RTX 3080 Ti için kasa toplama önerisi

Bütçe
20000-30000
(2 adet)

18.951 TL yapıyor.

RTX 3080 Ti'ın TDP değerinin ne olacağı bilinmediğinden dolayı PSU'yu 1000W olarak seçtim.

Eğer sistemi çoğunlukla, %80-90, render vs için kullanacaksanız işlemci Threadripper serisi ve anakartı da ona uyumlu olacak bir model seçebilirsiniz.

İşlemci olarak AMD mi iyi INTEL mi iyi acaba bu konuda hep bir tartışma vardır elbet fakat ben hep intel tercih etmiştim. Birde ürünlerin hepsini aynı siteden alsak daha mı pahalıya geliyor o yüzden mi farklı site tercih ettiniz acaba? itopyadan hepsini alsak daha iyi onlar kurup gönderiyor. Günde en az 2 render alıyorum çok da önemli değil ama zaten mevcut bilgisayarım bile 15 dk da alıyor. Benim derdim yayınlarda her oyunu rahatça oynamak. Sıcaklık 100 dereceye çıkıyor sonra drop oluyor.

Ben böyle bir sistem dizdim arkadaşların da aynı şekilde benzer sistem dizeceğini düşünüyorum 15.500TL'yi aşmak istemezseniz güzel tercihler.
Screenshot_20200316-131803.png

AMD dizmemin sebeplerinden biri de RTX3000 serisi yüksek ihtimalle Gen 4 destekli gelecek ve size Gen 4 destekli bir sistem önereyim dedim.
Anakart değişebilir ancak genel olarak iyi.
Kasayı bu denli yüksek tutmanın sebeplerinden biri de hem EVGA 2080 Ti hem de 3080 Ti büyüklüğünün çok fazla olacağını düşünüyorum.
PSU ise hem fazla kalsın hem de 3080Ti TDP'sini bilmiyoruz.
Sıvı soğutma olarak 280 ile 360MM çok yakın ancak 280MM daha sessiz.

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Çoklu çekirdekte AMD daha başarılı. Yani render ve yayın için biçilmiş kaftan. Oyun performansı da gayet iyi. İntel ise tekli çekirdekte daha başarılı.

Farklı siteler tercih etmemin sebebi bazı ürünlerin İtopya'da bulunmaması veya pahalı olması.

Hepsini İtopya'dan alınca kurulum yapılıyor. Ancak önerdiğim tam bir sistem değil, ekran kartı yok. Belki yapmazlar. Alırken iletişime geçip sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çoklu çekirdekte AMD daha başarılı. Yani render ve yayın için biçilmiş kaftan. Oyun performansı da gayet iyi. İntel ise tekli çekirdekte daha başarılı.

Farklı siteler tercih etmemin sebebi bazı ürünlerin İtopya'da bulunmaması ve bazı ürünlerin İtopya'da pahalı olması.

Hepsini İtopya'dan alınca kurulum yapılıyor. Ancak önerdiğim tam bir sistem değil, ekran kartı yok. Belki yapmazlar. Alırken iletişime geçip sorabilirsiniz.
Artık AMD tek çekirdekte Intel karşısında ciddi bir rakip. 4000 serisi ile bu rekabet çığır açacaktır.

Farklı siteler tercih etmemin sebebi bazı ürünlerin İtopya'da bulunmaması ve bazı ürünlerin İtopya'da pahalı olması.

anladım o zaman AMD serisinin en iyisini takmak lazım. Ekran kartını zaten ayrı gönderiyor alsanız bile monte etmiyorlar.

Artık AMD tek çekirdekte Intel karşısında ciddi bir rakip. 4000 serisi ile bu rekabet çığır açacaktır.
Evet, son zamanlarda AMD bayağı bir ilerleme kaydetti. 4000 serisinde de bu hızla ilerlerse İntel'i geride bırakabilir. Eğer arkadaşın sistemi almak için zamanı varsa 4000 serisini bekleyebilir. Ama bence beklemeye gerek yok. Zaten R9 3950X gayet iyi bir işlemci. 4000 serisi çıktığında da dolardan dolayı çokta ucuz olacağını sanmam.

Ben böyle bir sistem dizdim arkadaşların da aynı şekilde benzer sistem dizeceğini düşünüyorum 15.500TL'yi aşmak istemezseniz güzel tercihler.
Eki Görüntüle 514949
AMD dizmemin sebeplerinden biri de RTX3000 serisi yüksek ihtimalle Gen 4 destekli gelecek ve size Gen 4 destekli bir sistem önereyim dedim.
Anakart değişebilir ancak genel olarak iyi.
Kasayı bu denli yüksek tutmanın sebeplerinden biri de hem EVGA 2080 Ti hem de 3080 Ti büyüklüğünün çok fazla olacağını düşünüyorum.
PSU ise hem fazla kalsın hem de 3080Ti TDP'sini bilmiyoruz.
Sıvı soğutma olarak 280 ile 360MM çok yakın ancak 280MM daha sessiz.

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.
AMD 4000 serisi diyorlar sizin seçtiğiniz değil sanırım. Onu 4K serisi yapsak nasıl olur?
Evet, son zamanlarda AMD bayağı bir ilerleme kaydetti. 4000 serisinde de bu hızla ilerlerse İntel'i geride bırakabilir. Eğer arkadaşın sistemi almak için zamanı varsa 4000 serisini bekleyebilir. Ama bence beklemeye gerek yok. Zaten R9 3950X gayet iyi bir işlemci. 4000 serisi çıktığında da dolardan dolayı çokta ucuz olacağını sanmam.
Ha ben o seri çıktı sanıyorum. 3950X de yeterli gelirse onu alalım o zaman. Parçalara tek tek karar versek daha iyi gibi. Ekran kartı zaten belli. İşlemci olarak AMD 3950X mi yani tam adı nedir?

AMD 4000 serisi diyorlar sizin seçtiğiniz değil sanırım. Onu 4K serisi yapsak nasıl olur?

Ha ben o seri çıktı sanıyorum. 3950X de yeterli gelirse onu alalım o zaman. Parçalara tek tek karar versek daha iyi gibi. Ekran kartı zaten belli. İşlemci olarak AMD 3950X mi yani tam adı nedir?
Beklerseniz daha mantıklı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı