RTX 3060 vs RX 6600 XT

Bugün "ön siparişe özel fiyatla satışta!" etiketi ile indirim yaptı Teknobiyotik. Siparişini veriyorum.
Yararlanmak isteyen arkadaşlar olursa:
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

RT gram umurumda değil. Rekabetçi oyunlarda ki farkı gözlerimle görüyorum iki kart arasında. 8300 civarına çok daha stabil deneyim yaşayacağım kart varken aynı paraya 6600 XT tercih etmem ben. Tabii 3060 9K olur 6600 XT 8 o zaman 6600 XT gayet de alınabilir. Yine söylüyorum. Siz gibi ezbere değil en tepe model 6600 XT'yi kullanarak yorum yapıyorum.

Dün 10.000 ₺ sipariş verdim RTX 3060 dün gece itibarıyla minimum 11.000₺ şu an alsam fark 3.000₺.

Geçen burada birisi sorun yaşadı o stabilite bakımından sana da söyleyecektim. Sanıyorum PCIe 3.0 anakartta bazı oyunlarda veya 2K çözünürlükte PCIe 4.0 x8 veri yolu darboğaza uğruyor. Aynısı PCIe 4.0 anakartta olmuyor. Sen de B450 kullanınca bundan dolayı yaşamış olabilirsin.
Dediğim gibi normal AAA oyunlarda genel olarak bu durumu pek yaşamadım. Ayrıca bunu bir tek ben değil @Jukac ve başka kişilerde dile getiriyordu. Bu arada 6600 XT alınmaz falan demiyorum. Gayet de alınır ama rekabetçi oyunlarda 3060 daha stabil performans veriyor.
Dün 10.000 ₺ sipariş verdim RTX 3060 dün gece itibarıyla minimum 11.000₺ şu an alsam fark 3.000₺.
O fiyattan kesinlikle alma zaten. 6600 XT'nin 8K'ya bulunduğu yerde 9K üstüne alınmaz.

Alıyorum, 6600 XT'den selamlar. :D

RX 500 ve 5000 serisinde kaldı, 22.3.1'in sonrasında biraz patlak verdiler sonra düzeldi.

Sadece bu kadarını söyleyip kenara çekiliyorum ben, hadi iyi tartışmalar. xd
Çok çok büyük bir fiyat farkı yoksa ben Nvidia alır keyfime bakarım hocam.
AMD ne zaman uzun zaman boyunca stabil sürücü çıkarır bu sorunu tarihe gömer o zaman düşünebilirim belki.

6 ay ASUS TUF RTX 3060 kullandım satıp 2 bin TL ucuza sıfır Dual RX 6600 XT aldım performans olarak aman aman bir fark yok üstüne fazla para verip gidip de 3060 almazdım. 3060 ne zaman 6600 XT ile aynı fiyat veya daha ucuz olur o zaman 3060 tercih edilebilir.

Dediğim gibi normal AAA oyunlarda genel olarak bu durumu pek yaşamadım. Ayrıca bunu bir tek ben değil @Jukac ve başka kişilerde dile getiriyordu.

Ben sorunun kaynağını bulma odaklı gidiyorum, sonuçta birisine önerince bazı şeyleri bilmek lazım. PCIe 4.0 x8 veri yolu çoğu zaman görmezden geliniyordu eğer VRAM 4 GB ve üzeri ise ancak yine spesifik durumlarda ve yoğun akışta gecikmeler oyun deneyimine olumsuz yansıyabiliyor. Bu konumu biliyorsundur 10 oyunun 9'unda olmaz ama 1 tanesinde olunca da sebebi bundan kaynaklanabilir.

En son burada bir arkadaşın Ryzen 3600 ve RX 6600 ile 2K'da senin bahsettiğin akıcılık sorunu yaşaması ama 1080P'ye geçirdiğinde kaybolması da buna işaret ediyor. 2K çözünürlükte VRAM kullanımı daha artıyor çünkü.

AMD ne zaman uzun zaman boyunca stabil sürücü çıkarır bu sorunu tarihe gömer o zaman düşünebilirim belki.

Şey... Gömdü bile. 😳

6600 XT ile WattMan hatasını son aldığımda PC'yi yeni almıştım, 6-7 ay önce.

Ben sorunun kaynağını bulma odaklı gidiyorum, sonuçta birisine önerince bazı şeyleri bilmek lazım. PCI-e 4.0 X8 veri yolu çoğu zaman görmezden geliniyordu eğer VRAM 4 GB ve üzeri ise ancak yine spesifik durumlarda ve yoğun akışta gecikmeler oyun deneyimine olumsuz yansıyabiliyor. Bu konumu biliyorsundur 10 oyunun 9'unda olmaz ama 1 tanesinde olunca da sebebi bundan kaynaklanabilir.
İhtimal dahilinde ama sanmıyorum. Daha önce RX 480 ve Vega 64 gibi üst seviye bir kartı da kullandım.
Ama hiçbirinde güncel kartım ile aldığım akıcılık yoktu.

En son burada bir arkadaşın Ryzen 3600 ve RX 6600 ile 2K'da senin bahsettiğin akıcılık sorunu yaşaması ama 1080P'ye geçirdiğinde kaybolması da buna işaret ediyor. 2K çözünürlükte VRAM kullanımı daha artıyor çünkü.
O arkadaşın durumu farklıydı biraz. Öyle bir takılma veya oynanılmaz durum kesinlikle yok. Hatta 3060'a geçmesem o akıcılığın daha az olduğu belki anlamazdım.

@KeyN_N çok ilginç Radeon ayarlarından veya Sync kaynaklı bir durum olabilir mi? Ben yıllar önce bir akıcılık sorunu yaşamıştım bu şekilde. RX 560 vardı ama görüntü böyle bir garipti sanki yarım saniye gecikme varmış gibi. Onu iade edip 1050 Ti alınca tamamen akıcı olmuştu. O zamanki monitörüm VX238H modeliydi, sonrasında 5500 XT ile de akıcıydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı