Bütçe
14,500

Yalaz

Hectopat
Daha fazla  
Laptopum ASUS TUF Gaming FX506HM (RTX 3060 ve i7-11800H'e sahip) için monitör tavsiyesi lazım. Bütçem maksimum 14,500. kafamda şu 2 monitör var alınır mı? Emin değilim:
Ayrıca 27 inç, 2K çözünürlük bu laptopa sorun yaratır mı? Yoksa 1080p mi bakmalıyım, 24 inç mi bakmalıyım bilmiyorum. 144Hz, G-Sync olması olması şart. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

@Saint Lucia merhaba monitör başlıkları altında yorumlarınızı gördüm. Yardım edebilme şansınız var mı?

Son düzenleme:
Laptopum ASUS TUF Gaming FX506HM (RTX 3060 ve i7-11800H'e sahip) için monitör tavsiyesi lazım. Bütçem maksimum 14,500. kafamda şu 2 monitör var alınır mı? Emin değilim:
Ayrıca 27 inç, 2K çözünürlük bu laptopa sorun yaratır mı? Yoksa 1080p mi bakmalıyım, 24 inç mi bakmalıyım bilmiyorum. 144Hz, G-Sync olması olması şart. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

@Saint Lucia merhaba monitör başlıkları altında yorumlarınızı gördüm. Yardım edebilme şansınız var mı?
Hocam oyun oynayacak mısınız?

Hocam oyun oynayacaksanız fps değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış birşey.

Evet. Ayrıca işim gereği bilgisayarı çok kullanıyorum. Tasarım ve Oyun yapmakla uğraşıyorum.
Hocam oyunlarda fps değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallah :)

Hocam oyun oynayacaksanız FPS değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 Hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış bir şey.

Hocam oyunlarda FPS değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallah :)

Hocam oyun oynayacaksanız FPS değerine göre alın. Örneğin ben bu hatayı yaptım. Eğer oyunlarda 240 az alıyorsan 240 Hz monitör gitmez ve oyunlar da lag olur ama gayet iyi bilgisayarın var. İnç konusuna gelecek olursak bence sana kalmış bir şey.

Hocam oyunlarda FPS değerinize göre bakınız ve tasarım ve oyun yapmakla uğraşıyorsun büyük almanı tavsiye ederim. Bende yazın TUF serisinden monitör alacağım inşallah :)

FPS genelde 90-120 alıyorum. Monitörün kendisinden 144Hz'e locklarsam G-Sync da olduğundan yine de lag yaşanır mı?

Ayrıca şimdiden hayırlı olsun. TUF serisinden hangi monitör almayı düşünüyorsunuz nedeniyle beraber anlatır mısınız?

FPS genelde 90-120 alıyorum. Monitörün kendisinden 144Hz'e locklarsam G-Sync da olduğundan yine de lag yaşanır mı?

Ayrıca şimdiden hayırlı olsun. TUF serisinden hangi monitör almayı düşünüyorsunuz nedeniyle beraber anlatır mısınız?
Eğer yüksek çözünürlüklü ve yüksek tazeleme hızlarına sahip bir monitör arıyorsanız, G-Sync teknolojisi daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, daha düşük bir bütçeyle daha yüksek bir tazeleme hızına sahip bir monitör arıyorsanız, FreeSync teknolojisi sizin için daha uygun bir seçenek olacaktır ve G-sync internetten araştırsan herhangi bir sorun olmayacağını anlarsın.

Teşekkürler.TUF serisine karar verdim belki arasında kaldığım monitörler de vardır. Oyun konsoluma bağlayacam. Series S alacam yanına inşallah. Nedenine gelecek olursak TUF serisi çok iyi monitör ve kalite anlamında güzel. Flicker-free teknolojisi tartışılmaz. Yenileme hızı ve ms olsun güzel.

Ben bunu alacam.
https://www.hepsiburada.com/asus-tu...seklik-ayarli-gaming-monitor-pm-HBC00000GS69Z
ya da arasında kaldım şu monitör
ama TUF serisi alırım gibi geliyor.

Modüllü G-Sync olan monitöre bütçeniz yetmiyor. Komplike olarak kullanacaksınız. Bu bilinen bir şey zaten. Buna bağlı kalmadan öneri alacaksınız.

@Saint Lucia

Aradığım monitörlerde 10 bit de olsa iyi olur

Ayrıca True 10 bit panele sahip monitör bütçenize göre 1 tane var ve 4K. Mantıksız oluyor bu istek de.
True 8 bit panelli monitör alacaksınız ama 10 Bit'e FRC ile yükseltilmiş olacak. Bunlar standart seçimlerdir.

Şimdi konuya gelelim. 2K monitör istiyorsunuz? 1080p mi? 3060 için 2K oyuna göre üzer.

Modüllü G-Sync olan monitöre bütçeniz yetmiyor. Komplike olarak kullanacaksınız. Bu bilinen bir şey zaten. Buna bağlı kalmadan öneri alacaksınız.

Ayrıca true 10 bit panele sahip monitör bütçenize göre 1 tane var ve 4K. Mantıksız oluyor bu istek de.
True 8 bit panelli monitör alacaksınız ama 10 Bit'e frc ile yükseltilmiş olacak. Bunlar standart seçimlerdir.

Şimdi konuya gelelim. 2K monitör istiyorsunuz? 1080p mi? 3060 için 2K oyuna göre üzer.

2K monitörde 1080 kullanmak mantıklı mı çünkü ileride kasa topladığımda ayrıyeten yeni bir monitör bakınacak bir bütçem yok. Çok uzun süreler kullanacağım. 2K monitörde 1080 kullanıp kasa alınca da komple 2kya geçmeyi düşünmüştüm. Ayrıca nasıl oyunları 2K kullanabilirim bu laptopla bilginiz var mıdır? Ve birçok yazı okudum herkes birbiriyle zıt bu konuda tam anlamadım. Evet 3060 kartı 1080p içindir fakat 2K da sorun etmez diyor bazı kesim tam anlam veremedim.
Ayrıca şu monitör sizce nasıl bakabilir misiniz, bahsettiğim laptop için uygun mudur:

Linkteki monitör epeyden baktığımda true 10bit var deniyordu.

Son düzenleme:
2K monitörde 1080 kullanmak mantıklı mı?

Hayır değil. Kullananlar mevcut ama görüntü kalitesi düşeceği için tatmin etmeyeceği yerler olacaktır. Çünkü her görüntü bu downscale etmeyi iyi abserde edemez ve pikselleşme oluşur.

Evet 3060 kartı 1080p içindir fakat 2K da sorun etmez diyor bazı kesim tam anlam veremedim.

3060 yeni nesilde çıkan ve çıkacak oyunlarda 2K'da çok üzer. EU5 dediğimiz yüksek grafikli oyunlarda o GPU ile verimli FPS alamazsınız. Bu yüzden teknoloji ilerlediği için 1080p kartı haline geldi. 2K monitör alabilirsiniz ama kullanım şeklinize bağlı. Yeni oyunları oynamayacağım ve sistemi daha çok günlük işler için kullanacağım diyorsanız alınır. Çok net bir konu.

Yrıca şu monitör sizce nasıl bakabilir misiniz, bahsettiğim laptop için uygun mudur:

Hayır alınmaz. O laptop için 2K ve 240Hz monitör aşırı gereksiz.
Laptop için monitörler uyumsuz olmaz. Önemli olan bir faktör var onu bilseniz yeter.
*Type-C portunuzun görüntü aktarım özelliği olup olmaması. Yeni nesil laptoplarda mutlaka oluyor. Özellikle Gaming adlı laptoplarda var. Type-C to DP kablosu almanız gerekecek bu unutulmasın.
2K monitörde kararlıysan önerim. Dell G2724D Monitör

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı