İnceleme Redragon K631 Castor incelemesi

Herkese selamlar arkadaşlar. Sosyal'de ilk incelemem, eksiklerim varsa kusura bakmayın. Klavyeyi 14 Ocak'ta Amazon üzerinden aldım. Redragon'un kendi sitesinde şu an indirimle 40$. Ben toplam vergisi vs. 700 TL'ye aldım. Amazon'da teslimat süresi yurtdışından geldiği için 2 hafta olarak belirtilmişti, ürün 1 haftada elime ulaştı. Teslimat konusunda hızlılar zaten. Klavyenin linki.

Kutu içeriği
- Klavye
- Kullanma kılavuzu
- Tuş anahtarı
- Switch anahtarı
- Redragon logolu çıkartma
- USB-A/C Kablosu
- 4 tane yedek red switch

IMG-20230414-WA0015.jpg

IMG-20230414-WA0012.jpg

IMG-20230414-WA0013.jpg

Klavyeüsttenfoto.jpg

Teknik Özellikler
- Klavye kablolu mekanik %65 boyutunda bir klavye.
- Outemu red switchlere sahip.
- Her tuşun altında RGB aydınlatması var.
- Hot-Swappable swichler.
- Yazılımı mevcut.

IMG-20230414-WA0016.jpg

IMG-20230414-WA0009.jpg

IMG-20230414-WA0014.jpg

IMG-20230414-WA0004.jpg

Işıklandırma.jpg

Switchfoto.jpg

Yazılımı Hakkında
- Sanırsam bu modelin bir üst modeli K631 Castor Pro modelini kullanan arkadaşlar programını indirdikten sonra klavyelerinin çalışmadığı şikayetlerini gördüm. Benim kullandığım K631 Castor modelinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
- Basit bir arayüze sahip.
- 3 farklı profil kaydedebilirsiniz. Makro ayarlama kısmı mevcut fakat ben pek bilmediğim ve kullanmadığım için hakkında bir şey diyemeyeceğim.
- 22 farklı aydınlatma seçeneği var.
- Her tuşun altında aydınlatma olduğu için her tuşa renk ataması da yapabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2023-04-14 015908.png

Ekran görüntüsü 2023-04-14 015940.png

Ekran görüntüsü 2023-04-14 020320.png

Switch sesi
- Ses kaydı

Deneyimlerim
- Klavyeyi 3 aydır kullanmaktayım. İlk günler bu tarz bir klavyeyi daha önceden kullanmadığım için alışmakta zorluk çektim fakat hemen alışırsınız. Klavyede türkçe karakterler yok. Kablo girişinin yan tarafta olması benim açımdan kullanışlı. Tuşların sesi ve verdiği hissiyat çok hoş. Bu fiyata Türkiye'de bu tarzda bir klavye araştırdığımda bir şey bulamadım. Bence fiyatı açısından güzel. Tavsiye ederim. Sonuna kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Bir eksiğim varsa söylerseniz ekleme yapabilirim. İyi sosyaller herkese.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-14 015940.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-14 015940.png
    607,6 KB · Görüntüleme: 132
Sizce  Logitech K835 mi bu mu?
Az önce ben de düşündüm bunu acaba siparişimi iptal edip Logitech alsam mı diye. Muhtemelen Logitech daha sağlamdır ama tuş başı RGB olan klavye hevesim vardı ve beyaz klavyeler pek hoşuma gitmediği için siparişimi iptal etmedim. Amaç oyun değilse Logitech düşünülebilir, benim de ana amacım oyun değil ama ışık merakına alıyorum bakalım. 😃

Az önce ben de düşündüm bunu acaba siparişimi iptal edip Logitech alsam mı diye. Muhtemelen Logitech daha sağlamdır ama tuş başı RGB olan klavye hevesim vardı ve beyaz klavyeler pek hoşuma gitmediği için siparişimi iptal etmedim. Amaç oyun değilse Logitech düşünülebilir, benim de ana amacım oyun değil ama ışık merakına alıyorum bakalım. 😃
Benim amacım aslında oyun ama ışık merakım da yok 🙂

Benim amacım aslında oyun ama ışık merakım da yok 🙂
O zaman ben Logitech alırdım, beyaz olması sorun değilse tabii.

Ben de dün sipariş verdim, 600 küsüre magic refiner vs alacaktım fiyatı arttı bunu buldum.
Hocam klavye kargoya verildi mi acaba? Ben de Cuma günü akşam sipariş verdim bugün kargoya verilmesini bekliyordum çünkü 15.30'a kadar sipariş verildiğinde o gün içinde işleme alınacak gibi görünüyor, ama hâlâ kargoya verilmedi.

Son düzenleme:
Sizce  Logitech K835 mi bu mu?
Aslında epey farklı 2 klavye bu ikisi. Logitech kaç tl ye geliyor bilmiyorum ama farklarını sayayım ona göre siz karar verin. Logitech de en son baktığımda sadece mavi switch seçeneği vardı, redragon ise kırmızıydı. Bu başlı başına bi tercih sebebi olabilir. Benim redragonu tercih etme sebebim hotswap olması tamamen. Bu da kişiden kişiye değişir, ben hayatta switch değişmeyle felan uğraşmam diyosanız logitech daha mantıklı olur ama switch değişmeyi sadece farklı switch gibi düşünmemek lazım. Diyelim bi tuş basmamaya başladı klavyede, hemen değişip switch rahatça kullanabilirsiniz ki redragon yanında yanlış bilmiyorsam 4 adet switch yolluyor ekstra olarak. Bir diğer fark boyut konusu ama çok aşırı bi fark değil o da. Son olarak da arkadaşlar bahsetmiş RGB olayı var ama o beni çok ilgilendirmediği için tercih meselesi yine.
O zaman ben Logitech alırdım, beyaz olması sorun değilse tabii.

Hocam klavye kargoya verildi mi acaba? Ben de Cuma günü akşam sipariş verdim bugün kargoya verilmesini bekliyordum çünkü 15.30'a kadar sipariş verildiğinde o gün içinde işleme alınacak gibi görünüyor, ama hâlâ kargoya verilmedi.
Verildi hocam hemen kargoya. 8 saat sürmedi heralde kargoya vermeleri.

Magic Refiner MK31 mi bu klavye mi? Gerçekten çok arada kaldım ama Magic Refiner anlık gelen bir zevk gibi ilerde tasarımı yüzünden pişman olmaktan korkuyorum. Ama bu klavyeninde tasarımı çok sade geldi bi türlü orta yolu bulamadım.

Magic Refiner MK31 mi bu klavye mi? Gerçekten çok arada kaldım ama Magic Refiner anlık gelen bir zevk gibi ilerde tasarımı yüzünden pişman olmaktan korkuyorum. Ama bu klavyeninde tasarımı çok sade geldi bi türlü orta yolu bulamadım.
Fiyatını yanlış görmediysem 1200tl gibi fiyatlardaydı. O fiyata ben deyeceğini düşünmüyorum ama tamamen görsel anlamda olduğu için farkı bişey diyemem. Bana o fırfırlı kablo olayı aşırı anlamsız geldi mesela nerden çıktı bu furya hiç bilmiyorum. 😄

Verildi hocam hemen kargoya. 8 saat sürmedi heralde kargoya vermeleri.
Benimki de şimdi siparişlerime girdiğimde gönderildi olarak görünüyor ama kargo takibine girince sadece sipariş alındı diyor, gönderildi kısmına kadar ilerlemiyor. Sabah hâlâ aynı durumda olursa müşteri hizmetlerine yazacağım.

Redragon kalitesiz bir marka çok fazla kronik sorunu var olabilir.
Kronik sorunlu ürünler gördüm evet ama hepsi öyle değil, aldığımız klavye zaten hot swap olduğu için bir sorun çıksa da halledilebilir. Hangi markanın kronik sorunlu ürünü yok ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı