RTX 3080 ekran kartı 83 dereceyi görüyor

Radyatör üstte fanlar altta olacak şekilde yapmanız daha doğru olur. Bu sayede hem radyatörü soğutmuş olup hem de kasa içindeki sıcak havayı dışarı atmış olursunuz. Radyatör fanları egzos fan görevi görmeli.

Sanırım tuf serisi anakart kullanıyorsunuz. Asus AISuit 3 probramı ile kasa fanlarını kontrol edin. Pwm ayarlarını yapın. İçerideki hava akışını daha iyi yönetebilirsiniz.

Radyatör üstte fanlar altta olacak şekilde yapmanız daha doğru olur. Bu sayede hem radyatörü soğutmuş olup hem de kasa içindeki sıcak havayı dışarı atmış olursunuz. Radyatör fanları egzoz fan görevi görmeli.

Peki hocam bu sefer içerideki sıcak hava radyatöre aktarıldığı için işlemcimde ısı artışı olmaz mı?
Evet TUF serisi anakart kullanıyorum ama fanların hızını BIOS üzerinden işlemci sıcaklıklarına göre ayarladım.

Eh, idare eder. Hot spot kaynaklı throttle yemiyorsanız sıkıntı yok. Belki fan hızını biraz arttırabilirsiniz veya bir arkadaşın önerdiği gibi undervolt yapabilirsiniz. Verimlilik ve sıcaklık açısından mantıklı bir hareket.

Peki hocam bu sefer içerideki sıcak hava radyatöre aktarıldığı için işlemcimde ısı artışı olmaz mı?
Hayır. Tam tersi. İşlemci sıcaklığında düşüş dahi gözlemlenir. Bende rtx 3060 var. 58 Dereceyi geçtiğini görmedim tam yükte. Siz bu haliyle radyatördeki sıcak havayı kasa içerisine aktarıyorsunuz.

Hayır. Tam tersi. İşlemci sıcaklığında düşüş dahi gözlemlenir. Bende RTX 3060 var. 58 dereceyi geçtiğini görmedim tam yükte. Siz bu haliyle radyatördeki sıcak havayı kasa içerisine aktarıyorsunuz.

Hemen deneyip değerleri aktaracağım. Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Dosya Ekleri

• cooler_master_ml240l_v2_rgb_22.jpg
    cooler_master_ml240l_v2_rgb_22.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 49

Hocam maalesef sıvı soğutmayı sökünce fark ettim şu an bu şekilde montaj edemiyorum çünkü elimde direkt olarak radyatör ile kasayı bağlayacak kadar kısa vida yok sıvı soğutmanın içinden çıkan vidalar ise uzun olduğu için fanların 2Cm'lik payını bırakmışlar ve otomatikman sıvı soğutma aşağı sarkıyor bu sebeple uygun bir vida alıp başka zaman deneyeceğim.

Bu arada ön 3 fan ve arka egzoz fanının kontrollerini kumanda üzerinden yapıyordum şimdi fark ettim en düşük hızda döndüklerini, kardeşim film izlerken ses çıkartmasın diye düşürmüş hızlarını. O fanların hızını arttırınca sıcaklık 73-76 arasında dolandı 30 dakikalık bir oynayışta.

Son düzenleme:
Hocam maalesef sıvı soğutmayı sökünce fark ettim şu an bu şekilde montaj edemiyorum çünkü elimde direkt olarak radyatör ile kasayı bağlayacak kadar kısa vida yok sıvı soğutmanın içinden çıkan vidalar ise uzun olduğu için fanların 2Cm'lik payını bırakmışlar ve otomatikman sıvı soğutma aşağı sarkıyor bu sebeple uygun bir vida alıp başka zaman deneyeceğim.

Bu arada ön 3 fan ve arka egzoz fanının kontrollerini kumanda üzerinden yapıyordum şimdi fark ettim en düşük hızda döndüklerini, kardeşim film izlerken ses çıkartmasın diye düşürmüş hızlarını. O fanların hızını arttırınca sıcaklık 73-76 arasında dolandı 30 dakikalık bir oynayışta.
Dediğim gibi yapabilirseniz daha da düşürürsünüz değerleri.

Neresi normal 95-98 derece diyor hiç de normal değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin kartın aynısından uygulayın bu adımları.

1- adam doğru şekilde undervolt yapmıyor.
2- her kart aynı değildir. Herhangi bir Zotac 3080 900Mv'ta 1860 MHz çalıştırırken başka Zotac 3080 950Mv'ta 1860 MHz çalıştırabilir kartı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı