RTX 3060 vs RX 6600 XT

@KeyN_N çok ilginç Radeon ayarlarından veya Sync kaynaklı bir durum olabilir mi? Ben yıllar önce bir akıcılık sorunu yaşamıştım bu şekilde. RX 560 vardı ama görüntü böyle bir garipti sanki yarım saniye gecikme varmış gibi. Onu iade edip 1050 Ti alınca tamamen akıcı olmuştu. O zamanki monitörüm VX238H modeliydi, sonrasında 5500 XT ile de akıcıydı.
Dediğim gibi öyle oyun donuk falan değil, gayet oynanabilir. Hatta deneyim etmeden arada farka yorum yapmak, anlatmak biraz zor. Rekabetçi olunca tabii ister istemez bu akıcılık farkı bile etki edebiliyor oyuna.

Sadece test mi her şey? Bu yorumu yaparken oyun içi akıcılığı ve teknolojileri bir kenarı atıyoruz sanırım. Bu tarz yorumlarda bulunmak yerine mantıklı açıklamalar yaparsan herkes için daha yararlı olur.
Böyle değerlendirme olmaz ki hocam. Afterburner yüklüyorsun/İzleme ekranini açıyorsun/sol üstte FPS sayacına bakiyorsun/rakamsal olarak hangisi öndeyse o iyidir!

Dediğim gibi öyle oyun donuk falan değil, gayet oynanabilir. Hatta deneyim etmeden arada farka yorum yapmak, anlatmak biraz zor. Rekabetçi olunca tabii ister istemez bu akıcılık farkı bile etki edebiliyor oyuna.

Anladım aklıma başka fikir de gelmiyor. Neyse sen azından iki karta da sahipsin bu iki kartı uzun vadede daha iyi deneyimleme şansın olur eğer birisini satmazsan. Ben de bugün için değil de şöyle 2-3 sene sonra neler yapabileceklerini merak ediyorum.

6600 XT kanadında kas gücü, AMD'nin klasik sürücülerle iyi yıllandırması, gelecek FSR 2.0 vb. seçenekleri merak uyandırıyor.

3060 kanadında da ileride çıkacak AAA oyunlardaki RT performansı, 12 GB VRAM rahatlığı merak uyandırıyor. 12 GB VRAM özellikle 3060'a bakılınca çok görmezden gelinse de bence en büyük silahı bu. Ray Tracing destekleyen oyunlarda bu kartın DLSS ve 12 GB VRAM kombosu 3060 Ti ve 3070'i bile direkt deviriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı