RTX 3080'li sistem önerisi

Bütçe
25.000
Sıkıntı olacağını sanmam bugün Cumartesi havale geçer mi bilmiyorum, geçmezse en fazla bundan sebep bir gecikme olabilir. Bir de iletişim linkinde canlı destek oluyordu bunların gün içerisinde ona bakarsın.

Eki Görüntüle 1625298
seni tekrar rahatsız ediyorum ben geçen konuştum faturayı yanlış kesmişler para iadesi yapılacaktı yani cuma yapıyorlamış şimdi sistem kalktı aynı sistemi yaklaşık 19-20 k fiyatı oluyor başka sistemin parçaları değiştirdiğimde sence ne yapmalıyım BLADE-6700XT / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

seni tekrar rahatsız ediyorum ben geçen konuştum faturayı yanlış kesmişler para iadesi yapılacaktı yani cuma yapıyorlamış şimdi sistem kalktı aynı sistemi yaklaşık 19-20 k fiyatı oluyor başka sistemin parçaları değiştirdiğimde sence ne yapmalıyım BLADE-6700XT / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
5600 ile 3060 ti felan nasıldır uyumlu olur mu

veya bu performansta başka ne gibi bir sisteme bakabilirim

Seni tekrar rahatsız ediyorum ben geçen konuştum faturayı yanlış kesmişler para iadesi yapılacaktı yani cuma yapıyorlamış şimdi sistem kalktı aynı sistemi yaklaşık 19-20 k fiyatı oluyor başka sistemin parçaları değiştirdiğimde sence ne yapmalıyım BLADE-6700XT / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

5600 ile 3060 Ti falan nasıldır uyumlu olur mu?

Veya bu performansta başka ne gibi bir sisteme bakabilirim

Bu sistemde kasa PSU falan değiştirmeye gerek var mı bu PSU'yu bilmiyorum idare eder mi işlemci 5600X için 120 TL istiyor yükseltmeye değer mi bir de Cooler Master Hyper 212 LED Turbo ARGB fan ekleyeyim mi kendim monte etmeye emin olamadım. Eğer dersenki 1200 TL ona vermeye gerek yok kendim alayım
@kino

Son düzenleme:
Corsair CX750M 750W 80+ Bronze Yarı Modüler PSU bilmediğimden yarı modüler falan diyor ya ondan bir sorayım dedim 650W PSU daha pahalı acaba sisteme uygun olmaz mı diye sormak istedim ve 120 TL farkı 5600X yapılır mı işlemci ve son olarak kasaya GT301 yapmama gerek yok değil mi ekstra 900 TL istiyor @kino

Son düzenleme:
@efygz21 tam modüler güç kaynaklarında tüm kabloları ayırabiliyorsun, yarı modülerde bazıları, normal PSU'larda ise hepi bütün ayrılmıyor.

Benim gibi PC ne bilmeyen biri için sorun yaratır mı tam veya yarı olması :D fanı vs etkiler mi? Kasayı değiştirmiyorum, işlemci değiştireyim mi 5600X yaparak, fan gamingen tek Turbo veriyor 1200 TL olarak ona gerek var mı yoksa senin daha önce önerdiğini mi alayım ve son olarak RAM'leri 3600 MHz değiştireyim mi?
ASUS PRIME B450M-K II de display port herhalde yok göremedim ben diğerlerine harcama yapacağıma anakartı mı yükselteyim
Tekrardan çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Benim gibi PC ne bilmeyen biri için sorun yaratır mı tam veya yarı olması :D fanı vs etkiler mi? Kasayı değiştirmiyorum, işlemci değiştireyim mi 5600X yaparak, fan gamingen tek Turbo veriyor 1200 TL olarak ona gerek var mı yoksa senin daha önce önerdiğini mi alayım ve son olarak RAM'leri 3600 MHz değiştireyim mi?
Tekrardan çok teşekkür ederim

Yaratmaz sen yine de bu kasayı özelleştirip bütçeyi yükseltmeye başlayacaksan direkt bu sisteme de bakabilirsin. Öncesinde üzerinde durmamıştım ama RX 6800 cidden çok güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaratmaz sen yine de bu kasayı özelleştirip bütçeyi yükseltmeye başlayacaksan direkt bu sisteme de bakabilirsin. Öncesinde üzerinde durmamıştım ama RX 6800 cidden çok güçlü bir kart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

aslında amacım parçaları yükseltmek değildi kasa ve psu ya dokunmuyorum sen sıkıntı yok diyorsan anakart biraz kafamı karıştırdı displayPort bunlarda olmuyor mu yani bilmiyorum sadece anakart mı yükselteyim 6700 xt li olan sistemde galiba attığın diğer sistemin de anakartı aynı. Valla ne yapsam bilemedim

@efygz21 tercih senin, RX 6800 sistemde ellenmesi gereken pek parça yok hem bütçeyi çok aşmak da gereksiz olur. Ama kart bayağı güçlüdür. 6700 XT sistemde ise PSU yine iş görür 80 TL fark ile gold seçebilirsin. Onun dışında depolama 1 TB yapılabilri ve soğutucu eklenebilir.

1080P'de kullanacağın için 6700 XT fazlasıyla yeterli, yalnızca gereksiz masraflardan şimidlik kaçın.

@efygz21 tercih senin, RX 6800 sistemde ellenmesi gereken pek parça yok hem bütçeyi çok aşmak da gereksiz olur. Ama kart bayağı güçlüdür. 6700 XT sistemde ise PSU yine iş görür 80 TL fark ile Gold seçebilirsin. Onun dışında depolama 1 TB yapılabilri ve soğutucu eklenebilir.

1080P'de kullanacağın için 6700 XT fazlasıyla yeterli, yalnızca gereksiz masraflardan şimidlik kaçın.

144 Hz'den sonrası için DisplayPort gerekmiyor mu yoksa HDMI yeterli oluyor mu yani bu iki sistemdeki anakartlar benim oynayacağım oyunlara etkisi olur mu genelde FPS oynadığımı düşünürsek

144 Hz'den sonrası için DisplayPort gerekmiyor mu yoksa HDMI yeterli oluyor mu yani bu iki sistemdeki anakartlar benim oynayacağım oyunlara etkisi olur mu genelde FPS oynadığımı düşünürsek

Burada sürümlere göre hızları mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı