Reflü için ne yapılmalı?

Bloodlinee

Hectopat
Daha fazla  
Son 2 aydır var çok düzensiz ve fazla yemek yiyorum 2 aydır sürekli gaz çıkarma isteği geliyor. Sabah kalktığımda bir şey olmuyor ama yemek yiyene kadar. Ülser olduğunu düşünmüyorum iştahım çok açık gastrit olabilir belki. Hastane meselesinde ise randevu alamıyorum en erken randevu 10 gün sonra (dahiliye). Yediklerim bazen midemden geri dönüyor boğazıma kadar. Midem yemekleri kabul etmiyor gibi ona rağmen iştahım çok var. Ne öneriyorsunuz?

Kahve, çay, asitli, baharatlı, yağlı yiyeceklerden mümkün mertebe uzak durmak, porsiyonları küçültüp, öğünleri arttırmak faydalı olabilir. Bir de yapar mısınız bilmiyorum ama bulabilirseniz kudret narı ve bal karışımı oluyor, aç karnına tüketildiği vakit mide problemlerine gayet faydalı bir besin, tabii bu tip bitkisel çözümlerde alerjik meselelere dikkat etmek lazım.

Son 2 aydır var çok düzensiz ve fazla yemek yiyorum 2 aydır sürekli gaz çıkarma isteği geliyor. Sabah kalktığımda bir şey olmuyor ama yemek yiyene kadar. Ülser olduğunu düşünmüyorum iştahım çok açık gastrit olabilir belki. Hastane meselesinde ise randevu alamıyorum en erken randevu 10 gün sonra (dahiliye). Yediklerim bazen midemden geri dönüyor boğazıma kadar. Midem yemekleri kabul etmiyor gibi ona rağmen iştahım çok var. Ne öneriyorsunuz?
Ben bi' ilaç kullanıyorum, varsa evde atarım. Tabi doktora danışmanız daha iyi.

Öncelikle randevu alıp hekim kontrolünden geç. Gastrit, reflü, mide asidi vb mide rahatsızlığı varsa, özellikle yemek yedikten sonra hemen yatışa geçme, uykudan 2-3 saat önce yemiş olman gerek. Çok demli çay, çikolata, asitliler, çok acı vb tüketmemen gerektiğini zaten biliyorsundur. Ayrıca kış geldiğinde bolca ayva ye. Dilimleyerek kaynar suya atıp, bal, tarçın karıştırıp çayını da yapabilirsin, çayın içine bir dilim de koyabilirsin. Ayva bana çok iyi geldi, her gün mide yanması için ilaç alıyordum, ciddi bir iyileşme sağladım. Araştırdım ki antik çağlarda Pers ve Yunan ayvayı mide tedavisinde kullanırmış :))

gaviscon double action kullan

Akşam yemeğini erken yemekte fayda var ve gece yatarken yastığının altına bir destek sağlayan ufak çarşaf veya bir yastık koy ki biraz dik yat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı