ROG STRIX 3080 ekran kartı 85 derecede çalışabilir mi?

Evet hocam doğru görüyorsunuz ters çevirmem gerekiyor. Ters çevirmeyi deneyeceğim bakalım 70 dereceye falan inerse kasayı tutarım yoksa değiştireceğim. 3 ay önce 1500 TL verdiğim kasayı bir köşeye atmak zoruma gidiyor gerçekten.

Ters çevirip deneyeceğim hocam.
Sıvı soğutma da ters gözüküyor. Kasanın içerisindeki sıcak havayı çekiyor diye görüyorum. Doğru mudur? Bu işlemcinin daha sıcak çalışmasını sağlayacak ve kasanın içerisindeki sıcaklığı arttıracaktır yine. Eğer dediğim gibi kasanın içerisindeki sıcak havayı çekiyorsa onu da ters çevirin. Bunları yaptığınızda sıcaklıklar genel olarak düşecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma da ters gözüküyor. Kasanın içerisindeki sıcak havayı çekiyor diye görüyorum. Doğru mudur? Bu işlemcinin daha sıcak çalışmasını sağlayacak ve kasanın içerisindeki sıcaklığı arttıracaktır yine. Eğer dediğim gibi kasanın içerisindeki sıcak havayı çekiyorsa onu da ters çevirin. Bunları yaptığınızda sıcaklıklar genel olarak düşecektir diye düşünüyorum.

Onu kasıtlı olarak tersa çevirdim içerdeki havayı dışarı atsın egzoz amaçlı çalışsın dedim. İşlemci AAA oyunlarda 70 derece civarı oluyor o idare ediyor ama ekran kartı çok fazla ısınıyor. İkisini de değiştireyim en iyisi.

Evet hocam doğru görüyorsunuz ters çevirmem gerekiyor. Ters çevirmeyi deneyeceğim bakalım 70 dereceye falan inerse kasayı tutarım yoksa değiştireceğim. 3 ay önce 1500 TL verdiğim kasayı bir köşeye atmak zoruma gidiyor gerçekten.

Ters çevirip deneyeceğim hocam.
Bence işe yarar. Çünkü o fanlar şu an ekran kartının almaya çalıştığı havayı çekiyor, yani nerdeyse fansız çalışıyormuş gibi oluyor.

Ekran kartı 10 derece serinledi ama bu kez de işlemci patladı. Kasayla vedalaşmam gerekiyor. Kıçımıza 2 bin de kasadan girer şimdi :D
@Artyom Alekseyevich @tolgatoksoy14

Dosya Ekleri

• Forza Horizon 5 Screenshot 2022.02.19 - 20.36.16.64.png
    Forza Horizon 5 Screenshot 2022.02.19 - 20.36.16.64.png
    3 MB · Görüntüleme: 79
Ekran kartı 10 derece serinledi ama bu kez de işlemci patladı. Kasayla vedalaşmam gerekiyor. Kıçımıza 2 bin de kasadan girer şimdi :D
@Artyom Alekseyevich @tolgatoksoy14
Hocam o sıvı soğutma içeri üflesin bence. O zaman işlemci bayağı düşer. en azından yeni kasa gelene kadar böyle yapın. Yeni kasa almanıza da gerek yok, sıvı soğutmanın kasaya bakan yerine 3 tane fan alıp misler gibi sistemi kullanabilirsiniz. Kasaya bakan taraf da içeri üflesin yani sıvı soğutmada içeriye doğru bir hava akışı olsun kısaca. Mis gibi olur, derecelerde de sıkıntınız olmaz.

Kasadaki fanların şimdiki halini çekip atar mısınız?
ROG STRIX gibi bir kart o dereceleri görüyorsa sen kasayı direk değiştir RGB falan uğraşma bu mevsimde o derecelerde çalışan kart yazın 90'ları geçer ömrü çabuk dolar.

Evet hocam ben de o sebepten ötürü değiştiriyorum. Kartı 75 dereceye düşürebildik yine fazla ama hadi idare ettik desek bunun yazı var. Hadi yaza kadar bekleyelim desek işlemci şu an 80 derecede çalışıyor oda sıcaklığım 15 derece. Yazın işlemci 95 olur kart da 90 derece olur. Bu iş böyle gitmez.

Dosya Ekleri

• 258890176_1873389089527999_1105597325910768371_n.jpg
    258890176_1873389089527999_1105597325910768371_n.jpg
    121 KB · Görüntüleme: 63

Tavsiye vermek isteyen olursa konuya uğrayabilir. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı