CPU: 9600X.
GPU: 9070XT.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
Kasa+PSU: FSP CMT595al 850W.
Kafamdan hesapladım 71k falan oluyor. Düşünebilirsiniz. NVIDIA AMD konusuna gelince düşüncelerimi kısaca bahsedeyim. Öncelikle şunu söyleyebilirim ben NVIDIA'cıyım. Bunun sebepleri uzun uzun konuşulur. Ayrı bir konu o. Size AMD önerme sebebim şu;
RTX 4070 Super ve üstü benim için her zaman NVIDIA'ydı ama şu an şöyle bir durum var, 40 serisinin üretimi çok önceden durdu. Piyasada 40 serisi kartlar nadir. Bu yüzden fiyatları çok yüksek. Ben 4 ay önce RTX 4080 Super aldım 47K'ya siz 40k RTX 4070 Super düşünüyorsunuz. Şu an ki NVIDIA'nın 40 serisi fiyatlarını düşünün ne kadar fazla. Çünkü kart yok. 40 serisi bitti ama 50 serisi de bulunmuyor. NVIDIA'nın açıklamasına göre 40 serisine göre 50 serisi lansman zamanında 2 kat fazla satmış. Evet olabilir stoklar fazla talepten eriyor olabilir. Talep hala da azalmadı. Bu kart olmayışının gerçeğini değiştirmiyor ama. Evet 50 serisi rop sorunu vs gibi dramaları göz ardı edersek güzel bir seri mfg falan gerçekten başarılı işler. Fakat pahalı. Stok yok. Şu an en mantıklı seçenek AMD oluyor 9070XT ile birlikte. He bana kalsa şu an bile 9070XT alınmaz. Çıkışında 30-32K'den aldı herkes şu an en düşük 39k orada da stok yok. Şu an size en mantıklı bulduğum sistem yukarıda dizdiğim. Bu sebeple AMD 9070XT öneriyorum. RTX 4070 Super ile arasında çok fark var.