RTX 3060 sistemde Minecraft düşük FPS veriyor

HDMI kablosunu ekran kartına taktığından emin ol.

İşlemci F serisi olduğu için CPU'da dahili GPU yok. Görüntü almak için mecburen harici GPU'ya takmış olması şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chunk'un yüksek artı olarak OptiFine ile kullan.

Arkadaşlar selam, son sürümde bir oyuna gireyim dedim. Özledik o kadar fakat dünyayı oluşturdum FPS düşük oluyor. Özellikle hızlıca fareyi sağa sola çevirirken, havadayken falan. Bu sorunu önceden de yaşamıştım ama ekran kartını kullanarak çözmüştüm. Fakat şimdi anlamadım sorunu, yardımcı olursanız sevinirim. Minecraft grafikleri de görsellerde mevcut. Teşekkürler:)

30 chunkta fareyi hızlı hareket ettirince kasması gayet normal. Oyun sadece görüş alanın içerisindeki alanı yükler sen hızlı döndürürsen oyun her alanı yüklemeye çalışır. Eğer yüksek chunkta oynayacaksan OptiFine veya sodium kullan ve grafiklerin şahane olması performansta aman aman etkisi yok gökyüzüne çıktığında kasmasıd a görüş alanının artmasından dolayıdır.

Arkadaşlar selam, son sürümde bir oyuna gireyim dedim. Özledik o kadar fakat dünyayı oluşturdum FPS düşük oluyor. Özellikle hızlıca fareyi sağa sola çevirirken, havadayken falan. Bu sorunu önceden de yaşamıştım ama ekran kartını kullanarak çözmüştüm. Fakat şimdi anlamadım sorunu, yardımcı olursanız sevinirim. Minecraft grafikleri de görsellerde mevcut. Teşekkürler:)

Hocam 3090 nasıl düşük performans veriyor ben de 3060 la 64 chunkta oynuyordum hiç kasma takılma olmuyordu.

64 chunkta kasma olmaması imkansız drop her şekilde girer 64 chunk devasa bir alan onu bir geçelim de.

Oyunu şahane de oynamanı önermemem çok fazla performans düşüşü yaşanıyor ve o kadar yüksek yığın mesafesine ihtiyacın olmadığını düşünüyorum. İstiyorsan simülasyon uzaklığını kısıp kullanabilirsin oda performansa çok etki eder.

Kanka şahane grafik performansta Max 10 20 FPS düşürür aman aman bir olayı yok. 30 chunkta bu ladar FPS alması gayet doğal hatta yeterli de. OptiFine yok bir de öyle düşün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle chunkları 30 yapmanıza gerek yok simülasyon uzaklığını da 25 yapmanıza. 15-15 kullanmanız yeterli gelecektir. Optifine kurarsanız FPS değerleri artacaktır. Onun dışında 2GB RAM yerine en az 4 verirseniz gözle görülür bir fark olacaktır, eğer orijinal launcher için nasıl yapıldığını bilmiyorsanız bu linkten bakabilirsiniz. Onun dışında oyun artık eski sürümlerdeki gibi değil daha iyi sistemlere ihtiyaç duyuyor şimdiki ayarlarınızda 250 FPS almanız çok normal hatta fazla bile diyebilirim, özellikle chunkları kısmanızın ciddi faydası olacaktır.

Varsayılan 2GB ram kesinlikle yeterli değildir ve düşük FPS ye neden olabilir. Daha fazla RAM ayırıp daha iyi olup olmadığına bakmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı