RTX 2080 1080P Kullanılır mı?

Rekabetçi oyunlarda ayarları kısa çok yüksek FPS alır. Hikaye bazlı oyunlarda ayarları ultraya alıp RT'yi de açar harika olur. 2k-4k çözünürlüğüne gerekte yok zaten onlar için 2080 ti anca yetebiliyor.

Olmuyor öyle, bazen görüyorum R5 2600 işlemcisi var, RTX 2070 ile 1080p de ekran kartım tam çalışmıyor diyenler oldu. Kullanım oranı neden %60'larda kalıyor diyordu.
Rx590 Karta bile nerdeyse 2 k ultra yettiricekler şurda RTX2080 ti kart 2 k ancak yeter diyorsunuz Saçmalamayın şurda be doğru yorum edeyim ayağına yatarken ne dediğinizin farkına varmıyorsunuz.
2k ultrada cayır cayır çalıştıran Rtx 2080 Ti altında bir sürü kart yazarım sana.

@hayallerim var

Emin ol, "zamanı gelince" dediğin zamanda da 2K'ya (ya da o zaman hangi çözünürlük standartsa) geçmeyeceksin. Çünkü bu kafa yapısıyla, yarın güncellerim, yarın güncellerim dedikçe, kendini hep sınırlı kullanıma odaklamış olacaksın. Bu durum, 3 beden bol pantolon alayım da çocuğum seneye de giyer mantığıyla hareket eden ebeveyn davranışı. O çocuk, o bol pantolon yüzünden bu sene şalvar gibi pantolon giyecek. Seneye de büyüyecek ve o pantolon ona dar gelecek. Olan çocuğun zevkine olacak.
Mantıklı konuş saçmalıyorsun verdiğin örnekle bu durumun alakası yok

RTX 2080 ve üzerindeki ekran kartı ile 2K, 27" ve VA/IPS panelden aşağıda oynayan da... Ne bileyim :) Zevk meselesi desem değil. Bana göre zevksizlik. Ferrari, Porsche, Lamborghini vs. kullanan adamın, arabasını sokağa parketmesi ya da yakıtın ucuzunu araması gibi bir şey.
Kardeşim adam binlerce lirayı basmış RTX2080 almış. Canı istemiş 1080p oynayacak. Bu tartışmaya ya da yoruma açık bir konu değil. Oynanır mı diye sordu bize. Biz oynanabileceğini, 1080p 144Hz-240Hz bir monitörde fazlasıyla keyifli olacağını düşündüğümüzü söyledik. Adam isterse Titan RTX alır, tüplü monitöre bağlayıp 480p çözünürlükte oynar. Adam ondan keyif alıyorsa onu yapacak, insanların neyden keyif alıp almayacağına da siz karar vermeyin artık.

@hayallerim var

Emin ol, "zamanı gelince" dediğin zamanda da 2K'ya (ya da o zaman hangi çözünürlük standartsa) geçmeyeceksin. Çünkü bu kafa yapısıyla, yarın güncellerim, yarın güncellerim dedikçe, kendini hep sınırlı kullanıma odaklamış olacaksın. Bu durum, 3 beden bol pantolon alayım da çocuğum seneye de giyer mantığıyla hareket eden ebeveyn davranışı. O çocuk, o bol pantolon yüzünden bu sene şalvar gibi pantolon giyecek. Seneye de büyüyecek ve o pantolon ona dar gelecek. Olan çocuğun zevkine olacak.
Ben seni engellememe rağmen hala sataşıp duruyorsun.
Basma kalıp bilgiler dışında bir şey bildiğiniz yok, bir de millete yanlış bilgi veriyor diyorsunuz.
Tutturmuşsunuz bir 2K kartı, 4K kartı vs
Kartlar çözünürlüğe göre üretilmez.

2080 ile R5 2600 kullanırsan tabi ki tam performans alamazsın.
Hemen hemen bu kartın performansında olan 1080 TI çoğu insan 1080P kullanıyor, çevremde çok var.
Ayrıca gidip 2K 144 HZ monitör alacaksın ama kart yeni oyunların çoğunda 100 FPS altında kalıyor. Ne mantığı var şimdi bunun?

9700K ile 1080P’deki FPS’e bir de 2K’daki FPS bak bakalım bir hangisi daha fazla.
Neymiş kart %70 kullanıyormuş, sonuçta 2K’dan daha fazla FPS almıyor mu?
Ayrıca 9700K ile 1080P’de çok nadir %90 altına iner. 5.0 GHZ’da inmez bile.

Bıktım sizinle uğraşmaktan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Yolun Yolcusu

Cevap vermeye değmez dostum. Biraz bilgisi olan, hadi test etmese bile izleyen, gözlem yapan adam bile böyle yalan yanlış konuşmaz.

2560x1440, Ultra ayarlar:

Inkedbfv2_LI.jpg

Onlara kalsa, 2K çözünürlük, RTX 2080Ti SLI için. 😆

@dogant, Bu konuda yanlış bilgi sahibisin. Git mesajlarımı tekrardan oku, ben sana zaten 1080p'de, 2K'dan biraz daha fazla FPS alırsın demişim. 2K'yı renderlıyorsun, bu basit bir şey mi?

Buraya yapıştırıyorum, tekrardan oku da benim canımı sıkma: "Mesela, 1080p'de %70-80 kapasitede kullanacağın RTX 2080 ile, atıyorum %99 kapasitede kullanacağın RTX 2070'in vereceği FPS aynı olur. Daha ucuz bir kart ile alacağın FPS'i, RTX 2080 ile daha fazla para ödeyerek almış olursun."

Sana daha yapacak bir şeyim yok. Ben gideyim de biraz 2K oyun oynayayım. Yanlış yorum yapanlarla uğraş uğraş bir yere kadar. :D Burada bahsi geçen kart RTX 2080. Sen gitmişsin, 1080Ti'dan örnek veriyorsun. Aynen bak, yeni nesil oyunda 100 FPS'in altına düştüm. Hadi dostum, biraz bilgi sahibi ol, sonra konuşuruz.

@Silinen üye

Bak kardeşim, eğer burası bir forumsa ve bu forum tüm üyelere açıksa, haliyle bu soru bana ve diğer arkadaşlara yöneltilmiştir. Ben de "oynanmaz" deme hakkına sahibim. Yorum kabul etmeyeceksen, soru da sormayacaksın/ız. Kime göre, neye göre oynanmaz? Bana göre, göz zevki ve imkanlar için, RTX 2080 ile 1080p'de oynanmaz. Oldu mu? Sen ve senin gibi kullanıcılar, elindeki 1080p monitörden dolayı gocunmasın diye yalan mı konuşayım? Seni ya da bir başkasını teselli etmeye mi çalışayım? Derdiniz ne? Avrupa, Amerika ve hatta Asya... Tüm oyuncu kitlesi 4K'ya entegre olmaya başlamış, bizimkiler hala 1080p hesabı yapıyor. 😃

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum daha yorum etmeye luzum yok bunlar için.
Bunlar senin.
@Viktor R3znov
Forum kurallarına uymuyorsun. Yani eğer algılayabileceksen şöyle izah edeyim sana. Bu forum teknik bir forum. Adam bize gelip "RTX2080 1080P monitör ile kullanılır mı? "Diye basit teknik bir soru sormuş. Biz de teknik olarak kullanabileceğini kendisine izah ettik. "Mantıklı mı? " Diye sormamış bak dikkat edersen. Konuyu anlamamışsın. Elimdeki parayla 4K monitör çok rahat bir şekilde alabilecekken almadım tercihim bu yöndeydi. Şu an gidip yine alabilirim ve almıyorum. Onun yerine binlerce lira döküp swiss made saat alıyorum. Senin için swiss made bir saate binlerce lira vermek ne kadar anlamsızsa benim için 4K monitör almak o kadar mantıksız. Avutulacak bir durum yok yani. Hadi diyelim maddi durumu yeterli olmayan birisiydim ve imkanım el vermediği için mecburen 1080P ucuz bir monitör kullanıyorum. Senin annen, baban ve her kim ahlak dersi verdiyse, bahsi geçen ürünleri alamadığı için bu şekilde maddi yetersizlikleriyle dalga geçecek şekilde yetiştirmiş. Sana burada biz ahlak dersi veremeyiz kardeşim, yeri burası değil. İnsanların zevkine karışamazsın. Karışmaya kalkarsan böyle gülünç duruma düşersin. Adamın canı 1080P ile kullanmak istiyor ya kartı. Sanane?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yolun Yolcusu

Cevap vermeye değmez dostum. Biraz bilgisi olan, hadi test etmese bile izleyen, gözlem yapan adam bile böyle yalan yanlış konuşmaz.

Eki Görüntüle 434922

@dogant, Bu konuda yanlış bilgi sahibisin. Git mesajlarımı tekrardan oku, ben sana zaten 1080p'de, 2K'dan biraz daha fazla FPS alırsın demişim. 2K'yı renderlıyorsun, bu basit bir şey mi?

Buraya yapıştırıyorum, tekrardan oku da benim canımı sıkma: "Mesela, 1080p'de %70-80 kapasitede kullanacağın RTX 2080 ile, atıyorum %99 kapasitede kullanacağın RTX 2070'in vereceği FPS aynı olur. Daha ucuz bir kart ile alacağın FPS'i, RTX 2080 ile daha fazla para ödeyerek almış olursun."

Sana daha yapacak bir şeyim yok. Ben gideyim de biraz 2K oyun oynayayım. Yanlış yorum yapanlarla uğraş uğraş bir yere kadar. :D Burada bahsi geçen kart RTX 2080. Sen gitmişsin, 1080Ti'dan örnek veriyorsun. Aynen bak, yeni nesil oyunda 100 FPS'in altına düştüm. Hadi dostum, biraz bilgi sahibi ol, sonra konuşuruz.

@Silinen üye

Bak kardeşim, eğer burası bir forumsa ve bu forum tüm üyelere açıksa, haliyle bu soru bana ve diğer arkadaşlara yöneltilmiştir. Ben de "oynanmaz" deme hakkına sahibim. Yorum kabul etmeyeceksen, soru da sormayacaksın/ız. Kime göre, neye göre oynanmaz? Bana göre, göz zevki ve imkanlar için, RTX 2080 ile 1080p'de oynanmaz. Oldu mu? Sen ve senin gibi kullanıcılar, elindeki 1080p monitörden dolayı gocunmasın diye yalan mı konuşayım? Seni ya da bir başkasını teselli etmeye mi çalışayım? Derdiniz ne? Avrupa, Amerika ve hatta Asya... Tüm oyuncu kitlesi 4K'ya entegre olmaya başlamış, bizimkiler hala 1080p hesabı yapıyor. 😃
Sizce 1080Ti GPU'ya 144Hz bir monitör mü? Yoksa 2K çözünürlüklü bir monitör mü almalıyım?

Kullanılır ama ağır oyunlar hariç tam verim alamazsın. 2K yaparsan kaliteli olur tabi fakat ayar düşürürsün. Optimizasyon özürlüsü oyunlar car onların haddinden de güçlü kartlar geliyor FPS için. 5 yıl ultra kullanmak istersen 1080P, 3 yıl yüksek çözünürlüklü ultra kullanmak istersen 2K. Bence 2K gelecekteki oyunlar için ayar düşürürsün. Ben RTX 2070 SUPER kullanacağım fakat aynı sizin gibi iklemdeyim. Mesela Apex ve Fortinite oynuyorsanız 1080P alın çünkü 144 FPS ve fazlasını veriyor. 2K'da ise 100 FPS dolaylarında size FPS veriyor. Bu durumda 1080P garantörlük yapıyor. Zaten RT açma derdiniz varsa 1080P mantıklı 70 FPS alırsınız.
GPUcheck'den kontrol edin kaç FPS veriyormuş diye en basit yol bu. Galiba ultrada RT de açık bazı oyunlarda o siteye göre.
@Yolun Yolcusu

Eki Görüntüle 434922

@Silinen üye

Hocam RT açıp atar mısınız? Ben de ona göre 2K kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı