RTX 4070 Super ve R7 7700 sistem nasıldır?

Ön yargı değil hocam yanlış anlaşıldım fanboyluk yapmak istemiyorum ama şu ana kadar çevremde AMD ekran kartından çok iyi al denilen sadece 1 tane örnek var az önce konuştum biriyle satacağım bende memnun değilim dedi.
Bende şu an AMD kullanıyorum bu arada.

Hocam bir şey soracağım konunun başındaki Corsair RAM mi yoksa bu sizin attığınız RAM'ler mi arada çok fiyat farkı olmadığından dolayı soruyorum sadece bu markayı bilmediğim için iyi midir?

Attığınız sisteme de baktım hoşuma gitti hocam çok teşekkürler sabah işte bilgisayardan müsait bir zamanda daha iyi incelerim bir kasayı beyaz yaparsam bir de elimde SSD ve kule tipi soğutucu var çift fan boşta onları kullanırım.

Benim attığım ürünler şu an F/P ürünlerinin top noktası gibi. Yarın ileride paha iyi parçalar çıkana kadar en iyileri bunlar.😎

4070 Super sisteme 40k vermiştim. 5070 sistem aynı fiyatlara mı? düşmüş.
Komple sistemi mi 40k ya aldınız ?

Benim attığım ürünler şu an F/P ürünlerinin top noktası gibi. Yarın ileride paha iyi parçalar çıkana kadar en iyileri bunlar.😎

Komple sistemi mi 40k ya aldınız ?
Evet hocam 30k'ya 4060 sistem satıyorlardı ben aldığım dönem şimdi 25'lere düşmüş 4060'lar.

Sadece size yöneli bir durum değil eğer böyle bir düşünce oluştuysa özür dilerim. Söylemim genel herkeste bir ön yargı var ve bu ön yargılar belli noktada haklılık payı vardı. Ben NVIDIA fan boyum bu sitede artık toplarken ben bile AMD öneriyorum. AMD iyi olması NVIDIA'nın berbat ekran kartı çıkarmasından dolayı. NVIDIA bu dönem 5070'e 4090 günüde olacak demişti o zaman o dediklerini yapsalardı bak şimdi nasıl 5070 överdik.🥹🥹 4060 kullanıyorum keşke AMD RX 7700 XT alsaydım diyorum ama ucuza bulmuştum o yüzden aldım. Sizde ucuza bulursanız alabilirsiniz. Onun haricinde şu an oyun üzerinde NVIDIA gerçekten çok kötü AMD baz alarak konuşursam.

Hocam onun maalesef sebebi benim de şu an yaşadığım gibi bazı serilerin beklentisi yüksek performansı düşük çıktı şu anki NVIDIA gibi ondan dolayı NVIDIA her zaman iyi AMD her zaman kötü ama işlemcide Intel vs AMD de tam tersi AMD eski algısını kırdı şu an Intel'in yüzüne bakılmıyor o yüzden yeni serileri bilmiyorum bir süredir gelen NVIDIA krallığına bakarak NVIDIA istiyorum ama yeni serilerde ben istediğim bana alırsın denilen FPS'leri alacağımın garantisi var ise neden ekstra para vereyim ama bir kere o sorunu yaşadığım için bir daha yaşamak istemiyorum ondan dolayı.

CPU: 9600x
GPU: 9070xt
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30
SSD: Kingston Renegade 1tb
İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Kasa+PSU: FSP CMT595AL 850W

Kafamdan hesapladım 71k falan oluyor. Düşünebilirsiniz. Nvidia AMD konusuna gelince düşüncelerimi kısaca bahsedeyim. Öncelikle şunu söyleyebilirim ben Nvidia'cıyım. Bunun sebepleri uzun uzun konuşulur. Ayrı bir konu o. Size AMD önerme sebebim şu;

4070Super ve üstü benim için her zaman Nvidia'ydı ama şu an şöyle bir durum var, 40 serisinin üretimi çok önceden durdu. Piyasada 40 serisi kartlar nadir. Bu yüzden fiyatları çok yüksek. Ben 4 ay önce 4080Super aldım 47k'ya siz 40k 4070Super düşünüyorsunuz. Şu an ki Nvidia'nın 40 serisi fiyatlarını düşünün ne kadar fazla. Çünkü kart yok. 40 serisi bitti ama 50 serisi de bulunmuyor. Nvidia'nın açıklamasına göre 40 serisine göre 50 serisi lansman zamanında 2 kat fazla satmış. Evet olabilir stoklar fazla talepten eriyor olabilir. Talep hala da azalmadı. Bu kart olmayışının gerçeğini değiştirmiyor ama. Evet 50 serisi ROP sorunu vs gibi dramaları göz ardı edersek güzel bir seri MFG falan gerçekten başarılı işler. Fakat pahalı. Stok yok. Şu an en mantıklı seçenek AMD oluyor 9070xt ile birlikte. He bana kalsa şu an bile 9070xt alınmaz. Çıkışında 30-32k dan aldı herkes şu an en düşük 39k orda da stok yok. Şu an size en mantıklı bulduğum sistem yukarıda dizdiğim. Bu sebeple AMD 9070xt öneriyorum. 4070Super ile arasında çok fark var.

Hocam onun maalesef sebebi benim de şu an yaşadığım gibi bazı serilerin beklentisi yüksek performansı düşük çıktı şu anki NVIDIA gibi ondan dolayı NVIDIA her zaman iyi AMD her zaman kötü ama işlemcide Intel vs AMD de tam tersi AMD eski algısını kırdı şu an Intel'in yüzüne bakılmıyor o yüzden yeni serileri bilmiyorum bir süredir gelen NVIDIA krallığına bakarak NVIDIA istiyorum ama yeni serilerde ben istediğim bana alırsın denilen FPS'leri alacağımın garantisi var ise neden ekstra para vereyim ama bir kere o sorunu yaşadığım için bir daha yaşamak istemiyorum ondan dolayı.
Sizin attığınız sistem hoşuma gitti bir iki görsel için işte kasayı falan bakarsam bakarım onun dışında gayet yeterli
Teşekkür ederim attığınız Amd ekran kartının performanslarını da değerlendireceğim bu kadar övdüyseniz

CPU: 9600x
GPU: 9070xt
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Ram: Patriot Viper Venom 2x16 32 GB 6000MHz CL30
SSD: Kingston Renegade 1tb
İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Kasa+PSU: FSP CMT595AL 850W

Kafamdan hesapladım 71k falan oluyor. Düşünebilirsiniz. Nvidia AMD konusuna gelince düşüncelerimi kısaca bahsedeyim. Öncelikle şunu söyleyebilirim ben Nvidia'cıyım. Bunun sebepleri uzun uzun konuşulur. Ayrı bir konu o. Size AMD önerme sebebim şu;

4070Super ve üstü benim için her zaman Nvidia'ydı ama şu an şöyle bir durum var, 40 serisinin üretimi çok önceden durdu. Piyasada 40 serisi kartlar nadir. Bu yüzden fiyatları çok yüksek. Ben 4 ay önce 4080Super aldım 47k'ya siz 40k 4070Super düşünüyorsunuz. Şu an ki Nvidia'nın 40 serisi fiyatlarını düşünün ne kadar fazla. Çünkü kart yok. 40 serisi bitti ama 50 serisi de bulunmuyor. Nvidia'nın açıklamasına göre 40 serisine göre 50 serisi lansman zamanında 2 kat fazla satmış. Evet olabilir stoklar fazla talepten eriyor olabilir. Talep hala da azalmadı. Bu kart olmayışının gerçeğini değiştirmiyor ama. Evet 50 serisi ROP sorunu vs gibi dramaları göz ardı edersek güzel bir seri MFG falan gerçekten başarılı işler. Fakat pahalı. Stok yok. Şu an en mantıklı seçenek AMD oluyor 9070xt ile birlikte. He bana kalsa şu an bile 9070xt alınmaz. Çıkışında 30-32k dan aldı herkes şu an en düşük 39k orda da stok yok. Şu an size en mantıklı bulduğum sistem yukarıda dizdiğim. Bu sebeple AMD 9070xt öneriyorum. 4070Super ile arasında çok fark var.
Zarar etmişim. 47 demek iyi fiyat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı