RTX 2070 sisteme 10.000 TL yükseltme önerisi

collectorr

Zeptopat
Daha fazla  
Sahip olduğum sistem:

Ekran kartı: MSI RTX 2070 Armor.
İşlemci: i5 8400.
RAM: 2x8 HyperX ve Vengeance 2666MHz.
Anakart: MSI Z-370-A Pro.
SSD: 250GB.
Hard-disk: 1TB.
Güç kaynağı: Rampage ETX-750-1
CD okuyucu: Pioneer.
Kasa: Zalman Z9.
Monitör: 144Hz 24" ViewSonic.

Arkadaşlar sistemim gördüğünüz gibidir. İşlemci genelde %100'de çalışıyor ve darboğaz olduğunu düşünüyorum özellikle son zamanlarda. LoL'de bile FPS düşmeleri ile karşılaşıyorum. Bilgisayarımın NVIDIA gibi ayarları tamamen ayarlı maksimum performansta olmasına rağmen 144 sabit FPS'te oynayamıyorum. Tamamen satıp hazır Sinerji'den sistem almayı düşündüm ancak maliyetin altından kalkamayacak gibiyim yine bu ve benzer önerilerinize açığım. Başta sizden istediğim hangi parçalar hangi parçalarla upgrade edilmeli dediğim gibi bütçem 10.000TL.(satılan parçanın bütçesini de bütçeye ekleyebiliriz.) Upgrade yapmaktaki temel amacım 240Hz bir monitör alıp 240FPS alan bir PC'ye geçmek. Bütçeye monitör için 2-3 bin TL ekleyebiliriz kendi de 2 bin TL ediyor zaten 5-6 bin TL'ye 240Hz bir monitör alabileceğimi düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Bence doğru karar vermişsin. O ekran kartı daha bayağı bir yetecektir sana. İşlemci anakart ve Ram yükseltmesi senin mevzuyu kurtarır.

Bence doğru karar vermişsin. O ekran kartı daha bayağı bir yetecektir sana. İşlemci anakart ve RAM yükseltmesi senin mevzuyu kurtarır.

Hocam peki 240Hz bir monitörle kullandığımda sistemim beni üzer mi?
RAM MHz'leri performansta ne kadar etkili bir de bunu sormak istiyorum.
Monitör ne önerirsiniz TN panel Gaming açısından kötü müdür?

Hocam peki 240Hz bir monitörle kullandığımda sistemim beni üzer mi?
RAM MHz'leri performansta ne kadar etkili bir de bunu sormak istiyorum.
Monitör ne önerirsiniz TN panel Gaming açısından kötü müdür?
TN panel espor oyunları bakımından daha avantajlı ama bu avantaj senin benim gibi sıradan kullanıcı için fark edilebilir değil. O nedenle IPS almak bence daha mantıklı. Çünkü LOL'den bunalıp biraz hikayeli oyun gireyim dediğinde çok canlı renklerle daha keyifli bir deneyim yaşayabilirsin.

Bütçeni tam olarak bilmediğimden dolayı iki farklı bütçede bu monitörlere bakabilirsin:
G-Sync konusunda da endişelenmene gerek yok çünkü bu modeller Nvidia'dan G-Sync Compatible sertifikası almış modeller.

Bence doğru karar vermişsin. O ekran kartı daha bayağı bir yetecektir sana. İşlemci anakart ve RAM yükseltmesi senin mevzuyu kurtarır.

Anakartım MSI'ken memnun değildim başka marka önerme şansınız var mı?

Seninki a Pro modeliymiş ben Bazooka modelini attım. Biraz araştırırsan insanların memnun kaldığını görebilirsin. Yine de olmaz diyorsan: Gigabyte B550M AORUS ELITE AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Teşekkürler ayrıca işlemci satın alırken buradaki gibi fansız mı almalıyım nasıl olsa soğutucu alacağız diyerek. AMD Ryzen 5 5600X 3.70 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Tray,Fansız)

Soğutucu için de alternatif var mı acaba?

Seninki a Pro modeliymiş ben Bazooka modelini attım. Biraz araştırırsan insanların memnun kaldığını görebilirsin. Yine de olmaz diyorsan: Gigabyte B550M AORUS ELITE AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakarta bu kadar para vermek gerekiyor mu hocam. 450 serisi olmuyor mu sanırım pek bilmediğimden soruyorum.

Son düzenleme:
Intel'den AMD'ye geçersen neredeyse bütün sistemi değiştirmen gerekecek, anakartının desteklediği üst düzey Intel işlemci alman daha iyi olmaz mı?

Olabilir aslında ancak RAM'lere xpm bile yapılamıyor anakarttan dolayı olduğunu düşünüyorum şu an 2166MHz'de çalışıyor. O yüzden hem RAM'lerden hem anakarttan kurtulmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı