RTX 3060'a geçmek mantıklı mı?

Bütçe
7000tl
ATI? AMD tarafından satın alınmadan önce çok daha stabildi. Forumda açılan konulara bakın bakalım o hatalar ATI'den mi kalmış. AMD hiçbir zaman NVIDIA'nın sürücü stabilitesini ve yazılım avantajlarını yakalayamayacak hep 2 adım gerise olacak. Gönül ister ki iyi yerlere gelsin ki NVIDIA da fiyat düşürsün. Ancak rakipsiz olunca böyle oluyor. Ayrıca AMD 7900 serisini çok pahalı çıkardı. Örneğin 7900 XT 20-22K değil de, 18k olsaydı ben 4070 değil 7900 XT'ye şana verirdim. Sözde 4080'e rakip 7900 XT ama 4070 Ti'ı bile oyunlarda geçemiyor Ray Tracing ile. O yüzden insanları yanlış yönlendirmeyelim. Ben NVIDIA alırsa sürücü kaynaklı hata almayacağını garanti ediyorum ama siz edemezsiniz. Ediyorum derseniz forumda açılan konuları ve yorumları görmezden gelmiş olursunuz.

399$ konuşuluyor.

Forumda o kadar çok AMD fanboyu var ki mücadele etmesi çok zor. Tek söyledikleri de VRAM ki o da gayet yeterli 2K için 12 GB 1080 için 8 GB.

Boş bir yorum olmuş, sanki hiçbir şekilde NVIDIA'nın sürücü hataları yokmuş gibi göstermen o kadar cahilce bir yorum olmuş ki, bir de insanları yanlış bilgilendirmekten bahsetmişsin. RTX serisinin ilk zamanlarında Apex gibi birçok oyunda yaşadığımız VRAM sorunlarını unuttun mu? Neredeyse oyun oynayamıyorduk, üstelik mobil ekran kartlarında gayet de sürücü hataları mevcut, sürücülerin yer yer performans düşürüp çıkarttığı da oluyor.

Ben NVIDIA sürücü konusunda başarısız demiyorum, zira senin gibi insanlar markaları savunurken "hatasız kul" gibi savundukları için ben objektif bakan biri olarak söyleyebilirim ki NVIDIA da gayet sürücü problemleri yaşıyor, bu onu kötü bir marka yapmaz, ancak yepyeni bir seriye 1080p adı altında sırf DLSS 3.0 için 8 GB VRAM getirirsen eleştirilirsin, bunun hakkında yorum yapmayıp hep dilinize pelesenk olarak "yazılım problemleri var ya" demek çok abes ve saçma bir yorum olur.

Bunun tek sebebi de NVIDIA'nın kendini ekran kartı sektörünün tekeli sanması, neyse ki Intel de işin içine girdi, NVIDIA bu tip politikalarına devam ederse iki markanın gerisine düşmeye başlayacaktır.

Kas gücü diyenlere aldanma onlar gelenekciler. Eski araçlar 7litre motorla 300 yaparken bugün 1 1.5 motorlar 300 yapıyor. Teknoloji kası döver. RTX 3 ve 4 düz mantık. Arada 1 nesil oynuyor. Bambaşka bir yere geliyor. Amd kuru kas gücü ne varsa o ama nvidia olayı çok başka yerlere taşıdı. Ayrıca render işi yapacak olsan amd işine yaramaz. Belki 1 2 video atmak isteyeceksin gönül bu sonuçta. Her şekilde nvidia her şekilde en yeni nesil.
Arabanın hızıyla Nvidia ve AMD karşılaştırmasında bittim, göz-ardı et listesine biri daha eklendi.

RTX aman aman bir olay değil, gerçekçi gölgeler için oyun oynuyorsan seni bilemem. Hadi DLSS 3.0 için alınır desen bir nebze tartışmaya açarım, bu senin teknolojiden anlamadığını gösteriyor. RTX o kadar büyük bir olay değil, DLSS teknolojisi önemli olay.

NVIDIA'nın kendine has bir teknolojisi değil yani RTX'in olayı, şu an rakip firmalarda kendi ışın izleme teknolojilerini çoktan çıkarmış, hatta AMD neredeyse NVIDIA'nın arkasında. Önemli olan DLSS 3.0, o da mühim değil o paralara 3070 Ti veya 3080 Ti alınması çok daha mantıklı ve bütçe dostu, üstelik performanslarında neredeyse fark yok. 4090 üzerinden konuşuyor olsak neyse de.

Hâlâ 8 GB VRAM ile 1080p ışın izleme oynayasın varsa neden olmasın. Git markaya ver paranı, saçma sapan bir yorum olmuş.
RTX o kadar büyük bir olay değil mi? Peki tamam.

Kas gücü diyenlere aldanma onlar gelenekciler. Eski araçlar 7litre motorla 300 yaparken bugün 1 1.5 motorlar 300 yapıyor. Teknoloji kası döver. RTX 3 ve 4 düz mantık. Arada 1 nesil oynuyor. Bambaşka bir yere geliyor. Amd kuru kas gücü ne varsa o ama nvidia olayı çok başka yerlere taşıdı. Ayrıca render işi yapacak olsan amd işine yaramaz. Belki 1 2 video atmak isteyeceksin gönül bu sonuçta. Her şekilde nvidia her şekilde en yeni nes

Sanki ekran kartının üzerine atlayip İstanbul-İzmir arasi seyehat edeceğiz:D Ha illa araba benzetmesi yapacaksak 1.5 koyup 7 yol aldığımız kartlar AMD tarafında.

Alın geçin bütçeniz yetiyorsa fiyatı mükemmel 3060 ıda RTX 4060 ıda ezer geçer.
Ekran görüntüsü 2023-04-30 123555.png

😀

1080p oynuyorsanız eğer RTX 4060 serisini bekleyin. 300-400 dolar bandında çıkacağı konuşuluyor. 1080p için yeterli olacaktır. Eğer ille AMD alacağım diyorsanız RX 7600 - 7700 - 7800 beklenebilir. Ben RTX 4060-4060 Ti beklemenizi öneririm. 8 GB VRAM 1080p için yeterli. Ancak eğer RT ile işim yok ben sadece oyuna gireyim Ultra ayarlarda oynayayım diyorsanız AMD olabilir. Tabii yazılımsal hatalar da olabilir AMD tarafında, NVIDIA'da sürücü hatası olmaz. 15 yıllık bir NVIDIA kullanıcısı olarak söylüyorum bir kez bile hata / bilgisayar kapanması / oyundan atma yaşamadım.

@Sydraaa sizlik konu açılmış hocam, destek :)

Hocam sizin mesajınız dışında 3 4 mesaj okuyup bunaldım uzun ve anlamsız tekrarlanan mesajlar yazılmış. Konuyu özet geçerseniz tek bir metin yazayım ortak noktaya varalım direkt. Burada AMD'yi NVIDIA'ya karşı savunanlar varsa vah halimize.

Hocam sizin mesajınız dışında 3 4 mesaj okuyup bunaldım uzun ve anlamsız tekrarlanan mesajlar yazılmış. Konuyu özet geçerseniz tek bir metin yazayım ortak noktaya varalım direkt. Burada AMD'yi NVIDIA'ya karşı savunanlar varsa vah halimize.
Geçen ki konunun aynısı hocam. Konu sahibi forumdaki AMD hatalarını araştırsın baksın kendisi karar versin. Yine siz geçenki gibi boşuna yorulmayın :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı