RTX 3060 Ti sisteme PSU öneri

Arkadaşlar aradan biraz zaman geçmiş ama ekleme yapmak istiyorum. High Power markasına karşı biraz mesafeliydim zamanında, sebebi ise kullanıcı yorumlarıydı. Sonrasında doların yükselmesiyle beraber bütçem kısıtlandı ve 400TL gibi bir fiyata High Power element Smart 750W aldım. Şuana kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı. Yalnız birkaç ay önce başıma bu PSU ile bir olay geldi. Güç kaynağının içine nasıl olduysa SSD'nin kayıp vidası düşmüş. Bunun sonucunda kısa devre yaparak patladı. Belki bir sonuç çıkar diye garantiye yolladım ve hiç beklemediğim bir şekilde sıfırıyla değiştirip bana gönderdiler. Gerek akortek bilişim gerekse High Power gayet iyi ve kaliteli. Şu anda 1.5 senedir High Power kullanıyorum ve çok memnunum. 12V ve 5V kanalından verdiği değerler çok iyi. Alacak arkadaşların garanti ve ürün konusunda bilgisi olsun istedim. Not: Patlaması tamamen benim hatam, ürün ısınmaktan veya başka bir sebepten patlamadı (bizzat içini açtım ve baktım),açılan diğer konularda ses konusunda sorun yaşayan olmuş. Benim kullandığım aynı model iki üründe de böyle bir sorun yoktu. Bütçesi kısıtlı olan arkadaşlar için öneririm.

Merhaba arkadaşlar,

Donanım konusuna biraz yabancıyım, özellikle güç kaynaklarına.

MSI B550 Tomahawk anakart.
Cooler Master TD500 4 ARGB fan kasa.
AMD Ryzen 5 3600X işlemci.
RTX 3060 Ti ekran kartı

Olan sistem için 850-900 TL aralığında bir süre arıza çıkarmadan kullanabileceğim PSU almak istiyorum.
Lütfen deneyim ve önerilerinizi yazar mısınız? (Kaç Watt olmalı, +80 ibaresi, Gold-Bronze vb. )
Teşekkür ederim.
Bende 3060 Ti ekran kartı sistem var 750w tercih ettim ileriye dönük olsun diye kasanızı Thermaltake G33 Argb kasaya çevirirseniz ikisi dahil 1400 lira gibi bir fiyata geliyor ben çok memnunum sizede öneririm. THERMALTAKE Commander G33 ARGB Tempered Glass 750W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA

Hocam neye istinaden darboğaz yapar Allah aşkına neye dayanarak söylüyorsunuz bunu. Her yerde bir darboğazdır gidiyor. Kimsenin bir şey bildiği de yok...
Aynen öyle hocam ben şuan 1440p de r5 2600 stok fanıyla kullanıyorum işlemci rahat besliyor en fazla işlemci sıcaklığı 75 derece oluyor 3060 ti da en fazla 65 derece oluyor
Tabi 5600x olsaydı işlemcim o zaman bi 9 10 fps kazancım olurdu ama 5600x in fiyatının biraz daha düşmesini bekliyorum
Bende 3060 Ti ekran kartı sistem var 750w tercih ettim ileriye dönük olsun diye kasanızı Thermaltake G33 Argb kasaya çevirirseniz ikisi dahil 1400 lira gibi bir fiyata geliyor ben çok memnunum sizede öneririm. THERMALTAKE Commander G33 ARGB Tempered Glass 750W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA
750w biraz fazla değilmi ileriye dönükse tamamda ben 3060ti sistemimde corsair vs650 80plus kullanıyorum gayet yeterli

Son düzenleme:
Bir tane doğru düzgün öneri gelmemiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı