinden çatla :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Amma vıdı vıdı yapmız. Para vermek istemiyorsanız vermeyin sizi zorla verin diyen mi var. İnsanlar onca uğraş verecekler emek harcayacaklar sonra size ücretsiz verecekler hay sizin mantığınıza.

İlk olarak şunu söylemek lazım. Hayır yanılıyorsun Türk oyun sektörüne en büyük darbeyi bu arkdaşlar vurmuyor. Aksine Türkçe yama yaparak normalde satılmayacak adette oyun satılmasına vesile oluyorlar. Saçma sapan bir mantık ilişkisi kurmuşsun. İkinci olarak Rockstar'ın bir bok söylemeye hakkı yok. Yıllardır biz oyuncular ne imza kampanyaları düzenledik onlşara ulaşmak sesimizi duyurmak için. O kadar kibirliler ki cevap verme tenezzülünde bile bulunuyorlar. O yüzden şikayet edenlere kötü bir haberim var o mesajlarınızı kara bir duvara attınız size tenezzül edip bakmazlar bile. Son olarak, eğer yamayı üsretsiz edinmek isterseniz sizi tutan yok eminim bu gençler bir güzellik yapar birkaç ay sonra yamayı üsretsiz yaparlar. Boşuna velveleye vermeyin kendinizi de boşuna yıpratmayın bence.

Amma gaza gelmişsin :D eğer Rockstar'dan cevap almayı başarırsan haber ver emin ol bu hepimiz için bir ilk olacak :) dilerim yamayı hiçbir zaman ücretsiz yapmazlar sen de hasetinden çatla :)

Daha çok mu alınmasını sağlıyor? :D oyun yapımcıları öyle demiyor ama :D senin o sıcacık odandaki bilgisayarından yaptığın bu çıkarımlar tamamen yanlış maalesef. Korsan oyun sektörü ne kadar etkiliyorsa, resmi olmayan şekilde yapılan yerelleştirmeler de bir o kadar etkiliyor (özellikle de PS4'e yapılan port işlemleri vs.). Bunları bir yerimden sallamıyorum bu arada, oyun yapımcılarıyla e-posta yoluyla iletişim kurmuştum zamanında, oradan aklımda kalmış.

Oyunun dosyalarını 'izinsiz' değiştirip, çevirisini 'ücretsiz indirdiği' korsan sürüm üzerinden test edip, fahiş fiyattan millete satan kişilere destek vereceksin. Sonra da 'yapımcılar niye Türkçe eklemiyo yuaa' diye orada burada sızlanacaksın. Neymiş, 1-2 ay sonra ücretsiz yapıyorlarmış, şu an yaptılar bak. :D o şekilde çalışan bir tek animus projesi var, diğer 'ekiplerin' tek amacı, 'daha fazla Türkçe oyun' mottosunun arkasına saklanarak ceplerini doldurmak. Emeğinin karşılığıymış, iyi de benden neden alıyor, gitsin para basan şirketlerden alsın. Ben vermek zorunda değilim ki, o da yapmak zorunda değil. İlla para kazanacağım ben diyorsa, her oyun şirketinin iletişim e-postası internette bulunuyor halihazırda. Madem amaçları 'daha fazla Türkçe oyun', hodri meydan. :)

Eğer bir kişi kendisinin nihai amacının 'daha fazla Türkçe oyun' olduğunu söylüyorsa, o kişi elinden geldiğince oyunu türkçeleştirip, yine olabildiğince fazla kişiye onu dağıtır. Bu yolla gelir de elde etmek istiyorsa şayet, oyunun yapımcısıyla iletişime geçer, der ki bu oyuna Türkçe ekleyelim, siz de kazanın ben de (resmi yama işlerinde oldukça para var bu arada). İşin raconu budur. Hatta iletişime geçmeden önce oyunu çevirir, yapımcıya direkt olarak çevrilmiş dosyayı atar. Tabii sizin o 'çevirmenleriniz' işin kolayını bulmuş, 'oyun yapımcılarıyla kim iletişime geçecek, kim uğraşacak onunla yauu, bu çeviriyi 10 kişiye kakalasak tamam işte' diyerek sizden para sömürüyorlar.

Benim al gülüm ver gülüm'cülerle herhangi bir problemim yok, o kadar oyun çeviriyorlar falan eyvallah. Ama bu gidiş de bir yere kadar, her güzel şeyin bir sonu vardır diye boşuna dememişler. :)

Oyunun indirimdeki fiyatından fazla miktardaki çeviriyi size yediriyorlar, siz de tekte yutuyorsunuz. Afiyet olsun. :)

Bir de bundan sonraki mesajlarında o alttaki iki kutucuğu işaretleyip 'düzelt' butonuna basmanı öneririm, mesajını okudukça kalitem düştü. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı