RTX 2070 Super için hangi PSU'yu almalıyım?

Gereksiz değil. İnternette minimum 650W diyor RTX 2070S için.

İnternetten bana ne? Kart geliştiricileri PSU markaları ile anlaşıp bilerek yüksek yazıyor. Benim için saf TDP değerleri önemli, bak;

IMG_20200617_150825.png

Tam yükte 215W güç tüketiyor, diğer bileşenleri de düşünürsek 550W üstü 12V kanalından sağlam güç veren bir PSU yetecektir. 750W israf olur.

3-4 hafta içinde bir PC toplamak istiyorum ama kaç Watt'lık PSU alacağıma kara veremedim (PSU'da RGB falan gerek yok 80+ olsun en F/P olsun yeter)
Almak istediğim sistem:
CPU: Ryzen 5 3600X.
Anakart: ASUS ROG STRIX B450-E GAMING.
RAM: G.Skill Trident Z Neo 16 GB (2x8GB) 3200 MHz.
GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super Advanced Edition.
Kasa: Cooler Master MB520.
M.2: Adata XPG Gammix S50 1TB.

Şimdiden teşekkürler.

750W 80+ Cooler Master, Corsair, FPS markalarına bakarsan en iyisi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten bana ne? Kart geliştiricileri PSU markaları ile anlaşıp bilerek yüksek yazıyor. Benim için saf TDP değerleri önemli, bak;

Eki Görüntüle 594044

Tam yükte 215W güç tüketiyor, diğer bileşenleri de düşünürsek 550W üstü 12V kanalından sağlam güç veren bir PSU yetecektir. 750W israf olur.
Fazla güç göz çıkarmaz. Israrla neden daha az alınmalı diyorsun anlamış değilim.

Şu tarz hesaplayıcıları kullanarak kaç Watt PSU ihtiyacınız olduğunu aşağı yukarı hesaplayabilirsiniz.

High Power 750W Gold, fiyatına göre kaliteli bir ürün. Bu arada şu unutulmamalı ki aldığınız güç kaynağını %100 kapasitede kullanmanız o kadar iyi bir şey değil aslında. Örnek veriyorum 550W çekebilen bir sistem için 600W güç kaynağı kullanmak yerine 700-750W alıp işimi sağlama almayı tercih ederim. Uzun yıllar içerisinde güç kaynağı eskidikçe verimliliğin düşmeyeceğinin bir garantisi yok.

Eki Görüntüle 594044

Önerilen PSU 550W diyor üstü olabilir yani zamanla upgrade olsa PSU değiştirmesi gerekecek kaliteli bir 750W pusu daha mantıklı olur bence de.

Önerilen PSU 550W diyor üstü olabilir yani zamanla upgrade olsa PSU değiştirmesi gerekecek kaliteli bir 750W pusu daha mantıklı olur bence de.
Şu konuları okumadan cevap yazmayın, bak ne demişim burada;
RTX 3000 serisi ve Ryzen 4000 serisi çıktığı zaman yükseltme yapılır ancak o serilerin TDP değeri şimdiki seriler ile ya aynı olur ya biraz daha fazla, ya da daha az olur. 750W gereksiz.

Eki Görüntüle 594044

Bilerek yüksek yazdığını biliyorsanız bazen düşük yazdıklarını da biliyorsunuzdur. İleride yükseltme yaptığında adam tekrar PSU almak zorunda mı kalsın? Almışken böyle bir sistem için en iyisini alsın diyoruz. Tavsiye vermek de suç oldu sayenizde. 100TL versin daha iyisini alsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı