Amma vıdı vıdı yapmız. Para vermek istemiyorsanız vermeyin sizi zorla verin diyen mi var. İnsanlar onca uğraş verecekler emek harcayacaklar sonra size ücretsiz verecekler hay sizin mantığınıza.
İlk olarak şunu söylemek lazım. Hayır yanılıyorsun Türk oyun sektörüne en büyük darbeyi bu arkdaşlar vurmuyor. Aksine Türkçe yama yaparak normalde satılmayacak adette oyun satılmasına vesile oluyorlar. Saçma sapan bir mantık ilişkisi kurmuşsun. İkinci olarak Rockstar'ın bir bok söylemeye hakkı yok. Yıllardır biz oyuncular ne imza kampanyaları düzenledik onlşara ulaşmak sesimizi duyurmak için. O kadar kibirliler ki cevap verme tenezzülünde bile bulunuyorlar. O yüzden şikayet edenlere kötü bir haberim var o mesajlarınızı kara bir duvara attınız size tenezzül edip bakmazlar bile. Son olarak, eğer yamayı üsretsiz edinmek isterseniz sizi tutan yok eminim bu gençler bir güzellik yapar birkaç ay sonra yamayı üsretsiz yaparlar. Boşuna velveleye vermeyin kendinizi de boşuna yıpratmayın bence.
Amma gaza gelmişsin

eğer Rockstar'dan cevap almayı başarırsan haber ver emin ol bu hepimiz için bir ilk olacak

dilerim yamayı hiçbir zaman ücretsiz yapmazlar sen de hasetinden çatla
Daha çok mu alınmasını sağlıyor?

oyun yapımcıları öyle demiyor ama

senin o sıcacık odandaki bilgisayarından yaptığın bu çıkarımlar tamamen yanlış maalesef. Korsan oyun sektörü ne kadar etkiliyorsa, resmi olmayan şekilde yapılan yerelleştirmeler de bir o kadar etkiliyor (özellikle de PS4'e yapılan port işlemleri vs.). Bunları bir yerimden sallamıyorum bu arada, oyun yapımcılarıyla e-posta yoluyla iletişim kurmuştum zamanında, oradan aklımda kalmış.
Oyunun dosyalarını 'izinsiz' değiştirip, çevirisini 'ücretsiz indirdiği' korsan sürüm üzerinden test edip, fahiş fiyattan millete satan kişilere destek vereceksin. Sonra da 'yapımcılar niye Türkçe eklemiyo yuaa' diye orada burada sızlanacaksın. Neymiş, 1-2 ay sonra ücretsiz yapıyorlarmış, şu an yaptılar bak.

o şekilde çalışan bir tek animus projesi var, diğer 'ekiplerin' tek amacı, 'daha fazla Türkçe oyun' mottosunun arkasına saklanarak ceplerini doldurmak. Emeğinin karşılığıymış, iyi de benden neden alıyor, gitsin para basan şirketlerden alsın. Ben vermek zorunda değilim ki, o da yapmak zorunda değil. İlla para kazanacağım ben diyorsa, her oyun şirketinin iletişim e-postası internette bulunuyor halihazırda. Madem amaçları 'daha fazla Türkçe oyun', hodri meydan.
Eğer bir kişi kendisinin nihai amacının 'daha fazla Türkçe oyun' olduğunu söylüyorsa, o kişi elinden geldiğince oyunu türkçeleştirip, yine olabildiğince fazla kişiye onu dağıtır. Bu yolla gelir de elde etmek istiyorsa şayet, oyunun yapımcısıyla iletişime geçer, der ki bu oyuna Türkçe ekleyelim, siz de kazanın ben de (resmi yama işlerinde oldukça para var bu arada). İşin raconu budur. Hatta iletişime geçmeden önce oyunu çevirir, yapımcıya direkt olarak çevrilmiş dosyayı atar. Tabii sizin o 'çevirmenleriniz' işin kolayını bulmuş, 'oyun yapımcılarıyla kim iletişime geçecek, kim uğraşacak onunla yauu, bu çeviriyi 10 kişiye kakalasak tamam işte' diyerek sizden para sömürüyorlar.
Benim al gülüm ver gülüm'cülerle herhangi bir problemim yok, o kadar oyun çeviriyorlar falan eyvallah. Ama bu gidiş de bir yere kadar, her güzel şeyin bir sonu vardır diye boşuna dememişler.
Oyunun indirimdeki fiyatından fazla miktardaki çeviriyi size yediriyorlar, siz de tekte yutuyorsunuz. Afiyet olsun.
Bir de bundan sonraki mesajlarında o alttaki iki kutucuğu işaretleyip 'düzelt' butonuna basmanı öneririm, mesajını okudukça kalitem düştü.