RGB Flow için ön panel çıkartıp fan mı takılmalı, yoksa soğutucu mu alınmalı?

SALOOWEN

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
6.667
Makaleler
13
Çözümler
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kasam RGB Flow. İşlemci için SE-224 almayı düşünüyordum. Önü yarı mesh kasanın. Sonra ön paneli çıkarttım. Izgara olduğu için mesh bir kasa gibi görünüyor ve cidden mesh oluyor. Ön paneli açıp 3 tane fan mı eklesem daha iyi olur, yoksa panele ellemeden soğutucu mu alayım? Soğutucu alırsam sadece işlemciye faydası olacak ama paneli açıp fan takarsam tüm kasaya faydası olacak. Sizce hangisi daha mantıklı?
  • İşlemci: Ryzen 5 3500X,
  • Ekran kartı: Windforce 1660 Super OC,
  • Kasa: Sharkoon RGB Flow.
@Mehmet A @BerkayZ87
 
Son düzenleme:
Wraith Max/Prism gibi bir soğutucunuz olmadığı sürece bence hiçbir AMD işlemci, standart soğutucusu ile kullanılmamalı. Önceliğim havalar ısınırken işlemciyi soğuk tutmak olur. Ekran kartı zaten bir yolunu bulacaktır.
Ekran kartı işlemciden çok ısınıyor hocam ya. 30 dakika oynayınca ekran kartı 80 oluyor. İşlemci 75-78 civarı oluyor. 1-2 saat oynadıktan sonra ikisi de 80’e dayanıyor.
 
Ekran kartınız modeli nedir? Normalde 90 derecelerin bile normal sayıldığı kartlar vardır. Bize yüksek gelse bile firmanın testlerine göre sıkıntı olmuyor. Sonrasında gelen tepkilere göre bu konuda bir değişime gidiyorlar ama o ayrı konu.
Gigabyte Windforce 1660 Super OC.
 
@SALOOWEN

Önce işlemciyi soğutun. Kasaya fan eklemesi ya da tercihinize göre kasa değişimi sonrasında yapılır. İstenirse önden ve alttan 6 tane fan içeriye hava üflesin ama işlemci üzerindeki soğutucu blok yetersizse aradığınız verimi bulamazsınız.
Tamamdır hocam sağolun. Parayı bulayım SE-224’i almaya çalışcam.
 

Geri
Yukarı