ROG STRIX 3080 ekran kartı 85 derecede çalışabilir mi?

Fazla fan olduğu için ve yanlış yerleştirildiği için sıcak hava doğru bir şekilde atılamıyor.

Söylediğiniz gibi yaptım hocam ekran kartı için bu kasada alınabilecek en iyi sıcaklık budur zaten kasanın ne olduğu ortada. İşlemci boğuldu oda derecem 15 derece ve sıvı soğutmayla 80 derece oluyor. Hava soğutma falan olsa 100 derece olur herhalde.

Evet hocam ben de o sebepten ötürü değiştiriyorum. Kartı 75 dereceye düşürebildik yine fazla ama hadi idare ettik desek bunun yazı var. Hadi yaza kadar bekleyelim desek işlemci şu an 80 derecede çalışıyor oda sıcaklığım 15 derece. Yazın işlemci 95 olur kart da 90 derece olur. Bu iş böyle gitmez.

75 yine fazla 3 fanlı bir model 60-70 arası tutması lazım yine konu aynı yere gelecek ama yazın yine 85'leri görür ne kadar çok yüksek derecede çalışırsa VRM'e Mosfetler'e Bobinler'e daha fazla yük biner GPU'dan daha çok ısınır bu birimler, bu da kısa Vade'de karta elveda demek olur.

Bu kadar para harcamışsın çöpe gitmesin her şey güzel ferah bir kasa al görselliği falan boşver gösterişten başka bir şey değil performansa bir katkısı var mı yok.

Söylediğiniz gibi yaptım hocam ekran kartı için bu kasada alınabilecek en iyi sıcaklık budur zaten kasanın ne olduğu ortada. İşlemci boğuldu oda dereceğim 15 derece ve sıvı soğutmayla 80 derece oluyor. Hava soğutma falan olsa 100 derece olur herhalde.
Hocam mesajımı okuyun. Şimdi fizik kurallarını düşününce sıvı soğutmayı dışarıdan hava alıp içeri üfleyecek şekilde çevirmeyi deneyin. Bence bayağı bir rahatlama olur.

Hocam o zaman neden arkadaş fazla olan fanları sökmüyor?
Kasanın asıl sıkıntısı aslında içeriye hava alamaması. Aşağı taraftaki fanlar harici diğer tüm fanlar ( sıvı soğutma da dahil ) içerideki havayı dışarı tahliye etme eğiliminde. İçeriye hava alınamadan neyi tahliye edecek muamma. Şu yandaki fanlar ön tarafta olup içeriye hava alsaydı sıcaklıklar gayet sağlıklı olurdu.
Hocam mesajımı okuyun. Şimdi fizik kurallarını düşününce sıvı soğutmayı dışarıdan hava alıp içeri üfleyecek şekilde çevirmeyi deneyin. Bence bayağı bir rahatlama olur.
O şekilde yaparsa işlemciye doğru sıcak hava üfleyecek. İşlemci ısındıkça daha yüksek devirde çalışacak sıvı soğutucu. Böyle oldukça da daha çok ısınacak içerisi. Kısır döngü gibi bir şey. Bu halde kalması daha iyi bence.

Kasanın asıl sıkıntısı aslında içeriye hava alamaması. Aşağı taraftaki fanlar harici diğer tüm fanlar ( sıvı soğutma da dahil ) içerideki havayı dışarı tahliye etme eğiliminde. İçeriye hava alınamadan neyi tahliye edecek muamma. Şu yandaki fanlar ön tarafta olup içeriye hava alsaydı sıcaklıklar gayet sağlıklı olurdu.

O şekilde yaparsa işlemciye doğru sıcak hava üfleyecek. İşlemci ısındıkça daha yüksek devirde çalışacak sıvı soğutucu. Böyle oldukça da daha çok ısınacak içerisi. Kısır döngü gibi bir şey. Bu halde kalması daha iyi bence.
Hocam kasanın içine hava girecek. Zaten temiz hava aldığı için işlemci maksimum 60 derece olur. Dener şansını arkadaş. Kötü olursa eski haline döndürür. Sonuçta denemek serbest.

Hocam belki söylediğiniz işe yarar ve işlemcim de 70 dereceye iner ama gerçekten çok yoruldum bu aptal fanları söküp takmaktan. Normalde 65 derecede çalışması gereken kartı 75 derecede çalıştırıp şükür etmek istemiyorum. Beni bu kasayı alırken çok uyardılar ama kulak asmadım. Sanırım ne demek istediklerini şimdi daha iyi anlıyorum. Tüm camlar da zaten tak tak çıkar çizildiler. Gerçekten soğudum şu an ve yaz aylarındaki alacağım sıcaklıkları düşünerek en iyisinini kasayı değiştirmek olduğunu düşündüm. Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Kasada resmen aşağı tarafla yukarı taraf bağımsızlığını ilan etmiş. Biri soğuyunca diğeri ısınıyor. Hiç hevesim kalmadı şu an bu kasaya. Bir an önce kurtulmak istiyorum.

Hocam kasanın içine hava girecek. Zaten temiz hava aldığı için işlemci maksimum 60 derece olur. Dener şansını arkadaş. Kötü olursa eski haline döndürür. Sonuçta denemek serbest.
Tabii ki denesin. Ben de merak ettim. Son atımlık mermisi de bu olur zaten arkadaşın. Aslında şu yandaki fanların arkasını da merak ediyorum. Orası direkt dışarıya mı açılıyor yoksa kapalı olan kasanın arkasına mı üflüyor? Direkt dışarı açılıyorsa oradan da içeri hava aldırmayı deneyebilir.

Kasanın yan kapaklarını çıkarıp kullanabilirsin. 80 85 derece arası normaldir fakat dikkatli takip edilmesi gereken bir durumdur. 85 üstü artık normal olmayan sıcaklığa giriyor. Bazı tedbirler alınması, değişiklik yapılması gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı