Render İçin 18.000 TL Laptop Tavsiyesi

Ürün stokta yok diyor, olmadı yarın deniyeyim
Sağolasın hocam ellerin dert görmesin
Hocam asıl sizin elleriniz dert görmesin. :) Yeni bir sistem toplamam gerekecek sanırım. Alacağınız gün stoklar yenilenmemiş olursa, size bir seçenek sunmuş olurum. Size tavsiyem bu süreçte Vatan bilgisayardan asla tavsiye almamanız. Onlara kalsak RTX 2080 TI alacak paraya MX150'li dizüstü alacağız.
Hocam 3300 TL ekipman için ayırdım. Attığım monitörü yine kullandığınız zaman 2000 TL kalıyor Klavye, Mouse, Kulaklık ve Webcam için.
KASA.png

Hocam 2 TB alan oldu bu sayede tamamı SSD MP510'dan 2 tane koydum. Diğer sistemden daha iyi oldu.

Son düzenleme:
Hocam asıl sizin elleriniz dert görmesin. :) Yeni bir sistem toplamam gerekecek sanırım. Alacağınız gün stoklar yenilenmemiş olursa, size bir seçenek sunmuş olurum. Size tavsiyem bu süreçte Vatan bilgisayardan asla tavsiye almamanız. Onlara kalsak RTX 2080 TI alacak paraya MX150'li dizüstü alacağız.
Hocam 3300 TL ekipman için ayırdım. Attığım monitörü yine kullandığınız zaman 2000 TL kalıyor Klavye, Mouse, Kulaklık ve Webcam için.Eki Görüntüle 425984

Hocam 2 TB alan oldu bu sayede tamamı SSD MP510'dan 2 tane koydum. Diğer sistemden daha iyi oldu.

Hocam bugün itibari ile fiyatı yukarı çekebiliriz yani sadece kasa için 20.000 TL gözden çıkardım Toplamda limitim 23.500 TL

Şuan bilgisayara ulaşamıyorum. Telefondan topladığım için fiyat konusunda sorun yaşamamak için yanına fiyatları yazdım.

Hava sirkülasyonu iyi ve fiyat performans canavarı

500 TL

240mm soğutucu uyumlu olduğu için üst tarafa 240mm radyatöre sahip bir işlemci soğutucu seçtim

1000 TL

3900X henüz ülkemizde yok sanırım o yüzden I9-9900k seçtim. Zaten 2K oyunda işlemci pek farketmiyor. Render olarakta dünyalar kadar fark yok. 9900K gayet yeterli.

Intel Core i9-9900K BX80684I99900K 3.60GHz 16MB Soket 1151 14nm İşlemci - incehesap.com
3500 TL

Bu arada güvenilir bulduğum, stokta ürünlerin mevcut olduğu sitelerden attım linkleri. Hepsi itopya'da bulunsa keşke.

10000 TL
O kadar bütçe çıkmışken 2080 TI olmadan olmaz herhalde. :)

Bellek olarak 4400 MHz CL 17-18 aradım fakat bulamadım. Sadece Amazon'da vardı onu da atayım isterseniz tercih edebilirsiniz. Bende CL değeri ve frekans değeri olarak en performanslı bellekleri aradım ve bunları buldum.

1900 TL

Amazon'daki

Anakart olarak üst düzey Asus anakartlardan Maximus XI extreme seçtim.

3500 TL

Yaklaşık olarak 20400 TL tuttu. En iyi olarak bildiğim parçaları seçmeye çalıştım daha çok. Bence diğerini alsanız yine yeterli olacaktır. Hem bu sayede monitör ve ekipmanlar için daha fazla bütçe ayırabilirsiniz. İyi günler.

Not: şimdi farkettim SSD koymayı unutmuşum. Anakartı MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON 4400MHz(OC) Soket 1151 RGB M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA yapınca depolama için 2000 TL kalıyor. Sanırım YouTube'a video çekeceksiniz bunun için fazla depolamaya ihtiyacınız var. NVMe olarak 1 TB SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3300MB Yazma) | ITOPYA seçtim. Bu diskte oyun ve uygulamaları, Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 256MB Cache Harddisk | ITOPYA bu diskte ise fotoğraf, video ve benzeri silmek istemediğiniz ama kısa vadede ihtiyacınız olmayacak şeyleri depolamanız için. Zaten yeni NVMe m2 SSDlerde çıktığı için HDD'ler iyice ucuzlayacaktır. Bu diskler sizi en az 1-1.5 sene götürür diye düşünüyorum. Depolama alanı bittiğinde daha 3-4 tane disk takabilirsiniz. 1 adet boş m2 slotu, sanırım 4 tane sata portu var ama emin değilim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı